Хліб і вино

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Toha, 24 чер 2008.

1. mavka

mavka Well-Known Member

Відповідь: Хліб і вино

а чому Ви впевнені, що в Митраїзмі люди приймали участь з меншою побожністю, ніж Ви ? Що Ви знаєте про Митраїзм , щоб таке писати ?

Додано через 1 хвилину
    а з яких причин нема того, що МАЄ бути ?

Додано через 10 хвилин
    Ви б й поцікавились.. Для початку просто погугліть "mithraism and christianity".. напевно там не буде жодного лінку. тоді єдина дорога - в Рим. виясняти, які експонати знаходяться в Папському музеї та скарбницях, чому Папа називається так, як в Митраїзмі, чому в Митри Матір була Непорочна Діва, чому католики святкують Різдво в День Народження Митри, чому в Митри було 12 апостолів (в Христа було десь біля 70 послідовників, але лишили головних 12 чомусь, а Магдалину зі списків викреслили, це теж запитайте, будь ласочка) і т.д.
    запитайте, чому Папа вибрав собі резиденцію саме на тому місці , - важливому для прихильників Митраїзму... чого його шапочка називається митра.... й колір вбрання саме "такий" .. :rolleyes:

потім обов"язково напишіть на форум, - цікаво ж як буде...... і знимочок побільше.

• Подобається Подобається x 1
  2. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Тому я і запитала про існування древнього святого письма бога митри, без цього це все звичайні інсінуації.;)
    Мавко, а ви були на аудієнції в Папи?

3. andi

andi Well-Known Member

хто сказав? джерело? Типік? Требник?

Додано через 4 хвилини
    щодо пропорцій, і взагалі складу - ох, та чи Ви знаєте принаймі "зміст" цих складових в процесі Літургії? раджу принаймі в молитовнику перечитати Чин проскомидії - для загальної інформації...

• Подобається Подобається x 3
  4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

При чому тут побожність? Невже видумаєте, що різниця між християнством і іншими релігіями в побожності? Мені не потрібно знати в чому суть митраїстської релігії і які в них обряди і містерії, бо точно знаю, що вони не поклоняються Христу, і в цьому головна різниця, решта все другорядне. Основна суть християнської релігії – в Ісусі Христі, він є предметом релігійного поклоніння, християни вірують не в християнство, а в Христа. Справа не в прийнятті системи поглядів чи вчення, а в прийнятті Христа. Не так вже й складно...:)

• Подобається Подобається x 5
  5. SatYr

SatYr Well-Known Member

Основа християнської релігії - це прийняття біблії, як духовного джерела, то по-перше. А вірують в Христа як ? Як в Бога, чи як в месію, чи ...?
    А по темі - християни вірять, як їдять тіло і п'ють кров Христа.

6. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Канон Біблії був прийнятий значно пізніше і перші християни не мали на руках Біблії, але всі(християни) хочуть бути на них схожими. Чого б це?

7. andi

andi Well-Known Member

це по перше хіба для єврейського народу, і, звичайно, у стосунку лише Тори (Старого Завіту).
    для християн - основою є Віра в Христа (ІМХО :) )
    Щодо Слова Божого (Біблії), то воно звичайно є важливою складовою.
    Ось наприклад Літургія розділена на дві частини: Літургія Слова і Літургія Жертви. Відповідно у першій частині вершиною є проголошення Божого Слова, у другій - безкровна Жертва - Євхаристія.

• Подобається Подобається x 5
  8. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ви не праві, я вже вкотре чую це(тобто що є віра в Бога чи Ісуса, але біблія має дотичне значення). На чому базується ваша віра, звідки ви знаєте, що Бог триєдиний, що Ісус створив церкву і тд ? Вірити можна в будь-що, і як завгодно. Християнська релігія базується на біблії, в якій вже описано про Христа і інші речі які трактує церква та християнські організації. І до чого тут Христос. Хто для вас Бог ? Ісус чи Бог Отець ? В кого ви віруєте в Бога Отця чи Бога сина Ісуса Христа ?
    Біблія - це джерело з якого беруть факти християнства і настанови від Ісуса і Бога Отця.

9. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Духовне джерело – Христос,який є Богом,єдиносущним з Отцем, і спочатку християнство розповсюджувалось за допомогою передання, в проповідях, записи з”явилися згодом, і з”єднувались християнські громади в Церкву Таїнством Євхаристії, чи то іншими словами, ламанням хліба, чи то споживанням Тіла і Крові Ісуса Христа, за Його заповіддю. Біблія(можливо, вона є найдосконалішою іконою), ікони, літургії, проповіді, навіть деякі люди є тільки образом, іконою Ісуса Христа. Увірувати в Ісуса Христа і прийняти Біблію – це трохи різні речі, це два послідовні етапи духовного зросту, люди стають християнами, здебільшого не читавши Біблії, а найчастіше через спілкування з людиною, що прийняла Христа.
    Біблія – складна річ, зрозуміти її в її багатозначності важко, її можна вивчати все життя, так і не ставши християнином…

• Подобається Подобається x 4
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Просто у часи Ісуса до вина все добавляли воду - такий був звичай.

11. SatYr

SatYr Well-Known Member

Це мені нагадує стадний інстинкт. Релегія, філософія, політика, музика, література, художнє мистецтво, та інші речі - мають свої правила, підконтекст та мету. Якщо я не художник, але намалюю щось на папері. То це зразу буде означати, що я художник чи як, із своєю мазнею ? Зараз культури деградують і зникає мистецтво, бо все стає масовим культом, причому примітивним без змісту, шарму та притаманних рис.
    Те що передавалось колись усно, тепер описано у біблії, а все решта трактати пояснення того. Біблія - це як підручник.
    Те що ви мені описуєте це сліпа віра. Сліпо вірити це певним чином має свій інтерес, будівництво внутрішнього світу із стіною, що відокремлює від зовнішнього світу. Але це є самообман, хоча якщо когось це влаштовує прошу дуже.

• Подобається Подобається x 2
  12. mavka

mavka Well-Known Member

дякую за пораду. не було потреби цього робити, - поважний священник мені підтвердив те, що я написала вам й додав інше, що я не написала свідомо: в результаті такого таїнства температура вина досягає 36,6 градусів - температури людської крові.
    судячи з того , як традиційні християни додають один одному карму за певні дописи, вважаю за потрібне додати, що теперішня церква справді занадто багато ваги надає ритуалам, які очевидно не мали такої ваги на початках становлення церкви.

"... З листа о. Петра Камінського (1685 р.), авдитора Київської митрополії, відомо, що чин проскомидії у другій пол. XVII ст. часто опускався, а для освячення використовувались наперед нарізані частиці..... "

".....Зважаючи на те, що протягом перших століть утвердження християнства, проскомидія не входила у чинопослідовність св. Літургії і здійснювалась поза межами вівтаря, можна припустити, що її символічному означенню надавалося значно менше уваги..."

Додано через 5 хвилин
    Цим 2 учасникам сподобався допис Олена_ua:
    andi (27.06.2008), JaguaR (28.06.2008)

:borat:
    хто б пояснив , що мала Олена на увазі й що в цьому дописі сподобалось Енді та Ягуару - недопетраю.....

Додано через 13 хвилин
    і ціла купа під тим підписалося....

50 Не шукаю ж Я власної слави, є Такий, Хто шукає та судить.
    51 Поправді, поправді кажу вам: Хто слово Моє берегтиме, не побачить той смерти повік!
    52 І сказали до Нього юдеї: Тепер ми дізнались, що демона маєш: умер Авраам і пророки, а Ти кажеш: Хто науку Мою берегтиме, не скуштує той смерти повік.
    53 Чи ж Ти більший, аніж отець наш Авраам, що помер? Та повмирали й пророки. Ким Ти робиш Самого Себе?
    54 Ісус відповів: Як Я славлю Самого Себе, то ніщо Моя слава

Як бачимо, Ієгошуя мав щось донести до людей, доносив у притчах, його не всі розуміли.
    але нігде не бачимо, щоб він учив поклонятися самому собі...... скоріше - навпаки.

отак певна наука перетворилась у звичайне ідолопоклоніння.

про що Бог Ягве попереджає з погрозою і що йде всупереч головному закону.

Додано через 20 хвилин
    так стають фанатиками. здебільшого, - не читавши Біблії.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавко, розсмішили Ви мене, бо якщо мова йде що до ритуалів про хліб і вино, то це започаткував ще Ісус.

Додано через 4 хвилини
    Мавко! От сказати Вам, що не читаєте Біблію не можу, бо ніби читаєте, але недочитуєте. Скільки разів Ісусові поклоняються, особливо коли після зцілення. Чи сказав хоть раз Він, що Мені не вклоняйся? ЖОДНОГО!!!!

Додано через 5 хвилин
    ну хто-хто, а Калиниченко читав, мало того, був у різних релігіях, але повернувся (це так, для інфи).

14. mavka

mavka Well-Known Member

Миху, вклонитися й поклонятися - два різних слова.
    вклоняються з повагою, а поклоняються цілуючи фігурки з яким наміром ? особливо, коли є заповідь не робити цього.

а в Євангелії від Фоми є звернення Ієгошуї до учнів: " 16. коли побачите того, хто не є народжений жінкою, - вклякніть з поклоном, - він ваш Батько".

15. JaguaR

JaguaR щасливий

Мавко, як то Ви та й з Вашим розумом недопетрали? Та питання мені сподобалося, тому і підтримав.

Додано через 2 хвилини
    Ага... В мене склалося враження, що мавка ще й як дочитує, от тільки недоговорює... А це зооовсім інша річ.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

окей. Скажіть, поклоніння чи вклоніння(з ціллю поваги) є той факт, коли жінка, в якої була кровотеча, вважала, що варто лише доторкнутися до одежі Ісуса, щоб виздоровіти?

17. andi

andi Well-Known Member

не лише читав, але й читаю...
    Власне Біблія (я згідний з Вами) є джерелом практично всієї "інформації" про Бога, про Ісуса і про предмет віри.
    однак з написаного Вами трошки важко зрозуміти взаємозвязки, які ви вибудовуєте, або хочете донести.
    Я ж маю на увазі лише таку ієрархію:
    1-Бог (Трійця)
    2-Воплочений Божий Син (Месія, Він же - Воплочене Слово Боже)
    3-Біблія - залишене нам у матеріальному "вигляді" Слово Боже, записане під натхненням Бога (Святого Духа).

гм, то виходить до появи Корану мусульман не існувало, а лише з появою цієї Книги - з'явилися!
    Так можна і в Кобзар вірити! та то не причина і не джерело для нової Віри (релігії)

Додано через 7 хвилин
    щоби допетрати, не обов'язково вдаватися до аналізів та теологічних пояснень ;) дивіться простіше!

щодо
    - це точно! :)

а де твій аватар? :)