вот модель не помню, какая то бельгийская... Fritel BM 1807 вот нашла а там сначала дрожжи, потом мука а потом все остальное... ну так написано в руководстве
ааа, я пока из смесей готовлю - ну чтобы пользоваться научиться... там смесь с мукой отдельно - дрожжи отдельно... и нужно только 230 мл воды налить... то есть сначала попробовать воду, потом дрожжи и потом муку?
В мене із готової суміші хліб ніколи не вийшов. Спробуйте оцей рецепт: 300 мл. води, 2 ч.л цукру, 2 ч.л. солі, 500 г пшеничної муки, 1 ложечка сухих дріждів - саме у цьому порядку. Ви знаєте, як виглядає "правильне" дріжджове тісто? Справа в тому, що у муці місцевого виробника може бути замало вологи (або навпаки забагато), і в цьому випадку тісто або не підійде, або підійде забагато, а потім провалиться. Слідкуйте за тістом в процесі - якщо бачите, що в масі замало води - додайте по ложечці, якщо куля з тістом не є пружненькою, а ліпиться - підсипте по ложках муку, небагато. Ну і після звукового сигналу можете підсипати що завгодно - зернятка чи насіння кмину, чи смажену цибульку. Частину води можна замінити пивом чи кефіром, наприклад.
ооо, большое спасибо! у меня как раз дома полпачки муки макфа стоит, попробую зама замешать... большое спасибо! об успехах или о моих кривых руках обязательно расскажу... а пиво что хлебу дает а мед можно положить или это уже слишком сложно? ---------- Додано в 15:45 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ---------- а какое пиво?
Без різниці яке. Це впливає тільки на смакові якості. Мед можна також покласти, замість цукру, наприклад.
а часть воды заменить на пиво -это половину? и мед считается также как и сахар? то есть 2 ч.ложки? и соль тоже класть? ---------- Додано в 16:24 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ---------- ужас то какой!!! тогда давайте подробности, хотя у меня печка до 1250 рассчитана))))
я на пиві не пекла, тому точної пропорції не знаю. але читала, що дріжджі і пиво можуть дати вибухову реакцію... ---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ---------- а сіль обов"язково має бути, бо то вже буде булочка, а не хліб.
Фоксі, не бійся! До стелі, думаю, не гахне... Хоча, ми колись з мамою згущенку варили і кіно дивились, і так задивились, що забули про ту банку. Як шарахне!!!! Згущенка на стелі, а з баняка вийшла гусятниця. Довелося ремонт на кухні робити...
Під нами на першому поверсі замість аптеки тепер маркет зі своєю пекарнею. Ой, які запахи доносяться) Я печу на дачі хліб в мультиварці. Смачно виходить, але на півдня клопоту. І з отрубами, і з медом, і сушеними овочами, і з ізюмом, і чорний з аграмом, солодом і тміном...експерементувала багато. Свій хліб запашний, довго не черствіє, але морочно. Зараз такий хліб добрий можна купити в простому сільському магазинчику, ще в машині починаєш їсти, бо запах чудовий)