Windows XP vs Windows 7

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Forest, 4 лют 2010.

?

Що краще?

1. Windows 7

41 голосів
    51,9%
  2. Windows XP

29 голосів
    36,7%
  3. Щось інше, два попередні варіанти у жодному разі!

9 голосів
    11,4%
  1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

В мене стояла спочатку Віста Хоум Преміум... Після неї поставив 7 Профешинал а паралельно з нею ХР... Хряк страшно незручний тож зніс його через кілька місяців (висів він без діла) а зараз Ультімейт стоїть і все чудово. Ніякої балуваності не спостерігаю. Наведіть приклад?

2. nikolas

nikolas Well-Known Member

Довго мучився з "компасом",але таки встановив,офіс глючив(2007) ,постійно хоче оновлень і дає запити на сумісництво програм.Я її все таки настроїв,але ХР простіше,7 версія мене дратувала своїми запитами.Але ще раз повторюю,кожному своє.

• Подобається Подобається x 1
  3. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Вони відключаються і все прекрасно. Я відразу так зробив.

4. Forest

Forest Moderator

Купив комп з офіційною сімкою на борту. Через три дні почалися дикі глюки - час завантаження до 5 хвилин, інколи запуск простої програми типу браузера триває хвилинами. Що я тільки не пробував, що я тільки не читав, нічого не допомогло. Все, що дізнався - якесь невдале оновлення, яке ОС проводить кожного разу при завантаженні а потім йому не вдається, робить відкат, інколи з перезапуском інколи ні. Мабуть тепер буду переходити з офіційної сімки на нелегальну ХРушу.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Можна взнати - борт AMD or Intel?

6. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Мне нравится 7 . х64 полной комплектации. Она для ленивых и чайников очень даже неплоха.

Вкладення:

7. Forest

Forest Moderator

Інтел, конкретніше - acer aspire 1825ptz. Гарна забавка, але дуже ненадовго :)
    Намагався робити відімкнення всіх служб та автозавантаження (не допомогло), пробував cmd>sfc/scannow (просить перезавантаження, після перезавантаження все спочатку, тобто просить перезавантаження), намагався отримати логи проблем (не виявлено, або не туди шукав), та все безрезультатно :sad:

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

9. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

А краще на нелегальну 7-ку. :)
    Навіщо взагалі купувати з ліцензійним ОС? Це викинуті на вітер гроші (хіба що Ви купуєте для якоїсь фірми, бо ж для дому ліцензія - це безглуздо)

• Подобається Подобається x 2
  10. Forest

Forest Moderator

Всесвітня змова виробника заліза та розмножувача дисків з байтами. Модель, про яку мова - не продається без W7. А залізо з поворотним тачскріном тут рідкість(.

11. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Аааа... Ну да... буває й таке... Я просто при виборі такі варіанти відкидаю відразу.

12. Vidok

Vidok Active Member

Все що можна встановити на ХР(32) можна й на 7(64) ?

13. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Однозначно ні. Драйвера наприклад :)))

14. obozrevatel

obozrevatel Well-Known Member

В любой системе это элементарно настраивается!
    Думаю надо на Linux переходить! Жалею нет времени её лучше освоить, но система стабильная и надёжная, не даром везде, где нужна надёжность ставят Linux!!!
    Во всех банкоматах, игровых автоматах, серверах в инете он только и стоит!
    а Microsoft постоянно позорится, когда его сервера взламывают - они ведь не могут себя деморализовать и поставить на свой сервер операционку конкурентов!

---------- Додано в 03:43 ---------- Попередній допис був написаний в 03:41 ----------

поставить не проблема! вот только работать так же не будет! :)))

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Самі не позортеся. Ще з версії Server 2003 Microsoft використовує Unix системи...

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

та вони (M$) будь-що можуть спаскудити - гіршої антиреклами для юнікса і не придумаєш

17. yamakasivip

yamakasivip миється в бані

а) на сьогодні я не бачу жодної необхідної мені функції чи дії якої нема у ХР ...
    ХР мене жодним чином не обмежує у функціональності
    коли я не зможу реалізувати свої потреби в ХР прийдеться думати про 7
    б) по швидкодії хто б там що не говорив ХР швидше і це факт для БУДЬ-ЯКОЇ тверезомислячої людини тому що
    1) після встановлення у мене ХР + антивірус займає до 300 Мб у оперативній памяті
    а 7 ка з тим самим антивірусом не меньше 700 Мб , а значить 7 ка запускає більше процесів або ці процеси " більші " за розміром, логічно що зчитати із Вінчестера 300 Мб і записати у оперативну память рівно в два рази швидше ніж зчитати 700 Мб
    2) кількість тих самих процесів у оперативній памяті ...кожен процес звертається ( обчислюється на ) процесорі і потребує ресурсів процесора ..якщо цих процесів у два рази більше то і від процесора вимагається більша швидкодія ...

в) обєму оперативної памяті для ХР худо бідно вистачить для серфінгу+ музика + антивірус+ скайп + торент 1 Гб , для 7-ки мінімум 2 Гб , не кажіть що у всіх вже 2 Гб ви забуваєте що ресурсоємка програмка ( фотошоп, обробка звуку, відео, сучасна гра і т.д. ) зїсть 2 Гб під себе легко а що залишиться сімці ???

в) інтерфейс сімки розрахований вибачте на слові на чайників ... до потрібних функцій настройки добратися дуже важко і довго , 7-ка для тих кому поставив і нічого ніколи не міняю сам - якщо чогось не знаю не розумію кличу адміністратора ... , у ХР є розрахунок на те що щось можна зробити самому пускають користувача до настройки ... це субєктивно але у ХР є легкий простий досуп до будь-яких настройок ...
    у 7 ці ... так як пломби на гарантійному ПК ..туди не лізь !!! там не чіпай ... у ВСЕ вирішено ЗА тебе !!! сиди і працюй ! і не змінюй ніц !!!!

7-ка це новий виток виманювання грошей у зговорі виробників заліза і софта ( а Майкрософт тісно співпрацює з інтелом :) ) я НЕ проти прогресу !!! але цей прогрес повинен принести нові можливості нові необхідні функції ні одного ні другого я не бачу ...
    інтерфейс ??? так я користуюсь файл менеджерами ( тотал командер, фар і т.д. ) ..мені провідник НЕ потрібен взагалі ...
    Стабільність ???
    знаєте що зробила 7-ка образу після того як я встановив кодеки для відео і звуку ? відкрив папку і вона пішла на рестарт ... їй не сподобались іконки !! вдумайтесь іконки кодеків ...
    чи більше софт (програма) тим більший в неї код тим більше ймовірність помилок ...
    Захищеність ???
    не знаю ... дуже сумніваюсь ...
    Багато встроєних драйверів ?
    ммм а толку ? (тільки 1 раз привстановленні зекономить можливо 5-10 хв ... )
    якщо до кожного пристрою є рідні драйвери які працюють краще ніж віндовсовські 1) на сайті виробника (можна скачати) 2) в комплекті з пристроєм

які плюси у 7-ки ?
    що сімка дає можливість зробити те що я не можу зробити в ХР ???
    повторюсь якщо ХР почне обмежувати мої дії недостатньою функціональністю тоді перейду на 7-ку ...
    якщо буду ставити більше 4 Гб тоді теж на 7-ку але 64-бітну, бо для ХР 64 біта є дрова не під усе

18. yamakasivip

19. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Фух... Спочатку б перечитували тему, а вже потім тут тиради висловлювали. Там відповіді на всі Ваші (для Вас риторичні, як я зрозумів) питання.

20. yamakasivip

вы покористуйтесь спробуйте ! ви розумієте суть процесу ??? таким чином можна сказати що будь-який лінукс підтримує весь софт ( всі прогарми) від майкрософт !!!
    пояснюю у вашій ОС на вашому ПК окремою програмою запускається контейнер ( оболонка ) в якій в свою чергу запускається окрема ОС ... будь-яка !!! на практиці це означає що ви запускаєте ще одну ОС у себе на ПК + капсулу в якій вона буде працювати ..тобто вимоги до апаратної частини ПК виростають в 2+х раз . ви по суті запускаєте ОС і ОС і та ОС яка живе "в капсулі" вимагає таких же ресурсів ПК як і окремо встановлена тобто тих же 1 Гб памяті + память для програм + ресурси процесора ...
    Для наочності уявіть ванну (велику двохмісну...) з крокодильчиком маленьким, а в ній ще закритий изольований акваріум ... із рибками які плавають тільки в тому акваріумі ... і не можуть випливати на зовні а тепер ..спробуйте того крокодильчика, який плаває у ванній пересадити у той акваріум який знаодиться у ванній .... і плаває поряд ...
    Ну або це як в квартирі розбити наметове містечко ..або намети мають бути маленькі або квартира величезнаааа

а де твій аватар? :)