Відповідь: Халатність Продолжая тему халатности врачей есть у меня хорошая знакомая. врач по образованию. этой зимой должна была родить и "родила". после 9 месяцев нормальной беременности она родила мертвого ребенка. Причина, которую ей назвали акушеры - короткая пуповина. УЗИ эту особенность не показало (или просто не увидели). Пустили в роды. Рожала - не рожается, т.к пуповина "не пускает". Давай делать кесарево. Но уже было поздно - выняли мертвого ребенка. Роды принимало 2 врача. Это рассказ врачей, который рассказали роженице и ее родным. Версия доктора, рабатающего в этом роддоме (не принимавшего учавствия в родах): С короткой пуповиной рожают десятки и без проблем. К тому же за 10 минут в процессе родов ребенок умереть так быстро не может. Дело в другом. Моей знакомой почти 30, первые роды, гипотония матки. То есть а приори можно было понять, что самостоятельно она не родит, но ее все равно пустили в роды. Когда спустя несколько часов сзваток сердцебиение плода снизилось, тоны сердца (которые измерялись не по правилам - через каждые 20 минут, а раз в час) стали гулхими (то есть началась внутриутробная гипоксия), то поняли, что она действительно сама не родит и нужно кесарево, но уже было поздно. Т.е. фактически ребенок умер в процессе попытки родить физиологически из-за некомпетентной тактики ведения родов врачами. И такой случай в этом роддоме не первый и не второй. Оч. много мертворожденности из-за неправильной тактики ведения родов. Второй пример из того же роддома, рассказаный участковым педиатром. Рожала родственница этого педиатра. У нее был клинически узкий таз (т.е. родить самостоятельно она никогда бы нормально не смогла и ей показано было кесарево). Но ее пустили в роды, она родила ребенка с разможжением мозгов (потому как таз узкий и головка ребенка нормально через него не прошла). Понятное дело, что он умер. Почему это случилось? Потому, что диагноз клинич. узкого таза ей поставили в процессе родов, а до того никто не додумался сопоставить цифры размеров таза роженицы с весом плода и другими показателями. Несостоявшийся отец оказался юристом. Судились они долго и безрезультатно. Спрашивается - почему такое происходит (по крайней мере в нашем роддоме)? Ответ очень прост - ты или платишь деньги и тебя кесерят (правда, не факт, что сделают это компетентно) или ты не платишь денег, рожаешь сам, а там - как бог даст. П.С: роддом г. Бровары, Киевской области
Відповідь: Халатність що десять родів у кожної жінки з Броварів,жаль якигось сотню баксів щоб акушери підсуєтились?
Відповідь: Халатність Як? І Вам ТАКа ретрансляція вуха ріже?.. Воінствєнность і Ксані?!! Боженько, а що ж тоді Ви про мене думаєте..?
Відповідь: Халатність не стращно. не біда. ви заслуговуєте на паталогоанатома, а той не з вух починає -- сприйміть то як жарт, - але направду, ви самі на себе біду ламерську своїми закляттьо-прокляттями накликаєте Ксані я не дивуюся - ....
Відповідь: Халатність Судячи з написаного Вами, мова все ж таки не про халатність, а про лікарські помилки. Думаю, було б більш об"єктивно, якби Ви написали, скільки пологів у рік у цьому пологовому будинку, який процент ускладнень, який процент патологічних і т.д. Погодьтеся, не можна по одиноким випадкам робити узагальнюючі висновки. Можливо, Ви читали про випадок мертвонароджуваності в Устинівці Кіровоградської області. Десь два тижні назад опублікували "Факти". Так от, УСЕ БРЕХНЯ! Але вчора була колегія управління ОЗО облдержадміністрації. Голови полетять. А там на увесь район 2 акушера-гінеколога. А діти народжуються цілодобово. А вагітних необхідно "вести"... Для приклада: 81% вагітних мають ту чи іншу патологію. 22% пологів - патологічні. Апаратури необхідної немає. Тому, на мою думку, не "смакувати" потрібно недоліки, а говорити про проблеми, шляхи їх вирішення, у тому числі проблеми кваліфікації лікарів. Извините, написал на украинском. Лень перебирать.
Відповідь: Халатність А існує ТАКа можливість? Хто б сумнівався, робота ТАКа, "Факти" рисувати... Чиї голови? Невже акушерів скоротять? Де? Тут на ЛФ? А сенс? :cowboy: Шо, мало круглих столів проводиться "ніачьом"/"нізачЄм"? Від розголосу (по Вашому -"смакування") хоч пара людей буде обережніша (якийсь позитив).
Відповідь: Халатність Без проблем. Отож! Ні. Скоріш за все проблеми будуть у головного лікаря і зама з лікувальної роботи. А акушерам-гінекологам категорії знімуть. Я мав на увазі ЗМІ. Але й на ЛФ не завадить. Не зрозумів.
Відповідь: Халатність Степаничу, а хто ж дасть реальну статистику, щоб стало "без проблем". Усього не знає ніхто (хоча уповноважені посадові особи є). Хто? Системний адміністратор? Значить згодні, СИСТЕМУ - на мило? . На ЛФ теж зустрічаються люди, які забувають, що
Відповідь: Халатність Як мінімум я знаю. Звісно, у своїх масштабах. До речі, ця статистика не для СК. Зніме УОЗ ОДА. А що "СИСТЕМУ - на мило", так я про це вже втомився писати. І говорити, пропонувати в реалі також. Але не зацікавлене суспільство, держава. І не тому, що якісь свідомі препони задля грошей для властолюбців. А тому, що то НІКОМУ НЕ ЦІКАВО, НІКОГО НЕ ТУРБУЄ! Крім медиків.
Відповідь: Халатність Як?! І Афтер це пережив? :eek: А фтізіатрів куди дівати на перехідний період? А дільничні ж, бідаки, з голоду і горя образ повимирают..? Ну нє. ЗРОБИТИ щось можуть (і повинні) медики. не мені ж "ламеру крикливому" в них порядки наводити...
Відповідь: Халатність Шось Ви Афтера якось впОперек читаєте, ІМХО! Він якраз постійно пише, що систему потрібно міняти! Навіщо когось кудись дівати? Мова йде про реформи, а не про руйнацію..
Відповідь: Халатність Ваші б слова, та ЗЕТі у вуха... Ага! СИСТЕМУ міняти, але не зачіпаючи жодного лікаря.
Відповідь: Халатність Згоден, медики повинні грати "першу скрипку". Але якщо інші "інструменти" будуть мовчати, симфонію оркестр не зіграє. Ну... Це окрему гілку потрібно відкривати. От, до речі, в 2003 році були курси підвищення кваліфікації, проводила академія ім. Щупика. Знайшов у конспекті: "СИСТЕМА – сукупність компонентів, взаємодія яких породжує нові інтегративні властивості системи, не характерні компонентам, їх породжуючих". Практикуючий лікар - тільки один із гвинтиків системи. СИСТЕМА повинна бути такою, що СТВОРИТИ ЦЬОМУ ЛІКАРЮ НОРМАЛЬНІ УМОВИ ДЛЯ РОБОТИ. А його робота - лікувати людей, займатися профілактикою. І контроль за його роботою повинен бути як із сторони СИСТЕМИ, так і із сторони ПАЦІЄНТА.
Відповідь: Халатність Задумався над оркестровим репертуаром, і злобно згадав про марш... Ги-ги. Харроший конспект Ви знайшли. У Санстанціях, Податкових, Пожежників і Мєнтів теж, напевне, хороші конспекти... І всюди про контроль, громадський контроль... А Васька слушает, да ест... (С. ,Крилов)
Відповідь: Халатність :D Марші теж потрібні! Один "Прощан"є славянкі" чого вартий! Думаю, ми про різні речі говоримо.
Відповідь: Халатність Ви про котору версію, народного маршу? Наспівуючи: Ми пливем у жовтому човні...
Відповідь: Халатність ОФФТОП, сорри!:bazar: Прощание славянки Советский вариант 70-х Этот марш не смолкал на перронах когда враг заслонял горизонт. C ним отцов наших в дымных вагонах Поезда увозили на фронт. Он Москву отстоял в сорок первом, В сорок пятом шагал на Берлин, Он с солдатом прошел до Победы По дорогам нелегких годин. Припев: И если в поход Страна позовет За край наш родной Мы все пойдем в священный бой! (2 раза) Шумят в полях хлеба. Шагает Отчизна моя К высотам счастья, Сквозь все ненастья — Дорогой мира и труда. Припев.