Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Значить то що Одеса з Києвом західніші від Дніпра Вам не зрозуміло? Ви при цьому закликаєте мене вчити мапу? Ви, мене, дніпровця, вчите хто для Дніпра є хто? Ну-ну Дніпро - 48.5° N 35.0° E, Київ - 50.4° N 30.5° E, Одеса - 46.4° N 30.8° E. Київ на 1.9 північніший і на 4.5 західніший, Одеса, відповідно, 2.1 південніша і на 4.2 західніша. Напрямок до Києва - захід-північ-захід !!!! І взагалі, Вам мінус, за недоречну і безглузду прискіпливість.
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Вибачте, я не хизувався своїми знаннями з географії!!! Але кожному відомо, що Київ та Одеса для Дніпропетровська північний-захід чи південний-схід. Але Одеса по відношенню Дніпропетровська не чистий -ЗАХІД. Кіровоград - Захід, навіть Молдова.
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Богун, а все таки, что Вас важно, что Вы подолянин или что Вы западенец
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Все-таки ПОДОЛЯНИН!!!!! Додано через 12 хвилин Просто ми хмельничани тільки до подолян і відносимося. Бо нас вінничани вважають західняками, а тернопільчани - москалями. Весело. Коли на будь-якому іншому форумі Центральної і тим паче Східної України, написав:Хмельницький - це Центральна Україна, то зі мною би усі б доводили, що Західна. Просто у нас є два шляхи розвитку та навіть у нас існують дві течії. Західняки, які бажають озахіднення Хмельниччини, повної українізації, збереження традицій і так далі, входження у родину Західних областей. Та центристи, які вважають, що ми Центральна Україна та нехай йде, як хоче. До речі більшість - це підтримує Але нас не приймає і не допомагає жодна частина, як я вже переконався з цього форуму. Добре поставлю інше питання:"Чи має Хмельниччина приймати цінності Західної України та перетворюватися на західноукраїнську облась". До речі приклад, пластівський рух, який охопили Тернопільщину, Львівщину і так далі, не охопив Хмельниччини. А Дніпропетровськ та Київ вже так. Чому? У нас на Кам'янеччині піонеттабори пустували (зараз не пустують ), а жодного куріння не створили, чому? Як тут писалося нам до Львова ближче, а Тернопільська область - сусідка. Додано через 39 хвилин Але я ПОДОЛЯНИН. подолянином були створювач граматики церковнослов'янської мови (білоруси вважають його білорусом та граматики білоруської) - Мелетій Смотрицький. Створювач "Щедрика" - Микола Лентович. Робив повстання проти царя та панів наш "Довбуш" - Устим Кармелюк, який загинув також від коханки. Може пам'ятаєте львів'яни, хто забив за "Карпати" переможний гол у 1969 році на Кубку СРСР - це був кам'янчанин Булгаков Володимир. Та багато ынших. Додано через 40 хвилин Але я ПОДОЛЯНИН. подолянином були створювач граматики церковнослов'янської мови (білоруси вважають його білорусом та граматики білоруської) - Мелетій Смотрицький. Створювач "Щедрика" - Микола Леонтович. Робив повстання проти царя та панів наш "Довбуш" - Устим Кармелюк, який загинув також від коханки. Може пам'ятаєте львів'яни, хто забив за "Карпати" переможний гол у 1969 році на Кубку СРСР - це був кам'янчанин Булгаков Володимир. Та багато інших.
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Звісно що не "чистий". Південний. А от для нашого Кіровограда Дніпропетровськ - "чистий" схід!!! Так що ми західняки для дніпропетрівчан!!!:radist: Додано через 4 хвилини Та як хоче, ІМХО.
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? А нашу Полтавскую область даже, когда о прогнозе погоды по телеку говорят, то к Востоку прилепят, то к Центру...
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Який Ви впертюх! Відтак, за Вашим трактуванням географії, для Дніпра захід тільки Кіровоград і Чернівці. Всьо! (Бідна Одеса, у неї нема заходу, зовсім!) Висновок - Хмельницький не захід для Дніпра. І не Західна Україна! Я відповів на Ваше питання?
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Тоді Льві та Тернопіль не Західна Україна для Дніпра, а тільки Чернівці.
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Як на мене, то нема змісту ділити Україну на захід-схід, 3 сорти тощо. Хмельниччина - це історичне Поділля. І крапка. Можна пробувати класифікувати теперішні області за історичним критерієм. Наприклад: Поділля - Вінничина, Хмельниччина Подніпровя Полтава, Київ, Черкаси Галичина - частково Львівчька, частково Франківська, Тернопільська області Але це дурня, бо всі ми в Україні і вона одна!
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Досі я так не вважав, але Ви мене таки впевнили - що не чистий захід, то не захід зовсім. Так, тільки Чернівці і Кіровоград для нас захід, і Західна Україна відповідно. Дякую за науку.
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? +12!!! Почубимося, переколотимося, порозуміємося! :D Головне, щоб хлопчина це визнав!
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Створите ЗУНР? Добре, заодно всіх львів’ян повернемо на історичну Батьківщину їх предків - Гуцульщину. От там і будете танцювати "дикі танці". :D Відновимо історичну справедливість - Львів й основні міста Галичини й Лодомерії повернемо полякам... Поділля - це Західна (Пд-зах.) Україна. Подоляни нічим не відрізняються від братів волинян, буковинців... Щодо суржика. Навіть писати не буду про галицькі діялекти, образити нікого не хочеться...
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Муж моей сестры из села Хмельниччины, в 25 км от Тернопольщины. Считает себя подолянином
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Був я в Львові, на Сихові ми зупинились. Приїхав туди я з радістю на обличчі,думав що приїхав у місто де все мало б бути українською мовою. Та радість з обличчя зникла в момент коли на ринку я побачив надпис "АРБУЗИ" . Чесно скажу я був вражений.
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Додано через 6 хвилин Хмельницьку - це від якого слова, я гадав назва міста пішла від українського полководця Богдана Хмельницького. Н.В. місто Хмельницький. Р.В міста Хмельницького Д.В місту Хмельницькому З.В. міста Хмельницького О.В. містом Хмельницьким. М.В. у місті Хмельницькому чи у Хмельницькому А ви ще бажаєте латинкою писати
Відповідь: Хмельниччина - це Західна Україна? Питання стоїть в географічному чи в політичному сенсі? Додано через 18 хвилин Хмельниччина входила в ГВО-Південь (Організація і структура УПА) Додано через 19 хвилин http://oun-upa.org.ua/organization/