А я щось думаю по-іншому. От американський чорний президент. Кажуть, що він харизматичний. І його однопартійці від нього в захваті. Як він спіч веде - писки пороздзявляють, так слухають. А мудрі люди кажуть, що то тріпло ще те. Тільки вміє добре локшину на вуха вішати. І то фальшиво.І кому вірити?
По темі маєте що сказати? Ні емоційність, ні красномовність, і навіть їхнє сполучення харизми не заручають.
- пытаюсь понять, интересны ли Вам будут мои мысли А то у Вас такая компания харизматиков и гигантов мысли тут подобралась, все в людях "разбираются" и охотно "разбирают", что лишний раз соваться неудобно Их прорвёт, а скажете - Невстранец срач развёл - зато косноязычие её сильно портит. Достаточно Черномырдина вспомнить.
Ви не для мене пишете, це форум. І чомусь в інших темах Ви не питаєте, чи когось цікавить Ваша думка.
- про Черномырдина есть что сказать? Согласны, что он харизматичен(был), пока рот не откроет? - вот, кстати, пример. С таким стилем общения можно иметь высокий лоб, выдающийся и твёрдо очерченный подбородок, благородную седину и даже хрипловатый низкий голос, а скажет фразу - и всё.
А давайте я Вам тему про Чєрномирдіна відкрию? Ви так незграбно викручуєтесь, аж невдобно, їй-бо. ) Перші признаки харизми? ) Харизматична жінка в цьому варіанті неприглядно виглядає. )
- если Вы знаете, что она должна, значит, Вы уже знаете, что это такое. - у мужчин - да. Харизматичная женщина, в принципе, обладает теми же чертами, только с поправкой на границы (в сравнении с другими женщинами). У неё ровно столько этих же признаков (включая высокий лоб, четкие черты лица, волевой, выраженный подбородок, низковатый и возможно - хрипловатый голос) сколько не превращает её в мужчину, а позволяет выглядеть однозначно женщиной. Фигура харизму не делает, но её серьёзные недостатки, как и косноязычие или огрехи поведения (привычка ковырять в носу, например , могут нейтрализовать остальные черты.
Так-так, сам потім подумав, що для справжньої харизми до емоційності Полковника і красномовності Нєвстранца ще би бракувало хоч трішечки душі від Північного Вітра і краплю загадковості від вас.
Та хіба справа тільки в таляпанні язиком? Ви колись подивіться його виступи, яка в нього міміка, яка динаміка промови, як він знає де зачекати, де головою кивнути, в котрий бік повернутися, котру нотку душі аудиторії зачепити, що і противники згоджуються, що публіку обробляти він вміє добре. А харизматичним його рахують багато політологів.
Не зовсім погоджуюсь, бо за такими критеріями би були викреслені зі списку дуже багато харизматичних людей, котрих я знаю. Але погоджуюсь, що в зовнішності б мала бути принаймі одна виразна риса. Над поведінкою політика ціла команда працює.
Гітлеру вистачило чуба і вусиків Ні хриплого голосу, ні вольового підборіддя Лише енергія, як в Полковника, красномовність, як у Невстранця і трохи загадковості, як у вас Ну й ідея, яку готові були "з'їсти" тодішні німці...
Чогось над Бушем погано працювали. А взагалі, харизма, мені здається, це тільки зовнішня проява поведінки особи. І скоріше всього річ набувна. Людина сама над нею працює, якщо не дуже відома, або над нею працюють, якщо вона особа високого рангу. Я не згоден з Карабіном, що з цим народжуються. Народжуються з талантами. А імідж, харизму можна виробити, якщо дуже захотіти.
[/COLOR] Черчілль, до речі - хороший приклад, що це не так. Він узагалі ставить під сумнів можливість якось описати харизму, класифікувати її чи щось подібне. Тут виникає питання - чи є харизма чимось іншим, ніж незбагненна для розуму внутрішня сила? Візьміть того ж Черчілля - йому явно бракувало більшості рис, які зараз вважаються обовязковими для політика. Ні зовнішності, ні голосу, ні особливої красномовності, ні послідовності (у трьох різних фракціях побував дядько, при чому в консерваторах двічі). Лише потужна внутрішня впевненість у власних рішеннях + хороше почуття гумору.
Ви впевнені , що Черчиллю бракувало красномовності та послідовності ? Людина яка так писала, неможе бути косноязичною, нє ? Про послідовность теж можна посперичатись, як враховувати кінцевий результат. Тут нема питань. А на чому, нвд, заснована впевненість у власних рішенях ?
Залежить від знаку зодіаку і походження, навчитися ніяк, бо то просто маска буде і енергозатрат багато. Негативна, позитивна - без різниці, тому що це просто здатність тримати увагу оточуючих. А боронитися - навіщо? Взагалі деколи заздрю людям з харизмою, бо в мене нема її.