Да что там...Троя - Рим - :rofl: http://www.golos.com.ua/rus/article/1204030566.html P.S.не стоит пытаться понравиться русскоязычным, приводя словечки с udaff.com Это вызывает обратный эффект.
то може ви з такою самою іронією розповісте, чому італійські племена називалися етруски?... чому більша частина сучасної германії має слов’янську етимологію...
Это не я. Это - Голос Украины (официальное, кстати, издание Верховной Рады)... У меня другая идея. Украинцы - это родственники древних германцев. У нас - дах - крыша, и у них... Что важнее крыши над головой? Вот и родство.... :rofl: А этруски - это русские! Что не понятно? :biggrin: Что Рим и римляне - это украинцы, этрусски - русские - знали уже давно. Тот-же Швейк предвидел одну державну у нас - и запрет на русский : Какая же тут ирония....
Він протирічить сам собі. То старався нам довести, що Русь має продовження в Росії, тобто це є Азія. А тепер десь відкопав, що Русь-Україна належить до європейської сімї народів. I am fully confused!!!
Странно, что стеб по поводу псевдоисторических изысканий может быть воспринят всерьез... А если серьезно - то Украина, Россия и Белорусь - современные наследники Древней Руси. Безотносительно к моим на это взглядам. Еще более чудесно - это деление одного материка на части - эта - вот посюда - Европа, а вот тут уже - Азия... Скажите, а Индия - это куда? В Азию???? С чего-бы это? Или в Европу? Всего четыре поколения отделяют Ярослава Мудрого от Юрия Долгорукого (прямого наследника по отцовской линии) - а мы все спорим, родственна ли нам Москва...И есть ли там часть Древней Руси...И Каменец-Подольский - граница Руси - не России, и не Украины...
Та ще Нестор Літописець однозначно написав, що слов'янські народи прийшли з території Римської імперії.
Ми вельми по-совдепівськи розділяємо Україну на Західну і Східку. Але наша держава соборна з 1919 року. Не обовязково є Захід (були у ЗУНР і Буковина) і інші (були в УНР, Південна Бесарабія і Крим). Хмельницька область відноситься до Поділля - містка між Західною Україною і Право- та Лівоюережжям! Щодо мови! В неділю був у Камянці-Подільському. Екскурсію вели українською, але крок вправо, крок вліво - російська. Було враження, що текст розповіді екскурсовод завчила. А от у місцевій піцерії одна офіціант говорить українською, інша - російською. Тобто у вжитку дві мови. На Західній Україні такого нема. І ще: всі області Західної України відносяться до Львівської Залізниці...
Спадкоємність народів не передається по правлячій династичній лінії. Звичайно ви себе цим можете тішити, але навіть тоді, галицька лінія рюриковичів є старшою. Спадкоємність передається від покоління до покоління в межах народу, а також з прив'язкою до етнічної території. Якщо якась група переселилась, змішалась і втратила свою мову (як росіяни), то ніякої історичної спадкоємності вони не несуть. В Кам'янці мабуть така ж ситуація як і в інших західних містах, коли привілейованих росіян селили в центрі, а українці на околицях, тому таке враження. В Тернополі також в центрі російську можна почути часто, а на житлових масивах місяцями можна не почути.
українців на околицях селили у 15 столітті. а сьогодні - 17-ий рік Незаледності! Те, що Камянець - не кордон ні України, ні Росії - загальновідомо. А от кордон Русі - в районі сучасного Перемишлю. сучасного Дніпропетровська і сучасного Санкт-Петербурга
Спеціально нариваєшся на грубість? Ніколи в Україні ніяких русскіх чи москви (кацапів) не було, були руси, русини, русь (українці), тому кордон був руським, а не московським. Руський кордон - це український, а "русский" - це московський. Відчуваєш різницю? В Русі і України в основному один народ, одна територія, одна столиця, одна мова... Московія і РФ - не в тему, тому йдуть лісом і заздрять.
Про місток мені сподобалось. В центрі Каменця можна почути, навіть польську (головний потік турист). Зараз ті, що займаються та розвивають туристичний бізнес в Каменці з Києва чи зі Східних регіонів України. Ви походіть не Старим містом, а Новим, там де люди живуть, а не історичні машрути. А у Львові у мене ескурсовод взагалі дві мови знав польську та російську, а українською теж тільки текст завчила. Просто, коли мені кажуть, що Каменець - російськомовний . Це теж саме, що сказати, що Тернопіль і Івано-Франківськ - російськомовні міста. Хмельницький зробили обласним центром того, що Каменець вважали домівкою українського націоналізму. До речі З липня до листопада 1919 р. місцем перебування керівництва ЗУНР був Каменець. 16 листопада 1919 до 20 листопада 1920 столицею Директорії УНР є Каменець. В 1918-1921 роках – головний центр формування військ Української Народної Республіки. Національний склад: 91,2 % українців, 5,9 росіян. 99,8 % українців Каменця вважають українську мову рідною.
Зараз ситуація вирівнюється і українці майже в усіх містах в більшості, правда українська мова повноправно повернулась лише в західноукраїнські міста.
Хмельниччина - це межова область, що середнє між заходом та сходом, точніше центром. Ві Львові далеко не літературна мова полонізмів багато. Тай суто українські слова поперекручувано
Я бачу Ви живете в США. Я в Австралії. Якщо Ви добре освоїли англійську, то ми розмовляємо на тій самій мові. Але вона дуже відрізняється - англійська американська, австралійська, шотландська, новозеландська, південноафриканська, ірландська. І якщо додати що в самій Англії є по крайній мірі 5 цілковито різних діалектів, то виникає питання - а яка є мова літературна? Адже письменники пишуть на тому діалекті де проживають вони чи їх герої. То чому так запекло шукають літературної української?
Вибачте, але хоча б в межах однієї країни літературна має бути одна. Наголошую, без всякої зверхності пишу наступні слова, що пости і приватні повідомлення деяких галичан (західноукраїнців) не розумію, а точніше розумію некоректно . Не буду наводити приклади, щоб кого не образити. Тому літературна мова просто необхідна. Правда, вона не має бути незміною, а повинна збагачуватися новими словами з певних регіональних діалектів. Але це повинно відбуватися органічно і природно. Мова жива, вона постійно розвивається!
Древнерусский (во многом сохранившийся в церковно-словянском) - прародитель современных украинского, русского и белорусского языков. Но он остоит достаточно далек от современных языков - так что с равным успехом можно утверждать, что украинцы утратили свой язык... ) Русский - это украиснкий, а русский - это русский...С этим = к пану Степанычу...Он доктор по раздвоению сознания, как я понял... P.S. В украинской культуре общения принято обращаясь даже к своим родителям - Вы. И, уж конечно,так обращаються к незнакомым людям. Сейчас, как я вижу, развелись "тоже украинцы", которые считают, что владение украинским языком уже делает их украинцем. К сожалению, такие проживают даже в "файном мiстi Тернопiль"....
Пане Дальновосточник, посмотрите в другой ветке, чем есть церковно-словянский язык. Как древноруський может сохранится в церковно-словянском, если он относится к южнославянским языкам . Самый близький язык к нему - болгарский. Я бачу, що Хмельниччина - це Західна Україна (навіть частково) в опитанні на ЛФ перемагає.