Харків - це завмерший совок

Тема у розділі 'Харківський форум', створена користувачем ГРАНД, 11 вер 2011.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Як перший допис корелюється з другим (даруйте за вчене слово:) )?

До речі, а Вам що до русифікації в РІ? Вас же у Польщі не полонізували, українська там процвітала. Правда, у мене батько у глухому селі на Рівненщині чомусь у польській школі вчився, іншої не було. А я у клятому СРСР в українській - іншої не було.

2. FCKL

FCKL Well-Known Member

поки жили в селах то русифікації не піддавалися
    бо невелике консервативне суспільство навіть без можливості навчатися на своїй рідній мові не русифікувати. А от в місті - будь-ласка, що за совка відбулося, навіть при набагато "тендітнішій" русифікації чим за царя
    а міжвоєнна Польща то міжвоєнна Польща
    невеликий 20-річний відрізок багатолітньої історії
    тим більше поляків в Польші порівняно з нац меншинами було набагато менше чим росіян в СРСР, тому закриття українських шкіл у 20-30-х особливо не вплинуло на мовну ситуацію тих самих нацменшин. Мій дід теж вчився в польській школі, і нічого

3. Ворчун

Ворчун Чаю зашёл попить...

побожись

4. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Степанич до цих пір дивується, що на їхньому хуторі була лиш українська школа. І це він виводить в масштаби Союзу.
    Кореляція в тому, що наша мова живуча. Були плани в "болотних" її знищити за ХХ століття, не вийшло. Притоптана, закатана асфальтом, але потихеньку проростає. На цю тему раджу почитати листа Гоголя матері про те, що він ВИМУШЕНИЙ писати на чужій мові.

5. olegp

olegp миється в бані

6. Невский берег

Невский берег Well-Known Member

Проkiпу и прочим МОВАлюбам:

Братва, я вчера уже ставил на "Острове" простой вопрос:

Своя письменность у украинцев (это неопровержимые научные данные) появилась только в середине 19 века. Все документы составлялись на языках тех стран в которые входили украинские (нынешние) земли.

Напомню, в связи с этим: язык отдельно от письменности существовал только у первобытных племен.

Я своими глазами видел документы, написанные Петром Первым в начале 18 века. На русском языке. А есть рукописи аналогичные куда древнее. По-моему, первые русские датированные книги, кажись, помечены 11 веком. Это книги с датами! Что говорить о рукописях.

Вот когда вы найдете написанные в начале 18 века документы на украинском языке (до сих пор пор наука их не нашла) тогда и будем говорить о каких-то временных корнях мовы.

А середина 19 века - это вы еще, значит, из детских яслей не вышли и говорить хорошо не научились.

7. Степаныч

Зуб даю! Но с прошлого года в моем селе и этой единственной школы не стало.:sad: Шо робыть, зато есть незалежнисть!:yahoo:

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Зато є незалежність Степанича від свого рідного села. Тепер вони городскіє, вони пройшли школу у одеських біндюжників та "привозних" тьоток. Окать по угро-фінськи навчився?

9. Степаныч

[OFFTOP]:scratch_one-s_head:Це до чого?[/OFFTOP]

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

[OFFTOP]Про іронію бувшого раба відносно незалежності[/OFFTOP]
    Ось до чого привела культура "рашен" Харків. якого колись Шумський та Скрипник хотіли окультурити. Подивіться мрію Олегів з Валуйок.
    http://www.youtube.com/watch?v=wceV0bR7vXQ&feature=player_embedded#!

11. francisko

francisko Well-Known Member

12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Немає нічого страшніше, як ашкеназі з культури "рашен".
    Ось такі Швондєри й більшовизм збудували.

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Но небось этот металлолом стоил примерно как нашумевшие лавочки в метро... :)

14. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Це вже цей тип дихлофосу без пива напився. В кінці XVII століття, коли в Московії не було НІ ОДНОГО навчального закладу, в нас по свідченнях Г. Боплана біля 80% жінок та дітей могли хоч примітивно читати та писати завдяки старанням Сагайдачного та П.Могили, що навіть для Франції було дивиною.
    Я не кажу вже про той факт, що москвини отримали грамоту з Києва через просування церкви зі сторони слов'ян через Валдайську височину в сторону угро-фінів.
    Висновок - брехня москалів є ментальною.

15. olegp

olegp миється в бані

из текста в клипе- сначала мы хохлов гоняли, потом они нас(прямая речь, я сам не юзаю термин хохлы),
    кто победил то, по Вашей версии?:))

16. Антон РАКИТИН

Антон РАКИТИН Well-Known Member

Тезис несколько радикальный, но в принципе оценка Харьковского социума правильная:

Харьков произвёл на меня почти такое же тяжкое впечатление серой совчарни, как и столица янычар город Донецк.

Даже в провинциальных городах типа Полтавы и Винницы моральная атмосфера неизмеримо более человечная:

в всех сферах жизни, в поведении, в деловом и частном общении очень заметно присутствует мягкая украинская весёлость, спокойная доброжелательность, обаяние людей, которые любят жизнь и строят межличностные отношения по очень простому, но мудрому принципу:

"Живи хорошо сам и давай жить другим."

17. olegp

olegp миється в бані

верно, совчарни хватает, но оно не увеличивается за счет антиукраинства, а наоборот,
    ибо украинство- система ценностей, распиаренная той же самой совчарней

ну ,это как бы природно, в мелких городах отношения лучше

18. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

вот оно в чем дело, независимость виновата,
    т.е. пр во главе с паханом, которого и ты в том числе привел к власти, тут абсолютно не причем...
    прикольненько

Степаныч, ты вроде раньше не был таким украинофобом, или "все это время он искусно маскировался под порядочного человека"?

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Поки що побєждаєт на ХТЗ культура "рашен", яскраво показана в сюжеті.

20. olegp

olegp миється в бані

та я не про Лосево ,там то понятно, пролетариат вас не любит, про иные районы, офис организации "Патриот Украины" вроде как на Римарской

а де твій аватар? :)