Приємна новина: "Один из крупнейших производителей ПК в мире, американская Dell, объявила о планах выпустить ультрабук — сверхтонкий, но достаточно мощный ноутбук — с операционной системой на базе Linux." http://internetua.com/Sputnik--pervii-ultrabuk-na-Linux
Ще одна приємна новина: "Гейб Ньюэлл назвал Windows 8 катастрофой и переносит игры на Linux" http://www.mobus.com/kultura/340310.html
Трохи потестував я цю Windows 8, не дійшло до мене в чому там прикол і як тим можна ефективно користуватися. Тож зніс.
Касперський анонсував цілком нову і цілком захищену ОС: "Сначала отвечу на самый очевидный вопрос: как у нас получится создать защищённую ОСь, если это не получилось ни у Microsoft, ни у Apple, ни у опенсорсного комьюнити? Все просто. Во-первых, наша система – узкоспециализированная, она разрабатывается для решения конкретной задачи, и не предназначена для игры в Half-Life, редактирования видео или общения в соцсетях. Во-вторых, мы работаем над методом написания ПО, которое в принципе (by design) не будет способно выполнять незаявленную в нем функциональность. Этот момент – самый важный: невозможность выполнения стороннего кода, взлома системы или программ в нашем проекте – это вещь доказываемая и проверяемая." http://eugene.kaspersky.ru/2012/10/16/secure-os-for-industrial-control-system-scada/
Мені цілком комфортно з Виндою XP SP3 (eng). Єдиний раз виникла потреба у Windows-7 - це розмітка винтів (2 ГБ) в Advanced Format. Щоби не бігати до колег, знайшов на Рутрекері мінімальний дистрибутив W7 (обсяг CD), встановив на старому HDD (20 GB) і вирішив свої задачі.
Ну...... Мормонам в США на возах теж комфортно ---------- Додано в 09:05 ---------- Попередній допис був написаний в 08:57 ---------- Я її юзаю більше року - відколи вийшов перший превью. Забув за сімірку. Переваги? - Це те саме ядро, тільки набагато оптимізованіше, оптимізованіша робота з оперативною пам’яттю (відчутно як і в роботі, так і чиста вісмірка займає НАБАГАТО менше чим та ж чиста сімірка), повна відео-акселерація графічного інтерфейсу. Нативна інтеграція зі своїми сервісами і девайсами (WP8 точніше) - скайдрайв, іксбокс, згаданий в.фон8/7. Як мінімум заради чого потрібно юзати вісмірку - систему не потрібно більше ніколи в житті переставляти, там однією кнопочкою все відкатується до стану, коли вісмірка була тільки встановлена. Також забрана непотрібна кнопка Пуск, все стало в рази зручнішим і інтуїтивнішим. Там ще надзвичайно велика кількість змін, які ви можете глянути на девелоперському блозі - eng/rus ---------- Додано в 09:08 ---------- Попередній допис був написаний в 09:05 ---------- Гейб тоді так заворчав, бо новий Віндовс Маркет нагне його стім, оскільки гейб рішив ще впхати маазин софту в свій стім (який недавно запустився). Це все лише його конвульсії, бо буде менше бабла заробляти ---------- Додано в 09:09 ---------- Попередній допис був написаний в 09:08 ---------- В лінукса нажаль немає ніяких переваг на віндою, тому ця ідея швидко забудеться
Як кажуть англійці, щоби продегустувати їжу, треба її покуштувати Як перейшов на Лінукс, шкодую (трохи) лише за одним: чому не зробив цього раніше
Я переюзав як і убунту, так і мінт, так і арч. Я передаю перевагу системам, де дизайном (проектуванням) інтерфейсу займаються професіонали - майкрософт/еппл. Переваг там немає, оскільки лінукс неможе запропонувати нічого толкового в 2012 році. Відстали вони надзвичайно. Ця система тільки для пенсіонерів, яких навчили бравзати сторінки.
Прошу - до магазину свіжі кактуси завезли "C 26 октября пользователи смогут приобрести новые устройства на Windows 8 в розничных сетях и интернет-магазинах в Украине. Пользователи также смогут обновить свои компьютеры до Windows 8." http://www.chip.ua/novosti/sobytiya/2012/10/microsoft-zapuskaet-windows-8-v-ukraine
Шо вам той древній експонат все печінку гризе ХР це морально і технічно устарівша система яка стоїть тільки на дуже старому залізі, або у людей, в яких з головою не все впорядку (це як і домашні користувачі, так і кантори які жмуть гроші на оновлення ІТ-сектору). На даний момент у всіх уже давно більше-рівно 4ГБ оперативної памяті, тобто використовують 64-х бітну Сімірку або вісімку. А написання вірусів/троянів під цю розрядність не так просто, там набагато все складніше . Та і взагалі, щоб хапнути вірус/троян на сімірці, це треба ще постаратись. ---------- Додано в 11:32 ---------- Попередній допис був написаний в 10:54 ---------- Ось вчорашня стаття: ТОП-10 вразливостей по версії Касперскі. І мабуть вікнохейтери будуть дуже здивовані, бо там немає хочаб одного продукту Майкрософту.
Ви думаєте, що крім касперських немає інших аналітичних компаній? Ви чули за останні хоча б 5 років що компанію Касперскі звинувачили у викривленні/брехні з їхнею статистикою? Ви собі хоч представляєте який би був скандал світового масштабу у сфері компютерного захисту. Тут любий конкурент каспера би вже трубів у всі труби якби там щось було неправдою. А так - касперскі, одна із найякісніших компаній у своїй сфері бізнесу. Тому ваш намьок необоснований. Зрозумійте мене правильно.
о во в мене xp....і я навіть не пробував ставити сімку в себе на ноуті....все шо мені зараз потрібно нормально працює і запускається....зміна оболонки мені якось не зовсім важлива....вірусів аваст не пропускає.....і нічого принципового з сімки мені не треба.....деякий час працював в лінуксі....і зараз взагалі перестав звертати на графічну оболонку....є потрібні програми - значить все добре.....