Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. Stanislavsky

Stanislavsky Member

Ни сколько, просто практики нет)) Соответственно не хочется выглядеть нелепо. Понимаю по украински хорошо, но мало ли, может скажу что-то не так и будет смешно))

2. prius

prius Well-Known Member

Це вічні відмазки тих хто не хоче говорити і писати українською мовою

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Forpost

Forpost Стоїк

Оть до курв оїмами шляк би то всьо трафив, мені, щоб жити в рашці, приходиться перфект володіти іноземною мовою ,так як і всім українцям по світах, а москаленя паршиве ще хоче до ЛЬВОВУ, щоби какати по -руськи і нести цінності рузькє міра і скрєпи ....в метро поца адназначна!

Tapatalk

4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Прийшла мені в голову химерна думка організувати у Львові urban farm :mocking:. Народ хто знає чи є десь в межах міста пустир площею від 50 сотиків до гектара який би можна було взяти в оренду за невеликі гроші ??? За межами міста таких повно(з дороги видно) але прикольно було б насіяти кропу поближче до клієнтів :good:

5. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

треба тільки розпочати

6. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це добре для міст з сучасною архітектурою. Зазвичай працює в сучасних індустріальних містах де є закинена індустрія. Як Детройт. Львів є надбанням світової архітектури і там це буде злочином. А ось Луганськ і Донецьк після війни будуть полем можливостей для подібного.

7. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Я чув, що німці стали вирощувати всяку "зелепуху" на дахах заводських будівель.

• Креативно Креативно x 1
  8. Vorchun

Vorchun Member

Доброе утро!
    Дайте,пожалуйста, знать нужен ли сейчас загранпаспорт для въезда на территорию Украины? И еще, может кто подскажет какой нормальный поезд из Москвы до Львова?

9. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Потрібен.

666

10. prius

prius Well-Known Member

Москва-Янівське

• Не подобається Не подобається x 1
  11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Яке Янівське
    Москва-Кульпарків.

12. Vorchun

Vorchun Member

-Это, вероятно, такое "ласкаво просимо"
    Я тоже вас всех люблю. Просмотрел сообщения за последние пол-года, похоже все, кто раньше писал в эту тему - разбежались. Остались, главным образом, те, кто себе "карму" коллекционирует - видимо и сюда просочилась любовь к избранности. Как писал один известный комик "Жаль, что не удалось заслушать начальника транспортного цеха".
    Между прочим, забавно, что такое же заведение, как на Кульпарків - куда Вы мне советуете, здесь, в Ярославле, стоит на улице Загородный Сад. Презабавные параллели.
    Ну так что же, некому ответить по существу темы?

• Безграмотно Безграмотно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  13. prius

prius Well-Known Member

Нє,це нехай щастить

• Смішно Смішно x 1
  14. Green belt

Green belt Well-Known Member

а чому б і не колекціонувати її на постах тих в кого гугль "поламався", а рідний "спутник" працює як протон.

15. Whiff

Whiff Well-Known Member

Читаю, и прям вижу, как многие тут мужчины, с автоматом наперевес, строчат из окопов, задавая вопрос про АТО.
    А тем, кто хочет переехать- переезжайте спокойно. Как и в любом городе есть нюансы, народ как и везде- разный. А разговоры перед компом о политике и о том как нужно сделать- смешны, диванные бойцы прям.говоря про Крым как и что надо было, вы понятия не имеете что там происходило, это давно запланированная и четко разыгранная партия( что скорее всего) а Украина тупо просрала Крым, не отдавая четких приказов своим военным.
    Домов в Карпатах продается тоже полно, смотря в каком состоянии и в каком районе.

16. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це так Сихів і Левандівку перейменували? Ориґінально.

17. Max Ostryzhko

Max Ostryzhko New Member

Доброго дня всім!

Дуже хочемо сім'єю наступного року переїхати до Львова на ПМП. Вже потроху почали планувати переїзд. Дуже потрібні поради:

- який район краще вибрати (нам подобається Личаківський район)? Бажано, щоб район мав добру інфраструктуру - старшому наступного року в школу, молодшому - парк, щоб на велосипеді кататися. =)
    - де краще шукати квартиру – агенції, об'яви (в нас 2 дітей, а я – програміст і працюю з дому, тому потрібна велика квартира у хорошому стані) ?
    - чи є в місті порядні забудовники, щоб можна було вкласти грощі на стадії котловану?

18. Takamine

Takamine Well-Known Member

Личаківський - хіба біля Шевченківського гаю мені цей район подобається, все решта - проблеми з паруванням (якщо поближче до центру), дуже часто неприємний сморід з колекторів під час парепаду тиску або перед дощем (хоч його вже чують майже усі райони Львова), якщо десь шукати на Пасічній - то проблема добратися в центр через вул. Пасічна в час пік дуже проблематично. Чула що десь на Личаківський є якась проблемна забудова, яка збудована без дозволів, але що за забудовник не знаю. Якщо зв"язуватися з Ріелом, то знаю що люди по кілька років чекають на під"єднання комунікацій, навіть якщо будинок вже повністю готовий до здачі.
    Я колись жила на вул. Пасічній, поряд парк, але сам район мені не подобався. Зараз живу у Франківському районі -він мені більше довподоби. Ми придбали квартиру у ЖК Новий від Метгал, чекаємо на документи. Поки про негатив від забудовника не можу нічого сказати, бо ще не отримали ключів (будинок вже на стадії завершення). та й перевірити на собі новобудову не можу. Але зараз в них будують новий будинок, на черзі ще один. Знаю, що в них діяла якась акція на перші квартири, можете подзвонити і запитати. Мому малому теж наступного року у школу, але тут мабуть прийдеться возити дитину. бо найближча школа не так вже й близько.

19. manur

manur Well-Known Member

о_Оо_Оо_ОДійсно???????? Чи це таки очепятка?

20. prius

prius Well-Known Member

«Наплив російської мови - прямий наслідок так званої толерантності львів’ян», - Віталій Капранов дав рецепт боротьби з русифікацією Львова

Наплив російської мови на вулицях Львова - прямий наслідок так званої толерантності, яку допускають галичани до російськомовних. Про це «Погляду» заявив відомий український письменник Віталій Капранов.

Починаючи з минулого року жителі західних областей України, зокрема Львова, все частіше чують російську на вулицях. Кажуть, такий різкий наплив російськомовних стався внаслідок початку бойових дій на Сході і збільшення кількості переселенців.

«Ми з братом із Півдня. В дитинстві ми займалися спортом і їздили на різні змагання. Наші хлопці розповідали, що коли їдеш до Львова, то там треба говорити українською мовою, бо тебе можуть проігнорувати в магазині, для прикладу, нічого тобі не продати, якщо ти російськомовний. Тобто, колись в Галичині була побутова українізація. А тепер вирішили позагравати з російською мовою і наслідки не примусили себе чекати», - каже Віталій Капранов.

«Якщо львів’яни вважають, що заборонити приїжджим розмовляти російською – це негуманно, то на що тоді скаржитись? Щоби всім було «харашо» і всі говорили українською мовою – так не буває. У вас є два варіанти: або ви боронитесь, або ви терпите. Або буде погано вам, або їм», - вважає Віталій Капранов.

За його словами, для того, щоб у Львові звучала лише українська, повинно бути побутове неприйняття російської мови, як було раніше. Людина ж також має право не розуміти російської?

«Тому не треба нічого нікому забороняти. Достатньо просто домовитись зі всіма львів’янами, які переживають за культурне середовище свого міста, про те, що вони «не знають» російської. І коли до вас звертатимуться російською казати: «Пробачте, я вас не розумію». От побачите, що якщо певна частина активної львівської інтелігенції стане на таку позицію, через рік ви вирішите цю проблему», - переконує Віталій Капранов.

а де твій аватар? :)