Відповідь: Хіппі sselev, респект! Поки я тут друкував трактат - мигнула напруга і ага. Доведеться відкласти цю справу... Тут в основному обгороворюють атрибутику, а філософії. моралі хіпі мало не розуміє. А це - філософія радості. Своєрідної групової медитації. Чим це гірше від колективної молитви ? Хтось дорікне - мовляв, хіпі "придумали" Free Love ? Free Love існувала, існує і буде існувати, поки існує людство. Не треба бути ханжами. А хто був Першим Українським Хіпі (і якого кияни дуже шанують) - так ніхто й не сказав.
Відповідь: Хіппі Ось що про "хіпізм" Григорія Савича пишуть відомі люди: Микола Рябчук (Київ), літературний критик, поет, прозаїк: Юрій АНДРУХОВИЧ:
Відповідь: Хіппі Вони тоді просто по іншому називалися.Не по гамериканськи. Але суть майже та сама...
Відповідь: Хіппі а чому "обізвете"? це що, сварка якась? Сковорода - філософ. найкращий з українських. а мо, і не тільки з українських. за способом життя, між іншим, дійсно дещо схожий на хіппі.
Відповідь: Хіппі Гелено, Ви (слава Богу) виросли в часи, коли Ви вільні обирати собі світогляд, віру, ідеали. І Вам важко зрозуміти, що таке ідеологічний пресинг (тут) або нав"язувана модель суспільної моралі (там). Оскільки у Вас нема резонів ані боротися із системою, ані тікати в "паралельний світ", Вам важко зрозуміти світогляд Хіпі.
Відповідь: Хіппі все я розумію, але мені трохи слух ріже, що видатного філософа назвали просто "хіппі" хіппі трохи недотягують до рівня Сковороди, на мою думку і усьо
Відповідь: Хіппі Гелено, наші, українські (і не тільки) хіппі пишалися, що саме в Україні народився й жив такий філософ. Розумієте ? Не американський / індійський / палестинський Гуру, а СВІЙ ! Звичайно, до рівня такого Вчителя дотягують тільки одиниці з мільйонів. Наші хіппі співали на тусівках під гітару пісні про нього (переспіви "Дороги" Б. Олійника): "З глухих кутків діставши древні посохи- Бамбукові, тернові, під горіх,- Ішли філософи, брели філософи Шукать начало пройдених доріг. " Чи кожна культурна країна може назвати свого філософа, якому через стільки років вклоняються прихильники того чи іншого молодіжного руху ? Тим більш - найдобрішого з усіх відомих, що базується на Любови та Самопізнанні ?
Відповідь: Хіппі я хіппував два роки при войску за сувітів... то на кухні... то в караулі... то на плацу....
Відповідь: Хіппі Та я "по житті" завжди в душі хіпую. Глибоко "в системі" не був, але епізоди траплялися. Духом просякнутий. Здається, так. У першій половині 70-х я тусувався у Художньому інституті (з тамтешніми музикантами) - там знайти "не хіппі" було важко. Можна було жити там тижнями - у майстернях, на балконі актового залу, ще в якихось ничках. І, звичайно, люди малювали - не для заліку, а для себе. Ну і на берегах річки Козинки досі "відмічаюся".
Відповідь: Хіппі Річ в тому, що в моєму випадку до "групових медитацій" ще не доходило, бо я ніколи не тусувався зі справжніми львівськими хіппі. А чи вони взагалі існують... ? Кажуть що фестиваль який проводився щоліта на Купала на Шипоті, розпочали ще в 1994(?) році група львівських хіппі. Але хто вони були такі мені не вдалось вияснити. Філософія радості, Free love - особисто мені це подобається. Інколи треба розвіятись, переключитись на щось інше, а імідж хіппі гарно для цього підходить. Атрибутика не зовсім головне, але вона має підкреслювати внутрішній стан радості, свободи і т.д.
Відповідь: Хіппі Розпочали хіппі, а тепер там купа різних субкультур збираються. Крім хіппі також панки є, і металісти, і ... Але звісно основою є хіппі. Я минулого року там був. Природа супер, водоспад супер, Карпати ... :radist: