Ну і для чого айкідо ображати? Це, мабуть, єдина система за допомогою якої можна взяти під контроль нападаючого і нічого йому не зробити такого, за що можуть і засудити.
Ну і для чого айкідо ображати? Це, мабуть, єдина система за допомогою якої можна взяти під контроль нападаючого і нічого йому не зробити такого, за що можуть і засудити. перед тим як обговорювати бойові мистецтва треба мати уяву і знання про них. Що ви розумієте під реченням" это одна из самых злых боевых техник что-то вроде айкидо, лишенного милосердия" або" Це, мабуть, єдина система за допомогою якої можна взяти під контроль нападаючого і нічого йому не зробити такого, за що можуть і засудити"?
Да разве я "наезжала" на айкидо? Наоборот. Писала, что техника хапкидо (как мне рассказывали) похожа на айкидо, но с большим количеством опасных приемов, направленных не на уход от поединка, а на поражение соперника. И выразила личное мнение, что подобная техника слишком опасна, чтобы можно было разрешать каждому желающему ей учиться, вот и все. Вы же открыли тему не на специализированном форуме, где с Вами общались бы исключительно специалисты, а на общем - где высказаться может каждый, в том числе и не знаток боевых искусств. И если чье-то мнение кажется Вам не верным/не профессиональным - Вы всегда можете что-то объяснить, а не пенять тем, что мол "вы не разбираетесь - так и нечего рассуждать".
Милая девушка вы абсолютно правы элементы Хапкидо действительно используют спецслужбы, но в тоже время это прекрасная самооборона! Я сама достаточно долго занимаюсь Хапкидо и поверьте, идя домой с работы мне не страшно что на меня нападут! не подумайте я не рембо просто теперь я уверенна в себе!
Уявіть собі ситуацію. Йду я вночі повз якийсь бар і я чимось не сподобався "пацанам". Один з них вирішив почати бійку. Якщо я займаюся хапкідо, то в мене вже виробився рефлекс "добивання" і той хто на мене нападе буде як мінімум "трішки скаліченим". А що як в нього папік дуже серйозний? Це означатиме для мене великі проблеми. Але це в майбутньому, а на даний момент друзі нападника починають йому активно допомагати, бо в їх очах агресором вже є я. Якщо ж використати айкідо то я нападника всього лиш візьму під контроль (можливо, що мордою в асфальт чи болото ) але в жодному разі бити його не буду. В цьому випадку в мене суттєво збільшуються шанси вийти з цієї ситуації "меншою кров"ю".
Никогда не считала, что девушки, владеющие приемами боевых искусств - это Рембо в юбке=) Наоборот, люблю смотреть на красивые поединки (правда, по телеку). Пробовала (очень давно) заниматься Ушу, но первые полгода это было просто гимнастикой, а когда дошла очередь до изучения чего-то конкретного, то не смогла даже замахнуться на "соперника", слишком миролюбивая оказалась. Хотя, возвращаясь вечером домой после работы зимой, посещают мысли, что было бы неплохо чем-то таким владеть. А на айкидо смотреть вообще очень красиво, всякие там фильмы из детства со Стивеном Сигалом, все дела И форма с широкими штанишками выглядит здорово
Айкідо і Хапкідо мають досить багато спільного оскільки ці два стилі були створені людьми які навчалися в одного і того самого вчителя (Такеда). Хапкідо так само має техніки для утримання і конвоювання противника, а от принципи ведення бою і застосування в сучасних умовах відрізняються.Тепер що до вашого прикладу то в даній ситуації це можливо при умові якщо друзі одразу втечуть, але якщо ні, то вас вже атакуватимуть мінімум двоє або більше, таким чином шанс зменшити кількість нападаючих вами буде вже втрачений.
Ти можеш обяснити шо це таке?Раньше я наткнувся на пост ти написав шо то система психології і шоб уникнути драки для мене то не панятно ви шо там вчите зоновскі базари як на вулиці матьоро себе вести))) Ну обясни наприклад як пяному бугаю можна шось психологічно вплинути))) А якшо серйозно то треніровки подібні на який вид бм? Шо там ударна техніка борцовска чи айкідіська просто я так питаюдля цікавості?
РМ це бойова система, не базар а техніки, удари, зв'язки. Психологічна сторона лежить на техніці. Наприклад, є страх получити в морду. То вже після декількох наших розминок такий страх пропадає Потім, в нас немає захисту, всі техніки нападаючі. Практикуємо також "заборонені" прийоми, такі як удари в пах, в очі. Велика увага приділяється добиванню, що в свою чергу виховує психологічну якість доводити будь-які справи до завершення. В поєдинку перемагає той, хто готовий зайти далі за суперника, тому ми вчимося іти до кінця. Якщо цікаво далі, то варто почитати книжку мого тренера http://bookmail.ru/shop.php?p=product&pId=3684(в мене ще є пару екземплярів) або прийти на тренування.