ХЛІБ!

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем poetka, 25 лип 2011.

  1. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Ну так не виросте,але я додаю ще трохи пшеничного борошна і печу тільки на заквасках,апріорі...Дуже смачно і корисноІ також люблю з висівками,от сьогодні буду пекти,вже житній донямали.....
    П.С. Мої полюбили хліб на заквасці, і смак в нього ,як з дитинства,пам"ятаєте совдеповський хліб????Ото!!!!

    ---------- Додано в 12:04 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

    Горілка,щоб не черствів, і був пористий,треба спробувати.
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Та в нас тут в пекарнях продають тільки той що на заквасці. В нас тут є італійський або французький. Тепленький, щойно з п’єцу! Мнямка! Он тільки дорогий :sad: За один маленький хлібчик $3.

    А он вдома, то я вже роблю звичайнісінький на дріжджах.

    ---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ----------

    Я завжди даю алкоголь до дріжджової випічки. Воно симулює ефект закваски :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.

    На якому етапі?
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    При замісі.:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.

    Після випікання і розрізання - теж нЕзле, але...
    На перший заміс?
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Тю....У нас завжди перший, а у Вас якось по-іншому?
    Чому " але "...закусити свіжим хлібчиком - саме то :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.

    ХП пару разів вимішує...
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Але ж всі інгредієнти закидуєте одразу?.Ото й горілку зразу додавайте.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    бо не вмію
    пробувала пекти хліб по ось такому рецепту:
    50 г дріжджів
    1 л цукру
    8 л вівс пластівців
    1 літр теплої води
    1 л солі
    1 кг муки
    по жмені насіння соняшника, льону
    вода чи молоко - посмарувати
    соняшник чи мак - для посипки

    Але шось мені той хліб не ріс, не знаю, може не так шось робила.
     
    Останнє редагування: 27 лип 2011
    • Подобається Подобається x 1
  11. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.

    То варто було інші дріжджі\муку спробувати. Раз не росте:
    1. Дріжджі
    2. Холодно їм
    3. Мука не та.
    Нє?
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Мій картопляний хлібчик з кунжутом:

    Хто б подумав,ніграма дріжджів.:)
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Якщо чесно, хліб - не найздоровіший із харчів. Хіба якщо з зерна твердих сортів пекти, тіко з ними в Україні проблема.
     
  14. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Краще хліб з висівками..Я його дуже люблю.
     
  15. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А рецепт де?:girl_devil:
     
  16. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Якщо він містить дріжджі,то взагалі - трутка!!!!!!:)

    ---------- Додано в 13:08 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ----------

    Дам,але він на заквасці,можна спробувати додати дріжджіабо сухих 5 гр. або таких 12 гр.
     
  17. Bambook

    Bambook Persona non grata

    А ви знаєте рецепт, щоб ТІЛЬКИ з висівок? Бо насправді "з висівками" - це майже те саме, що й просто хліб пекти. Не таке воно добре для здоровя, як розповідають...
     
  18. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Картопляний хліб
    Для тіста
    • 150 гр. спілої закваски ,або дріжджі 5 гр. сухих, або "12 мокрих":)
    • 380 гр. пшеничного борошна 1-го сорту
    • 150 гр. картопляного пюре
    • 180 гр. води
    • 1 чайн. ложка патоки або меду
    • 2 чайн. ложки солі

    У день випічки хліба відварити картоплю в мундирі, злити воду, дати злегка охолонути, почистити й зробити пюре, не додаючи ніякої рідини й солі.
    Готове пюре повністю остудити.

    До борошна додати картопляне пюре, воду, закваску, патоку й сіль, замісити дуже м'яке тісто. Кaртопляне тісто по початкові туге, навіть кришиться, не поспішаєте додавати воду, місите його далі, згодом воно повинне стати дуже м'яким. Мені не довелося збільшувати або зменшувати кількість води, усе було оптимальне. Місити в кухонному комбайні 10 хвилин або руками 20 хвилин, тісто повинне залишатися липким.
    Більшу миску змазати злегка олією і перекласти туди готове тісто, накрити й поставити на розстоювання на 3 години. Під час розстоювання кожні 60 хвилин скласти тісто (stretch and fold). Об’єм тіста повинен збільшиться в 2 рази.
    Перекладаємо тісто на підсипаний борошном стіл і формуємо круглу чи овальну булку хліба.
    Кошик для розстоювання тіста або яку-небудь підходящу миску застелити рушником і обсипати борошном, покласти туди хліб швом нагору, накрити рушником і залишити при кімнатній температурі підходити на 2-4 години, час розстойки залежить від сили вашої закваски.
    За 20 хвилин до випічки прогріти разом з листом духовку на 250° Ц. Хліб обережно перекласти на гарячий лист і пекти 10 хвилин з парою. Потім зменшити температуру на 200°Ц, випустити пару й пекти хліб до готовності хвилин 30.
    Готовий хліб остудити на ґратах.:)

    ---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:12 ----------

    Доведіть!.........
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    я два рази пекла з різними дріжджами і з різною мукою (перевіреною) - не ріс. Та й лишилася того, значить - не моє
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Це ви пропонуєте почати їсти той хліб і за кілька місяців засканувати медичну картку до і після? :)
     
    • Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)