Ты тут хазаяин, шо собаче гивно в себе прибраты не може - сиди та слухай, що вумни люды кажуть... А краще гивно прыберы з свого двору, а потим щось кажы! Хазаин дэржавы ще знайшовсь! А Наполеоном сэбэ тэж вважаеш?
А ВИ ЧОМУ не організувли кращу силу за тимошенківську, а лиш язиком чешете? Шухевич 30 років по лагерях. А Ви вільний радянський офицер. А офіцери в радянські часи непогано у порівнянні з іншими жили. Кишка тонка?
Та пан Прокип напрыкинци розвалу СРСР у дезертыры подався... Його у Афганистан направылы, а вин злякався душманив, та й "шлангом притворился"... А зараз щось кажэ про тэ, що вин за мыр в усьому свити був и пацыфист за своэю натурою... Дезертыр вин, а не Offizier!
Тому й ходжу підтримувати по своїй безпорадності ЇЇ ПОТУГИ. Поц, та я в Харкові ще на початку 60-х отаких комсомольчиків-лаборантів обпльовував. Вас же, як какашок, імперська влада плодила. За що? Що він зробив на фонів його батька? Граф Монте Крісто теж сидів.
Чи цей комсомольчик хоч розуміє суть слова ВІЛЬНИЙ? Жлоб за свободу мав вже сам факт отримання паспорта в рабському селі, який його хоч трошки рокріпачував.
Та у нього таке часто буває... Кажэ - вин мэнэ на початку 60-х у Харкови опльововував! Брэхня! Ось я з вэрхнього поверху университету миг бы на нього плюнуты! Але я ж культурна людина, не можу соби таке дозволити ... Але ж вин до останнього повэрху аж нияк не змиг бы доплюнуты! Авжэж - зрозумів, ким вин у Харкові був на початку 60-х ... Там, за будивлею университету, внизу, був зоопарк ... И булы в ньому ризни тварыны .... Трымалы там й верблюда ... Ось вин на всих, дийсно, плювався! Цэй верблюд до третього поверху доплюнув бы!
Ну просто умора! Почнемо з уроку для першокласників. Військовослужбовець має в собі слово службовець, який в свою чергу базується на слові служба, суть якого "діяти по чиїйсь волі". Останнє означає обмеження особистої волі.
За логікою в деяких ПТУ з соціального стану крім козаків (вільних людей) та кріпаків (рабів) нічого більше не викладали. Раджу для лікбезу розглянути ще статус яничар та реєстрових кізяків.
Первый раз слышу про реестровых кизяков? Это какие ещё кизяки были реестровыми? Это, наверно, новое историческое открытие пана Прокипа - реестровые кизяки! И правда - в огороде бузина, а в Киеве - Прокип!
Для тебе, кандидата, багато чого в цьому житті нового. В наступному житті вийдеш з кандидатів в повноцінні десь в Папуа, то може й дізнаєшся, кого українці називали козаками, а кого - кізяками. До речі, а ти вже знаєш, чому в слов'ян називається ПОНЕДІЛОК?
Об этом даже школьники знают.. Вот что писал ученик 8-го класса в сочинении о свободолюбивых украинцах: Украинцев татары брали в плен, но они и там не работали.. Собаче гивно прыбрав, вильный кизяк?
Обмеження. Але не позбавлення! Хто Вам заважав вийти з офіцерства і боротися із системою? Очко жим-жим?