Ну так не виросте,але я додаю ще трохи пшеничного борошна і печу тільки на заквасках,апріорі...Дуже смачно і корисноІ також люблю з висівками,от сьогодні буду пекти,вже житній донямали..... П.С. Мої полюбили хліб на заквасці, і смак в нього ,як з дитинства,пам"ятаєте совдеповський хліб????Ото!!!! ---------- Додано в 12:04 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ---------- Горілка,щоб не черствів, і був пористий,треба спробувати.
Та в нас тут в пекарнях продають тільки той що на заквасці. В нас тут є італійський або французький. Тепленький, щойно з п’єцу! Мнямка! Он тільки дорогий За один маленький хлібчик $3. А он вдома, то я вже роблю звичайнісінький на дріжджах. ---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ---------- Я завжди даю алкоголь до дріжджової випічки. Воно симулює ефект закваски
Тю....У нас завжди перший, а у Вас якось по-іншому? Чому " але "...закусити свіжим хлібчиком - саме то
недавно делал очередную порцию мороженого, и поскольку все ингедиенты были обычные - дал детям по креманке не пробуя, сам начал раскладывать остаток по формочкам "эскимо" чтобы в морозилку поставить. Старший как обычно шоколадом тёртым посыпал себе и трескает молча, телик смотрит, а младший - "О, какое у тебя вкусное мороженое в этот раз получилось!" Я думаю - ну, хорошо, значит, без сюрпризов (ванильный пломбир делал)... Он второй раз: "ммм, как вкусно, только можно мне сиропом карамельным полить?" Врать парень ещё не умеет, но очень добрый Беру ложку, пробую... В мороженице две емкости, встроенная и съёмная - собственно, ведёрко, в котором мороженое смешивается. Между стенками емкостей надо доливать 30 мл. 50%-го раствора спирта, чтобы емкости не смерзлись между собой и тепло (вернее, холодо-) обмен происходил равномерно. Надо менять где-то после двух-трёх порций или раз в неделю. Я, похоже, налил туда новую порцию, не вытерев остатки старой, жидкости получилось слишком много и при перемешивании она перелилась через стенки внутренней ёмкости прямо в мороженое. Пришлось съесть всё самому, детям новую делать.
бо не вмію пробувала пекти хліб по ось такому рецепту: 50 г дріжджів 1 л цукру 8 л вівс пластівців 1 літр теплої води 1 л солі 1 кг муки по жмені насіння соняшника, льону вода чи молоко - посмарувати соняшник чи мак - для посипки Але шось мені той хліб не ріс, не знаю, може не так шось робила.
То варто було інші дріжджі\муку спробувати. Раз не росте: 1. Дріжджі 2. Холодно їм 3. Мука не та. Нє?
Якщо чесно, хліб - не найздоровіший із харчів. Хіба якщо з зерна твердих сортів пекти, тіко з ними в Україні проблема.
Якщо він містить дріжджі,то взагалі - трутка!!!!!! ---------- Додано в 13:08 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ---------- Дам,але він на заквасці,можна спробувати додати дріжджіабо сухих 5 гр. або таких 12 гр.
А ви знаєте рецепт, щоб ТІЛЬКИ з висівок? Бо насправді "з висівками" - це майже те саме, що й просто хліб пекти. Не таке воно добре для здоровя, як розповідають...
Картопляний хліб Для тіста • 150 гр. спілої закваски ,або дріжджі 5 гр. сухих, або "12 мокрих" • 380 гр. пшеничного борошна 1-го сорту • 150 гр. картопляного пюре • 180 гр. води • 1 чайн. ложка патоки або меду • 2 чайн. ложки солі У день випічки хліба відварити картоплю в мундирі, злити воду, дати злегка охолонути, почистити й зробити пюре, не додаючи ніякої рідини й солі. Готове пюре повністю остудити. До борошна додати картопляне пюре, воду, закваску, патоку й сіль, замісити дуже м'яке тісто. Кaртопляне тісто по початкові туге, навіть кришиться, не поспішаєте додавати воду, місите його далі, згодом воно повинне стати дуже м'яким. Мені не довелося збільшувати або зменшувати кількість води, усе було оптимальне. Місити в кухонному комбайні 10 хвилин або руками 20 хвилин, тісто повинне залишатися липким. Більшу миску змазати злегка олією і перекласти туди готове тісто, накрити й поставити на розстоювання на 3 години. Під час розстоювання кожні 60 хвилин скласти тісто (stretch and fold). Об’єм тіста повинен збільшиться в 2 рази. Перекладаємо тісто на підсипаний борошном стіл і формуємо круглу чи овальну булку хліба. Кошик для розстоювання тіста або яку-небудь підходящу миску застелити рушником і обсипати борошном, покласти туди хліб швом нагору, накрити рушником і залишити при кімнатній температурі підходити на 2-4 години, час розстойки залежить від сили вашої закваски. За 20 хвилин до випічки прогріти разом з листом духовку на 250° Ц. Хліб обережно перекласти на гарячий лист і пекти 10 хвилин з парою. Потім зменшити температуру на 200°Ц, випустити пару й пекти хліб до готовності хвилин 30. Готовий хліб остудити на ґратах. ---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:12 ---------- Доведіть!.........
я два рази пекла з різними дріжджами і з різною мукою (перевіреною) - не ріс. Та й лишилася того, значить - не моє