Як перший допис корелюється з другим (даруйте за вчене слово )? До речі, а Вам що до русифікації в РІ? Вас же у Польщі не полонізували, українська там процвітала. Правда, у мене батько у глухому селі на Рівненщині чомусь у польській школі вчився, іншої не було. А я у клятому СРСР в українській - іншої не було.
поки жили в селах то русифікації не піддавалися бо невелике консервативне суспільство навіть без можливості навчатися на своїй рідній мові не русифікувати. А от в місті - будь-ласка, що за совка відбулося, навіть при набагато "тендітнішій" русифікації чим за царя а міжвоєнна Польща то міжвоєнна Польща невеликий 20-річний відрізок багатолітньої історії тим більше поляків в Польші порівняно з нац меншинами було набагато менше чим росіян в СРСР, тому закриття українських шкіл у 20-30-х особливо не вплинуло на мовну ситуацію тих самих нацменшин. Мій дід теж вчився в польській школі, і нічого
Степанич до цих пір дивується, що на їхньому хуторі була лиш українська школа. І це він виводить в масштаби Союзу. Кореляція в тому, що наша мова живуча. Були плани в "болотних" її знищити за ХХ століття, не вийшло. Притоптана, закатана асфальтом, але потихеньку проростає. На цю тему раджу почитати листа Гоголя матері про те, що він ВИМУШЕНИЙ писати на чужій мові.
Проkiпу и прочим МОВАлюбам: Братва, я вчера уже ставил на "Острове" простой вопрос: Своя письменность у украинцев (это неопровержимые научные данные) появилась только в середине 19 века. Все документы составлялись на языках тех стран в которые входили украинские (нынешние) земли. Напомню, в связи с этим: язык отдельно от письменности существовал только у первобытных племен. Я своими глазами видел документы, написанные Петром Первым в начале 18 века. На русском языке. А есть рукописи аналогичные куда древнее. По-моему, первые русские датированные книги, кажись, помечены 11 веком. Это книги с датами! Что говорить о рукописях. Вот когда вы найдете написанные в начале 18 века документы на украинском языке (до сих пор пор наука их не нашла) тогда и будем говорить о каких-то временных корнях мовы. А середина 19 века - это вы еще, значит, из детских яслей не вышли и говорить хорошо не научились.
Зуб даю! Но с прошлого года в моем селе и этой единственной школы не стало. Шо робыть, зато есть незалежнисть!
Зато є незалежність Степанича від свого рідного села. Тепер вони городскіє, вони пройшли школу у одеських біндюжників та "привозних" тьоток. Окать по угро-фінськи навчився?
[OFFTOP]Про іронію бувшого раба відносно незалежності[/OFFTOP] Ось до чого привела культура "рашен" Харків. якого колись Шумський та Скрипник хотіли окультурити. Подивіться мрію Олегів з Валуйок. http://www.youtube.com/watch?v=wceV0bR7vXQ&feature=player_embedded#!
Це вже цей тип дихлофосу без пива напився. В кінці XVII століття, коли в Московії не було НІ ОДНОГО навчального закладу, в нас по свідченнях Г. Боплана біля 80% жінок та дітей могли хоч примітивно читати та писати завдяки старанням Сагайдачного та П.Могили, що навіть для Франції було дивиною. Я не кажу вже про той факт, що москвини отримали грамоту з Києва через просування церкви зі сторони слов'ян через Валдайську височину в сторону угро-фінів. Висновок - брехня москалів є ментальною.
из текста в клипе- сначала мы хохлов гоняли, потом они нас(прямая речь, я сам не юзаю термин хохлы), кто победил то, по Вашей версии?)
Тезис несколько радикальный, но в принципе оценка Харьковского социума правильная: Харьков произвёл на меня почти такое же тяжкое впечатление серой совчарни, как и столица янычар город Донецк. Даже в провинциальных городах типа Полтавы и Винницы моральная атмосфера неизмеримо более человечная: в всех сферах жизни, в поведении, в деловом и частном общении очень заметно присутствует мягкая украинская весёлость, спокойная доброжелательность, обаяние людей, которые любят жизнь и строят межличностные отношения по очень простому, но мудрому принципу: "Живи хорошо сам и давай жить другим."
верно, совчарни хватает, но оно не увеличивается за счет антиукраинства, а наоборот, ибо украинство- система ценностей, распиаренная той же самой совчарней ну ,это как бы природно, в мелких городах отношения лучше
вот оно в чем дело, независимость виновата, т.е. пр во главе с паханом, которого и ты в том числе привел к власти, тут абсолютно не причем... прикольненько Степаныч, ты вроде раньше не был таким украинофобом, или "все это время он искусно маскировался под порядочного человека"?
та я не про Лосево ,там то понятно, пролетариат вас не любит, про иные районы, офис организации "Патриот Украины" вроде как на Римарской