Краще 7ку. Сама зараз стою перед вибором, бо треба купити ОС. Буду брати сімку, бо до ХР перестають достосовувати сучасні прилади (ото купила ел. рамку і диск від неї навіть не запускається на ХР, каже, що ОС застаріла ).
вау Яка продвинута дивчина! ---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ---------- Вообще мне кажется странным сама постановка вопроса. Какие преимущества дает установка устаревшей ОС?
Насправді, ні Не люблю змінювати навики і звичні речі, і з радістю б залишилась на ХР, але обставини змушують купити ОС, тож краще вже брати те, що буде краще працювати От чого я боялась, то це те, що старі прилади в 7-ці не будуть працювати. Але дрова ніби оновлюються і з тим не має бути проблем. Щодо ПЗ, то воно теж постійно оновлюється відповідно до оновлення ОС, то ж вже за таке не переживаю
Не знаю, в Польщі ще продається: Microsoft Windows XP Professional PL SP3 OEM ~200$ Microsoft Windows 7 Professional PL OEM ~190$
Та я знаю, що продаються, та навіщо платити за те, чого й так дармового куча в мережі??? Ви ж для себе, для дому? Не на роботу? Ну при установці на застаріле залізо переваги є. В нас в кімнаті на ноуті Сімка стоїть, а ще є комп старий з ХР. Думаю нема сенсу ліпить 7 на жорсткий в 20 Гб?
Ааааа.... Ну в такому разі то да..... А яка діяльність, якщо не секрет? Бачив в магазині. Здається, близько 1000 грн.
Не хочу перетворювати повчальну тему в дискусію, але у мене, як споживача, виникла потреба кількох уточнень: У мене мережа працює задовільно і на XP. Проблем не було. Це не виключає потреби файєрволла, як і у ХР, тому це не перевага. Навпаки, краще коли ОС дає можливість його вибору а не пропонує свій неповторний. До речі, якщо для відімкнення бренмауера в ХР потрібно мало не 30 хв самонавчання, то як з цим в 7? Взагалі є така можливість? Ну я би так не казав, навпаки в більшості випадків (і тут це проскакувало) не ігри просять сімку а ігри не йдуть на сімці. Ну я не буду довіряти безпеки компа віндовсу, всеодно буду ставити каспера, тому мабуть можна вважати цю опцію зайвими файлами в новому компі та в оперативці. Суттєвий аргумент. Але з іншого боку не віриться, яким треба бути "розумним" продавцем, щоби не зробити підтримку найбільш вживаної на даний час у світі ОС і чекати, щоби більше половини покупців повернули товар назад і забрали свої гроші... Зрештою більшість девайсів ще до тепер на супровідних компактах завжди дописують файлики з драйверами для 95 та 98. Щось там не так...
а мены також 98 подобається))) заходила недавно на стару роботу а там уже з 10 років 98-й стоїть і ніразу нікуди не літав)))) ХР - та щось зі 100 $ здається... ( я таке бачила нещодавно)
Звичайна практика мілкософтих (і не тільки) - платять файну копійчину фірмам, які випускають якийсь софт, щоб вони робили підтримку виключно нових ОС. Оця копійчина якраз і компенсує ту частину доходів фірми, яку вони втрачають через "непідтримку старих технологій". Те саме стосується ігор, які останнім часом все більше спонсоруються АТІ або нВідія, і "заточені" під якісь конкретні їх нові технології.
І мені теж. Але знаєте, чому я не поставив на голосування? Не повірите - в процесорах нових компів прошита навмисна непідтримка 95-98, і він просто не встановлюється, в час інсталяції в певний момент все висне! Перепробувано не тільки мною. Не подумайте, що я вже прийняв якусь із сторін, хоч і в голосуванні лідирує ХР. У мене є такі тези, які потребують спростування: - що нові ОС це ще більший відстоток непотрібних файлів (сотні мегабайт драйверів в комплекті з ОС, при тому, що реально за життя компа потрібно не - більше десятка, які до того ж за потреби можна скачати з інтернету), - десятки некликаних процесів в оперативці, - неконтрольовані візити ОС у роботу користувача, - менше можливостей налаштувати свою безпеку у власному стилі, впорядкувати процеси, контролювати трафік ітд. Ви прослідкуйте лише за індикатором свого жорсткого диску - до нього без мого бажання йде постійне звертання, запис, зчитування. - Якщо є індикатор трафіку - подивіться його, він постійно блимає, проводячи якийсь обмін з інтернетом, до того ж за мій кошт, нехай і в невеликих розмірах. - А якщо поколупатися у системних файлах, до яких з кожною новою ОС доступ стає ще важчим (вас вже ніхто не питає про те, чи можна заборонити доступ до певних місць на комп'ютері), то можна побачити що ведеться логування запущених вами програм, створених вами файлів, зробленої вами роботи. Не сприйміть за паранойю, але мені здається, що з кожною новою версією віндовс стає важчим, закритішим, займає більше місця та щоразу більше обмежує користувача. А в обмін не пропонує особливо нічого нового, усі досягнення виглядають суто номінативними, на реальній практиці мізерними чи взагалі невидимими. Власне для того, щоби переконатися, чи справді це так, питаю у спеціалістів.
Достали Постараюсь Вам перечислитьт в первую очерредь то, что Вы можете увидеть и понять из улучшений, но кратко, лень расписывать: Новая панель задач AeroSnap Desktop Slideshow Региональная персонализация Libraries (виртуальные папки) Изменения качественные, не вижу смысла пользоваться более ущербным интерфейсом, если в Seven интерфейс функциональнее, удобнее, современнее. HomeGroup Это легкое и удобное создание децентрализорваной сети которое позволяет не будучи специалистом объединить компьютеры семьи или друзей. Play To Новые мультимедийные возможности (перенаправление медиапотоков с компьютера на другие устройства, комбинирование медиапотоков и ещё масса всего. Federated Search Поиск осуществляемый из проводника позволяет искать сразу и по удаленным файловым репозиториям в локальной сети или Интернете. Sensor and Location Platform То есть в семерке уже есть API для разработки контекстно-зависимых систем на основе персональных и мобильных компьютеров. Приложения могут учитывать ваше географическое положение, региональные настройки, предпочтения и пр. Поддержка биометрических устройств хотя зачем оно вам надо, любителям архаизмов =) Поддержка multi-touch Мониторы с тач-скрином уже доступны в продаже, появление их в ваших домах уже совсем рядом. Распознавание русского рукописного текста Это правда тоже не всем тут понадобится =) Device Stage Теперь при желании производителя, подключаемые к компу устройства будут отображаться по человечески. Т.е. мп3 плеер будет не флешкой, а плеером со всеми дополнительными прибамбасами (заряд аккумулятора, ссылка на инструкцию по эксплуатации, синхронизация с медиабибилиотеками т.д.) VAN и Mobile Broadband Теперь не надо быть сисадмином, чтоб подключиться к новой сети (локальной или VPN) или нововму провайдеру. DirectX 11 Думаю не надо объяснять преимущества? В отличии от ДиректХ 10, 11ый работает быстрее. В ХР, напоминаю, используются библиотеки ДиректХ9 (прощайте игрульки и красивая графика) Обновления к играм через Games Explorer Игры интегрируются в среде ОС, система сама следит за обновлениями и прочим. Connect to projector Упрощает вывод изображения с компа с медиапроектором или телевизором Action Center Больше нет навязчивых тупых сообщений системы в стиле ХР, Вы сами настраиваете как и когда получать и просматривать уведомления системы. Поиск и устранение проблем Эта функция позволит устранять проблемы в работе компьютера даже неспециалистам. Ваши родители не будут звонить Вам по 10 раз в день, после того как Вы подарите им комп. Credential Manager Система хранения и управления логинами/паролями/цифровыми сертификатами. Все хранится в зашифрованых контейнерах, есть механизм управления. PC Safeguard Позволяет Вам защитить компьютер от действий неопытного пользователя. Пользователь не сможет вносить никаких изменений в систему, болеет ого, можно настроить его логический диск так. чтоб он очищался сразу после завершения пользователем работы. Запись ISO-образов Теперь не надо ставить специальные програмки. Делать образ диска можно прямо в системе. XPS Viewer Предназначенное для просмотра документов формата XML Paper Specification (XPS) Ribbon-интерфейс в стандартных приложениях Прощайте доисторические интерфейсы Вордпада и Пейнта! Это только то, что Вы видите. Можно перечислять ещё долго - и про терминальный доступ и про поддержку IP v6 и про родительский контроль и т.д и т.д. Но зачем, если Вас это не интересует и если вам чем старее тем лучше? Учите матчасть и будет Вам счастье.
Тільки от ще б додали, що оцей WinXP Mode працює не на всіх процесорах. Інтелівських підтримується приблизно всього 50% процесорів (мій в ці 50 не входить ), для АМД не знаю..
Підкажіть, як змінюється вигляд вікон? Маю на увазі кольори, шрифти, відступи, рамки. Стандартний вигляд не подобається, особливо ті грубезні рамки по 10-12 пікселів.
Луше всего себе поставить тогда вместо стандаартного шелла (проводника) альтернативный. Астон 2 или Талисман. Простор для кустомайза немеряяный.
Прошу перекласти два попередні дописи на якусь із мов, дозволених на форумі. Принаймні, якщо там є відповідь на поставлене мною запитання. Дякую.