Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. olwares

olwares Active Member

Останнє редагування модератором: 31 лип 2009
    • Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

3. olwares

olwares Active Member

4. Forest

Forest Moderator

вибачте, але це звучить тупо.

Щодо квартир, я б не казав, що вони не просять їсти. Крім комунальних оплат є ще чимало інших - амортизація сантехніки, меблів, замінники, техніка, яка знецінюється, податки, які треба платити у випадку офіційної діяльності, постійні збори (на ремонт підїзду, установку лічильника, побудову дитмайданчика, протяжка інтернету, ітд ітп), обслуговуючий персонал, прибиральниці, продавці, реклама, підтримка сайту ітд. Одна моя знайома, що має багато квартир, просто зкручує цей бізнес, віддаючи їх в суборенду за копійки іншим агенціям. З початку 2009 цей бізнес перестав їй приносити гроші. Але якщо ви переконані у своєму рішенні, принаймні зачекайте, коли ціна на нерухомість стане реальною, зараз вона хоч і впала, але залишається все ще перегрітою.

5. olwares

olwares Active Member

А что такого изменилось?
    Кризис? Так он рано или позно пройдет.
    Туристы перестали ездить? Почему, полный город их ходит с открытыми ртами.
    Непонятно...

И еще: кто знает за сколько сейчас можно сдать\снять однушку в самом центре при условии евроремонта и всех удобств? Я имею ввиду долгосрочно?

вот нашел:
    1-кім. кв-ру в. Бр. Рогатинців, біч. пл. Ринок, 2 пов., рем. під євро, суч. меблі, поб. техн., пр. маш., простора, ванна, балк., бр. дв., вода пост., АГВ, МПВ, повноц. кух., зручне планув., чист. під. вх. парад. 2000 грн.

Считаю при плохом раскладе (т.е. квартиры сданы долгосрочно)
    2000 = 250 долларов. Т.е. с 4-х таких квартир 1000 уе в месяц гарантировано. Или я чегото не понимаю.

Останнє редагування модератором: 1 сер 2009
  6. Forest

Forest Moderator

Цікаве питання. Наскільки мені поснювала згадана особа, причини можливо поставити в таку лінійку:

1. Зросла конкуренція
    2. З'явилися хостелі
    3. Люди стали менш платоспроможними/почали менше подорожувати
    4. Демпінг конкурентів у роботі з посередниками (платять великі відкати турагенствам та іншим продавцям, випливаючи на гурті)
    5. Падіння орендної плати
    6. Збільшення фактора сезонності - напливи туристів не більше 5 разів на рік, а для успішного наповнення персонал треба утримувати постійно або з головою занурюватись у цей бізнес самому.
    7. Низька культура приїзджих з України та частково з Росії - рентабельність падає від побитих унітазів, знищених килимів, поломаної техніки, погіршення санітарних умов - як правило більшість клієнтів приховують це, відповідно мало шансів побачити це при розрахунку. Подавати в суд чи шукати їх ще затратніше.
    8. Існування чималої кількості приватників, що здають житло - тільки приїдьте і подивіться, який відсоток вікон світиться ввечері будного дня в новобудовах або мікрорайонах - не претендую на істину, але складається враження, що добра третина житла пустує, інколи цілими будинками. Коли ринок ріс, чимало людей інвестували в житло, але покищо не мають потреби його продавати, чекають кращих часів, тому здавання для них - єдиний потенційний прибуток. Загляньте у газету "Ваш магазин", там пропозиція зашкалює.

7. olwares

olwares Active Member

А какие пики сезонности? Когда больше всего туристов а когда меньше?

В России много городов живет с сезонностью 3 месяца. Сочи например. Ничего, все живы, здоровы. И цены там примерно такиеже, за 50 уе вполне можно найти жилье неподалеку от моря.

8. консультант

Все правильно пораховано. Тільки Ви забули варіант - здати квартиру під офіс. Замість 1000 у.о. в місяць Ви зможете отримувати не менше 10000 у.о..
    Приїзджайте і головне гроші везіть готівкою, тому що банки річ ненадійна, забрати свої кровні майже не реально. Приїзджаєте, купуєте і зразу страхуєте. Прибуток гарантований!

9. - и сообщите надежным форумчанам, встретят (могут уже на границе).

10. olwares

olwares Active Member

бу га га
    Ну короче говоря на шпондер заработаю. Это главное.

Еще хотел спросить: какое направление в области считается самым крутым (дурацкое слово) - Брюховичи или нет?

11. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Це що серйозно? Офіс із 1-кімнатної квартири в центрі коштує 2500 доларів на місяць? Тоді такі гроші платять хіба дурні, адже якшо збираєшся працювати 3-4 роки, а не закритися через пару місяців то вигідніше ту квартиру просто купити

12. olwares

olwares Active Member

Ну да. У меня знакомый снимает офис на Армянской, именно офис, со своим входом, 25 кв.м. и платит всего 1400 гр в месяц.

13. консультант

Якщо в цьому буде потреба, допоможемо. Тут. на форумі, є Полковник ФСБ, сапери, менти і навіть я. як єкстрасенс заблокую від порчі і підсилю на прибуток. Раджу рушати, поки люди ще в формі і вільні квартири ще є.

Це факт. З тими людьми розмовляв особисто, правда було це рік тому. Зараз не знаю де вони і що роблять. На той час серйозні питання на серйозні суми вирішували.
    Це напевно напівпідвальне приміщення з туалетом на балконі.

Останнє редагування модератором: 1 сер 2009
  14. olwares

olwares Active Member

Да нет. Очень даже приличный офис. Рядом с арм церковью.

15. консультант

Тоді питань нема. Видно повезло.

16. Forest

Forest Moderator

Тут немає таких довгих сезонів. Новий рік, Різдво, Великдень, День міста, та різні етнофестивалі, концерти, футбольні матчі ітп.

Такі ціни. Я теж винаймаю офіс в центрі і при потребі можна знайти дешевше.

17. консультант

Видно просто тому, що конкуренція більша, бо люди менш платоспроможні...

18. Salata

Salata Well-Known Member

Наверное, забыли про мышеловки :) (завидев бесплатный сыр).

Если сдавать посуточно - кто будет уборкой заниматься? Тут клининг (с химчисткой) не помешает регулярный.
    Оценить спрос сложно, но даже если учесть время уборки, выходит где-то половина времени - простой. Это если клиенты в очереди стоят.
    Коммунальные не посчитали. Отопление, например.
    Износ и ремонт всего подряд - считайте, что раз в три года будете менять всю мебель и технику. Не забудьте про вывоз и грузчиков.
    Стены и полы лучше покрыть жестью и покрасить :) Шучу. Почти.
    Застраховать - да. Неплохо бы учесть возможный ущерб, нанесенный соседям.
    А вобще - выгоднее деньги в банк положить :)
    Либо делать ремонт квартир и мебели самостоятельно.

19. консультант

Чому безплатний, квартиранти будуть платити.
    Ті, хто знімали квартиру. Зробили прибирання, тоді віддаєте паспорти.
    Якщо на то вже пішло, то краще мені віддайте. Я хоч пам"ятатиму про Вас.:)

20. Forest

Forest Moderator

ага, особливо ті, хто приїхав на добу :)
    Прибирання завжди входить до послуг здавання квартири. Це як в готелі.

а де твій аватар? :)