Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. prius

prius Well-Known Member

«Чи не ваш мер виступав російською»? – відомі письменники пояснили русифікацію Львова
    «Львів'яни обурюються навалою російської мови і матюків на своє місто», - написали на своїй сторінці у Фейсбук відомі письменники брати Капранови.

«Шановні львів'яни, чи не ви торік вирішили цілий день говорити російською? Чи не ваш мер виступав по телевізору російською, щоб підтримати російськомовних? До кого тепер претензії»? – наголошують Капранови.

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Правильно сама еліта міста вказала як треба спілкуватися російською, а тепер що хочим))

• Безграмотно Безграмотно x 1
  3. Goshaaz

Goshaaz Member

Доброго часу доби усім.
    Я майже усе життя прожив у Севастополі, у школі вчив українську. телебачення дивився теж українське, себе, як це може здатися декому теж вважав українцем, хоча українською здебільшого тільки писав. Після початку окупації вирішив їхати, обривання хвостів затягнулося, але ось він я, маю тільки те, що є у голові і кишені, збираюся переїхати у ваше дивне місто.
    Перепрошую, якщо цей пост когось ображає, як прояв нахабності чи лені, але починати усе з нуля важче за усе у голові, коли маєш приблизне уявлення про те, що робитимеш якось воно легше. Тому, якщо буде така ваша ласка, я буду дуже вдячний за декілька відповідей.
    Де у Львові можна придбати інструментів? А матеріалів для невеликого ремонту? У Севастополі, наприклад, є великий ринок, зветься Туча, там продається усе - від старих речей, інструментів і будь-яких будівельних матеріалів, до одягу.
    Що до одягу, як справи з секонд-хендами? Куди слід піти підібрати щось на осінь?
    Де ви купуєте їжу? Питання стосується як ринків, так і супермаркетів.
    Яке мобільне таксі на ваш погляд найкраще?
    Ще раз перепрошую, ці питання - така моя слабкість, простіше скласти усе у голові. Я вже уважно читаю форум і шукаю на них відповіді, але якщо комусь не важко відповісти, задати такий собі напрямок - буду дуже вдячний, збираю усе у одному місці. За будь які інші поради - також велике дякую.

Останнє редагування: 26 сер 2015
    • Подобається Подобається x 1
  4. kym

kym Well-Known Member

Вживаний інструмент можна придбати на ринку який на вїзді до Львова з Києва біля Епіценту.його ще називають старе Торпедо.... бо ринок новий а старий був на стадіоні Торпедо, як він зараз називається навіть не знаю. Там і матеріали є. Секундів є купа. алетреба шукати десь де живеш бо треба знати коли там привозять товар - тоб то треба часто заглядати. Продукти найдешевші на привокзальному ринку, але часом в маленьких магазинчикахможна купити ще дешевше.

5. manur

manur Well-Known Member

Що на "Торпедо" був ринок - знав (але ніколи на ньому не був). А що його перенесли - не знав...

А щодо місця розташування нового ринку - Ви б точку на мапі показали. Бо я, хоч у Львові орієнтуюся непогано, слабо уявляю де це : на вїзді до Львова з Києва біля Епіценту.

А пану з Севастополя це таки трудно уявити))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Goshaaz

Goshaaz Member

Ну, принаймні, я відтепер назву знаю, за що вже велике "дякую"). Це ж як - окєй, гугл, я у Львові. Що далі? Що це.. це.. сковорідка без держака, що мені з цим робити і що мені у неї покласти, де це узяти? Тепер я хоча б приблизно знатиму де шукати. Та і взагалі, прогулянка великим ринком мене заспокоює))

7. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Ось він
    Wikimapia - Let's describe the whole world!

8. ssonia

ssonia Member

Усім привіт. Я оце також надумала переїхати з Києва до Львова і хочу купити квартиру, хоч малесеньку, але свою. Хто може підказати який ЖК чи забудовника надійного. А то не знаю, з чого почати

9. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

Із столиці у провінцію - не розумію . Якби в карпати чи в село яке чи маленьке містечко, а так сенсу нема, краще вже на околицях Києва купувати в сателітах типу наших Винників і т.п. У Львові є всі недоліки великих міст і майже немає переваг відносно Київа. Переїзд у Львів виправданий як втеча з днр-лнр ,або якщо запропонували крутішу ніж в Києві зарплату-посаду що само собою звучить фантастично, ) якщо ви айтішник програмер і у вас дохід в $ тоді велкам то

10. Forpost

Forpost Стоїк

Та ту Львівський форум суцільна філія ЖК та забудовників

Tapatalk

11. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

У Львів НЕ варто переїзжати. Я б сам поїхав геть було б куди.

12. ssonia

ssonia Member

ого як неочікувано. та власне я через роботу і переїжджаю. Думала, що зарплата та сама буде, а жити дешевше, ніж у столиці. І ціни на нерухомість нижчі.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Львів наводнили якісь незрозумілі люди, які шукають "європейської атмосфери", саме місто не може їм нічого дати. В місті банально немає роботи, єдина "жива" сфера - ресторанний бізнес, що існує завдяки туристам. А всілякі фрилансери живуть просто заради антуражу за вікном, їх робота до Львова ніяк не прив'язана. Кумедно що так звана "сфера IT", наприклад розробка ігор, досі зав'язана на російських клієнтах, в них навіть сайти російськомовні, а україномовні версії навіть не потрібні, з україномовних туди ніхто не заходить. Як в СРСР були будинки творчості в сільській місцевості для письменників і художників - це сучасний Львів, насолоджуйся скільки хочеш, але по туристичним цінам за свій кошт, заробити там можливо дуже обмеженій кількості людей. Зарплати низькі. У Львові навіть ринку оренди житла як такого толком не існує, він якийсь недорозвинутий. Місто по швам тріщить, всі житло шукають. І все заради чого? Незрозуміло. Це все стало якимсь потьомкінським селом.

Останнє редагування: 31 сер 2015
    • Тупо Тупо x 1
  14. Forpost

Forpost Стоїк

Ги ! за яку то таку роботу ві Львові платять так як в Києві....

15. Goshaaz

Goshaaz Member

А чи не підкажете, ринок біля старою Торпеди по яких днях працює?

16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ніби без вихідних..
    ну може в понеділок..

17. Goshaaz

Goshaaz Member

Велике дякую!

18. Moriarty

Moriarty New Member

Доброго дня,можете проінформувати,скільки в середньому коштує м2 у Львові в новобудовах?можливості поіхати до Львова і глянути поки нема,бо живемо за кордоном,а усім тим сайтам забудовників незнаємо чи можна довіряти,чи ціни направду такі як вони пишуть.заздалегідь дякую

Надіслано із мого iPad за допомогою Tapatalk

19. elban

elban миється в бані

Я всегда этим обуривался.
    Это зрада!!!!

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ну чому? Ось приїжджайте ви до Львова хоч на один день, може і до вас хтось російською заговорить. Думаю, що ви ще не разу не були в Львові. Запевняю - може сподобатися...

а де твій аватар? :)