та та ..я мрыяв стати юристом бискучим адвокатом чи прокурором ..довго мріяв дивився художні і документальні криміналістичні фільми доки не пішов на курси підготовки вступників в Університет через 10-20 годин переписування і читання тупих офіційних формулювань і пережовування елементарних здавалося б речей .... ознайомленням з галузями видами кодексів і документів .... я зрозумів що являє собою ця робота. так ладно чого ви так не сумуйте !!! http://habrahabr.ru/post/191158/ от тут вызьмыть перелык книжок і вперед ! вчитися ніхто не будував=проектував одразу саркофаг над ЧАЕС , а багато хто починав з проекту бані зі зрубу чи будинку на краю усадьби . головне вміти і хотіти вот в цій статі є перелік з чого почати - вам має вистачити розуму знайти цю літературу і скачати для вивчення
Більше слухайте тих, хто пов"язаний з ай-ті)) Запитайте їх - і почуєте, наскільки це езотерично і меганедосяжно бути програмістом. Хорове виконання, прикмета приналежності до галузі: ні, ні, це не для ВСІііііХ
Стати програмістом - це влізти в інший світ. Світ іншого мислення, нестандартного і цікавого. Хороша справа, яка вимагає віддатися повністю. Хоча... яка справа цього не вимагає?
хм... плюси... "Месье знает толк в извращениях" (с) не я Уже 2-й рік працюю з спудеями, яких SoftServe набирає на курси препідготовки до прийому на роботу. Основними вимогами - є вміння програмувати. Жодні курси, жодної компанії, не візьмуть вас без цього вміння. От що вас там начать - це: 1. програмувати правильно. 2. працювати в команді (комунікація/Система контролю версій етс). 3. читати технічне завдання та реалізовувати те, що від вас у ньому вимагається ну і ще багато багато усього цікавого. Чи знаю я шаг, та студентів які його закінчили - знаю. Чи зможуть вони вас чомусь навчити корисному - не знаю. я бачив як дуже хороших випускників шагу, так і тлумаків, яким не знаю за що дали диплом. Ну попротирав він(вона) штани тих 2.5 роки, заплатили тих 20 000 грн, а толку, все одно тим дипломом тільки стіну прикрашати можна, чи закривати дирку в шафі. Все одно перед вступом на роботу вас будуть перевіряти досвідчені програмісти на знання предметної області. І тут диплом вам аж ніяк не допоможе. Скажу вам як людина, яка вже навчила не одну пачку девелоперів, дуже різноманітних рівнів: якщо ви здатні себе у чомусь заставити і довести справу до кінця - чудово, вам не потрібні ніякі курси, codeacademy (Python, Ruby, PHP - обирайте по іконці, яка вам більше сподобається) і базове знання англійської мови (без неї навіть в ІТ не подавайтесь. Рівень має бути Intermediate B1 осьдо тест). Та й це усе що вам потрібно. По ходу справи, якщо сподобається, будете постатись сюди, ми вам ще літературки накидаємо для загального розвитку. Якщо ж ви відноситесь до типу людей, які не можуть себе самодисциплінувати, та заставити щось робити роками і перевести це в звичку, тоді вам потрібні курси, тоді вас будуть копати інші люди, та слідкувати як ви рухаєтесь. Можете йти в ШАГ, але в таких речах я рекомендую завжди персонального репетитора. Такі люди не дають сертифікатів, але вчать явно не 2.5 роки. І чогось таки можуть навчити. Хоча по ціні, репетитор взує шаг, вже за 3 місяці. Репетитор з програмування це ті самі програмісти, які в позаробочий час з вас будуть брати по тарифу 2х. тобто якщо година роботи середньостатистичного дева 15$ то з вас буде брати 30-45$ за заняття. Тому рекомендується їх брати на початку, для того щоб хоча б зрозуміти з чого почати і десь під кінець, щоб перевірити чи все гаразд. Ну і раз в місяць, щоб хоча б бачити чи є прогрес і коригувати рух. Якщо говорити про себе, то я сам вчився програмувати. Але на це у мене пішло 3 роки Якщо б мені тоді людину, яка показала б мені всі мої фейли, то це б вийшло за 3 місяці. Ну але маємо те що маємо
для чого Вам ті курси ? і с++ для чого ? Вам спочатку оприділитися що Ви хочете досягнути програмуючи, якщо сайти писати то почніть з php і взагалі, яка б мова не було, головне знайти хорошу книжку
Тут дозволю собі не погодитись. Вчитись в команді завжди було ефективніше. Тестові завданнячка робити на тімку заодно і в команді працювати навчитись можна. Ну рівень B1 можна вже і там досягнути. Якщо у вас будуть відповідні знання то на англійську очі можуть закрити під обіцянку що ви її підтягнете щоб могли спілкуватись з клієнтом (Як правило фірми мають свої курси, як правило безкоштовні) Я скажімо прийшов в IT з дуже слабеньким рівнем англійської (Beginner), але на проект терміново треба було спеціаліста з мого напрямку. Пригадую листи завжди шеф допомагав писати або хтось із скілованих девелоперів. А Англійську підтягнув вже на фірмі. P.S. останній рік і взагалі клієнти російськомовні в основному
Ну тут питання пасиву. He is skilled. - Він скілдовий (Ваш варіант) He has some skills - Він має певні скілзи (От я і написав Він скілований) А взагалі прикольно получається транслітерувати в кирилицю і використовувати як українське слово P.S. Цікаво а слово БАГ вже також асимілювалось в українській мові? Чи варто казати "О ця програма має ЖУКА" (В оригіналі це був таракан.)
Ні, я мав на увазі skilled developer. На нашу правільніше було б skilled(овий) ди(е)велопер. Як rating - ratingовий. ---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ---------- Ніхто ж не каже рейтове видання. Кажуть рейтингове.
Якщо ви молода людина і вас є кому годувати (і ви не одружені), тоді звісно ВНЗ - саме те. Але під час навчання треба самому осилювати професію. Бо в ВНЗ вчать всьому, крім професії.
Не йдіть до шагу, я знаю власника філії, це тупий розвод! Хочете програмувати - читайте книжки з программування!
От не розумію я людей. Я починав програмувати десь на початку 90х. Тоді про интернет і не чули. Книжки перефотографовували. От часи були. І нічого, навчився) А зараз у чому поблема? Он-лайн бібліотек безліч, на ютюбі відеоматеріалу море. Форумів з програмування тисячі. Читай, дивись, спілкуйся, намагайся програмувати. Може банальну річ скажу, але щоб навчитися програмувати треба програмувати. Придбайте собі книжку Кернігана та Річі по С і вперед. Ставте собі завдання та виконуйте їх. Далі само піде. А курси я Вам не рекомендую. Гроші та час на вітер. З гарною книжкою та тямущою головою за той самий час набагато більше можна досягнути. А як голова нетямуща, то вже нічого не допоможе.
В "Шаг" актуально вчитись, але якщо ви справді цього бажаете. Без бажання як розумієте нічого не вийде.
В себе на блозі підготував покрокову інструкцію як стати програмістом з нуля. Надіюсь буде корисно: http://www.vitaliypodoba.com/2015/01/programmer-from-scratch/
Шукаю людей які вчились у lviv it school. Курси досить дорогі, а відгуків нуль. Не хотілось би марно витратити кошти.
Ну, якщо людина хоче на бек-енді працювати, то тоді краще PHP. HTML+CSS то для фронт-ендщиків. Хоча, зараз краще бути фул-стак, але цьому точно ніде не навчають.