Взагалі хочу поспілкуватися!

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Mikhail, 27 гру 2012.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Mikhail, "я її ніколи не навчав" російською звучатиме "я её никогда не обучал". Якщо Ви хочете сказати "я её никогда не изучал", або "не учился" слід казати "я її ніколи не вивчав".

2. Mikhail

Mikhail Well-Known Member

Un.Known, добре, дякую. Я ніколи не навчав себе і вважаю такий процес, знаєте, «навчання» поганим. Методи «навчання» - це означає, як мінимум, втрату часу. У нас у школі, спец. англійської школі, ніколи ніхто не зміг навчитися так, але багато людей всеж таки прийшли до англійскої - _тільки_ через спілкування у середовищі, якщо вони мали можливість де-нібудь помешкати чи побути якимось способом у суспільстві в Англії, Америці, Ірландії... І коли вони хотіли поїхати туди. Я ніколи не давав згоду поїхати, оскільки особисто мені дуже страшно було.

3. Un.Known

Ви користуєтесь перекладачем, пишучи сюди?

4. Mikhail

Un.Known, ні

5. Mikhail

Чи вам щось не сподобалося в моєму дописі? Багато помилок?

6. Un.Known

Граматичних - ні, більше морфологічні.

І Ваша думка дуже плутана, незрозуміла.

7. Mikhail

Я не вивчаю мову. Тоді в Криму я не міг розуміти і читати правильно табличкі, також не розумів радіо. Але в ці моменти було по-дитячому цікаво. Цікавився іншим, не російським, звучанням слів. Потім я був у школі і інституті, у мене не було часу цікавитися мовой, а потім, коли мені відбулося 25 років, час появився. Точніше, я для себе зрозумів, что віком не можна тільки бути в школі і в інституті і тільки працювати - тоді ж не буде часу для захоплень. І я зрозумів, що це не правильно, і просто забив на декілька (точніше, на багато) «дуже важливих справ великого життя» :) Я зараз коректно пишу?

Далі, коли я забив на все, я згадав про укр. мову, почав читати щось з новин. І тепер я не вивчаю мову. Я їй цікавлюся. Бачу ТБ, слухаю пісні, бачу форум і тому далі. Ніяких підручників. Не подивлюся в словники, а запишу зі слуху нове слово і пошукаю, в якіх фразах воно зустрічається, в Ґуґлі, щоб збагнути його зміст, «минаючи» словники. Гріх був тільки тоді, коли я прочитав правила читання українських літер у книжці Терлака і Сербенської для російськомвоних і коли подивився теж саме у Вікіпедії про росийськолитэрну украйинську пысьмэннисть. У Терлака, я думаю, є щось неправильне про звук «в» український і «в» російське. Далі я не зміг читати Терлака, і мені там ще не подобається шиза про українськи гени. Всі ці традиції словотворення приходять до людини не через підручник граматиці, не через українськи гени.

Я її не вивчаю, а цікавлюся, і вона приходить сама.

А от англійську ми вчили у школі. Тільки нерви і втрата часу, ніякого захоплення. Ніхто з нас англійську таким способом не пустив до себе. Це було не вчання, а змущення. А ті люди тримали заробітну плату і скаржилися на нас батькам і пр. І не було можливості дати відповідь і розказати батькам, в чому реально справа, треба було вважати себе як «лінивих дітей», яки «не хочуть вчитися».

Втрата часу і здоров'я. Англійську узнали тільки ті, хто був у середовищі або мав захоплення і т.д.

Будьте ласкаві, якщо можете, скажите мені мої помилки. Дякую за увагу.

8. Un.Known

Таблички.
    Відмінювання іменників.
    Мовою.
    Цікавимось не комусь, а кимось, чимось. Я нею цікавлюся.
    "В яких".
    "граматики"
    "не навчання, а знущання", мабуть. "Змущення" - не зрозуміла, що Ви хотіли сказати.
    "Вважати себе лінивими дітьми". Але й так то не є природньо (я про будову речення).
    "Скажіть".

• Подобається Подобається x 1
  9. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Тим не менше, без оволодіння основними граматичними правилами на доброму рівні мовою ви не оволодієте (повірте мені як філологу - практику). Направду, вивчення будь - якої іноземної мови стоїть, умовно кажучи, на двох китах: теоретичне оволодіння граматикою і її тренування на письмі і практичне оволодіння розмовною мовою (постійне поповнення словникового запасу, вивчення нових слів, конструкцій, слухання ТБ/радіо/музики/перегляд фільмів). Не можна виключати якийсь один із факторів.
    Вас складно читати саме через те, що лексикою ви, в принципі, оволоділи, але граматично некоректно їх вживаєте, до того ж не знаєте семантичного значення слова, яке вживаєте. Справді, таке відчуття, що спілкуєшся з гугл - транслейтером:)))

Останнє редагування: 11 бер 2013
    • Подобається Подобається x 3
  10. Mikhail

Іспанка, дякую.

Лексикою я, точно, не оволодів. Точно. Дуже багато слів не розумію, коли слухаю, і не знаю, коли хочу щось написати. Я не всі слова в української мові зустрінув.

Про Ґуґл транслейтер дякую. Але я їм не користувався. Мабуть декілька разів, і це не головне джерело. Коли я писав про Ґуґл, я вважав тільки систему пошуку. Тобто, я шукаю незнайоме слово і дивлюся, як і де воно буває у контексті. Я думаю, що проблема в моєї особистої недоідентифікованості слів. Мабуть, у перекладачів Ґуґлу, крім того у авторів схеми перекладу - теж сами проблеми, як зробити ідентифікацію слова, фрази і форм фраз і слів. Тоді, мабуть, алгоритм перекладу і я роблять схожі кроки і помилки.

Я також шукаю приклади в системі пошуку новин на сайті Захід.нет.

Тепер про граматику. Багато років я втратив на її навчання у школі, дитячому садочку, курсах, інституті, книги і т.д. Це страшно. Я знаю, до чого це прийшло, і розповів про це. І я навіть не про все розказав.

Те, що в книгах про граматику вважається як «граматичні правила» не треба вчити ніколи. Я сказав «традиції словотворення», і ці закони приходять зі практикою, а точніше під час багатократного зустрічання як результат цікавісті, емоції.

Далі вибачте, якщо є за що, але я точно і повністю пам'ятаю, що прийшов у школу і вже повністю знав все російське словотрворення. Нічого я не пізнав через «граматику», тільки трохи пісьменність. Але пісьменність і мова - це різниця. Можливо знати мову і не вміти писати і читати, також бувають різні письменності (наприклад, та сама російська письменність для української мови, також неофіційний російський і український «трансліт», koly my pyshemo SMS-ky, napryklad).

Граматику - роблять як тяжку роботу, засоби словотворення - приходять під час інтересу і емоції, а потім граматика вже знайома. Минаючи підручники і процес навчання. Не навчання, а процес відповідання на емоції.

11. Mikhail

Сьогодні читав «Дику енергію» Дяченків. Багато незнайомих слів: не можу відразу збагнути і не знаю правильного мовлення. Але книжка незалежно від всього цікава, так само й процес читання. Прочитав відсотків п'ятнадцять.

Порадьте щось прочитати, будете ласкаві?

• Подобається Подобається x 2
  12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Нащо ви взялися за цю новомодну літературу? З класики треба починати, "Кайдашева сім'я".

• Подобається Подобається x 1
  13. Mikhail

Dzeko, нащо взявся: там сучасне все, в тому числі мова і герої.

14. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Цікаво, чим цей спектакль закінчиться

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

сучасність у нас неприглядна

16. серега-очкарик

17. Mikhail

Добре. Нехай ця тема буде дурноватою забавкою, як каже нотація розділу.

18. Mikhail

Іспанко і Уко, чому вам сподобався мій пост, де я розповів про «Дику енергію»?

19. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

ну бо читати - хороший спосіб опановувати мову

20. серега-очкарик

А хіба вона не такою була із самого початку?;)

а де твій аватар? :)