Вымышленное противостояние

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем I see light, 14 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Був я у 99-му році на телепередавачі Маріуполя.
    На самопальному пульті диспетчерського зв"язку - кнопки з написами "ТЦ Жданов", "ТЦ Ворошиловград" і "ТЦ Донецьк".
    Я запитав - чому не в єдиному стилі? Написали би "ТЦ Сталіно"!

2. - хм... странно, шутить любит человек, а шуток не понимает.

- а сейчас чего заклинило, или у фразы есть смысл? :)))

3. premium

premium Well-Known Member

При чому тут зміна мов, якщо прадіди розмовляли мовою Котляревського-Шевченка, а нащадки - мовою Жиріновського-Путіна?

• Подобається Подобається x 2
  4. Мікі

Мікі Well-Known Member

Точно - сам люблю, но с понимаем туговато-с...

5. I see light

I see light Well-Known Member

у кого как :haha:))) никем теория (не больше чем теория заметьте) Дарвина так и не доказана толком. а вот вариант того что обезьяны произошли от людей доказывается примитивно- налить человеку литр водки- (ну отдельным индивидам больше надо- ) - и "Раз" - обезьяна готова :)

для моих предков Родным был Русский. до того- Старославянский вот его я изучаю, в Украинском есть тоже частично - даже не частично а много , поэтому я прекрасно понимаю практически все кроме слов-новоделов.

Останнє редагування: 14 січ 2010
    • Подобається Подобається x 1
  6. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Уверены? А мнение всего народа Украины эта ПРОукраїнська влада учтет? Или только маленькой ПРОнационалистической его части?
    Наш, так называемый, ПРОукраїнський ПРЕзидент много изменил в ситуации? Скорее наоборот получилось из-за его ПРОукраїнських приколов.

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. А ви вважаєте, що влада в Україні повинна проводити не ПРОукраїнську політику, а ПРОіноземну?
    2. А я хіба писала, що хтось щось змінив? Українські потуги Ющенка на словах закінчились лише на двох музеях на практиці і більшою конфронтацією. Юлю це питання тим паче не турбувало.
    Я звернула увагу на допис premium : "100 років тому на Слобожанщині 81% населення розмовляло українською мовою, скільки % зараз там розмовляє мовою своїх дідів і прадідів?".
    А ви вітаєте чи засуджуєте русифікацію українців?

8. I see light

I see light Well-Known Member

мы все украинцы (граждане страны Украина) по паспорту (но национальности якобы разные) проукраинская политика- это когда интересы всех жителей- учитываются. а не только тех кто "свидомый" или "щирый" .

в первую очередь это благосостояние! а не открытие музеев и переименование улиц, откручивание памятников.

9. андрей-25

Нет конечно. Это заблуждение многих, верующих в то что "злые москали" не любят все украинское. К сожалению верующих в это довольно много.
    Я против национализма и сопутствующих понятий. Было бы лучше для всех, если бы украинская власть была не националистической, не про-российской, не про-европейской, вобщем чтобы она была не ПРО.
    Украинская власть должна устраивать не какую-то часть украинского народа, а весь народ (хоть это и трудновато сейчас, к сожалению).
    Не знаю, смогу ли быть объективным :) так как я сам в вашем понимании, русифицированный украинец.
    Но Украина многонациональная страна, я за то чтобы этот вопрос был демократичнее, кто на каком языке хочет говорить-читать-писать, пусть сам выбирает. А так уж тотально ставить вопрос об русификации или украинизации не совсем демократично.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Українець " - це більше, ніж громадянин державної території. Громадянином може бути представник будь-якої національності.
    Добробут звичайно необхідний усім, але він не визначає національної ідентичності. Добробут можна піднімати і в колоніальній диктаторській державі. І звичайно, що ПРОукраїнська політика, - це значно більше від того, що ви перелічили.
    А ви засуджуєте чи схвалюєте русифікацію українців?

11. Bogun

Bogun Well-Known Member

То радійте, мені що? То може викинемо із російської мови нові слова. Давайте в російській мові "автомобиль" за аналогом з польською називати ""самоходем". Чи Ви бажаєте, щоб українська мова використовувала російські новоутворення, а не свої власні, які вивели.

12. Полковник

Полковник миється в бані

Вы про какой именно исторический период говорите?
    Или руссификация не имеет ни начала, ни (прошу прощения) конца?

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Москалями рухає не лише українофобія. Я погоджуюсь, що українофобів (як зрештою і русофобів) небагато. Москалями і хохлами нмд рухає небажання розуміти експансійний характер русифікації, погляд на українців, як на тих, що лізуть в чужий огород, як на казлов, каториє мєшают жить., егоїзм і лінь до вивчення мови народу, який через русифікацію втрачає свою національну ідентичність.
    Я теж за те, щоб кожен росіянин чи навіть хохол міг говорити мовою своєї матері. Я за те, щоб в районах, густонаселених росіянами, вони могли вивчати свою мову у школах. Але я проти, щоб розвиток російського відбувався за рахунок поступового зникнення українського. Я проти того, щоб у привокзальних газетних кіосках Львова (не кажучи про кіоски східних міст) було 2% україномовної преси. Я відчувала себе приниженою, коли на вокзалі у Дніпропетровську не змогла купити ЖОДНОГО україномовного журналу чи газети (що казати про Донецьк чи Луганськ...) Я проти того, коли за таких обставин москалі і хохли кричать про дискримінацію росіян. Саме тому ставити це питання тотально вважаю демократичним.
    Це період після Хмельниччини і по сьогоднішній день. Початок цьому заклали російські москалі, а сьогодні продовжують їхні доморощені наступники, виховані совком і мовно-культурною експансією.

14. Bogun

Bogun Well-Known Member

СРСР? Жовтнева революція за німецькі гроші і утворення народу-яничару (українці включно). Я НЕ ПАМ*ЯТАЮ СРСР, я виріс в незалежній УКРАЇНІ, я з 1989 року.

Пригадую фразу: "Щоб усі боялись і не насміхались". Вибачте, але помітив, що у Вас психологія, що хтось за Вас щось робив :))). Нема СРСР? І сучасні країни, які утворилися не стануть СРСР, а так: "Пригадала бабка, як дівкою була".

А що ВИ зробили, щоб покращати УА, нічого. Чого в політику не пішли? Кожен народ вартий своїх політиків.

15. андрей-25

Я тоже против этого.
    Да никуда оно не исчезнет. По себе посудите. Вы же не станете забывать украинский только из-за того что газет и прочих СМИ сейчас мало украиноязычных? И ваши дети например, не будут ведь из-за этого меньше знать украинского языка.
    Все это черезчур надумано. Сейчас почти все школы украиноязычные, и во всех учат украинский, так что он точно никуда не пропадет и никто его не забудет.

16. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А я зробив висновки...Якщо в файному місті Тернопіль таке положення з розповсюдженням української мови - і це при тому, що там править во "свобода" - під проводом .... (ну - знаєте кого...Я тут за пост, в якому було тільки одне слово - прізвище цього діяча - отримав червону картку...Більше я його прізвище - да ще проти ночі - не напишу ніколи)... Де ще знайти більш пррррррррррррррроукраїнського політика? І що - допомогло? Треба не про-, і не контра-, а розумного...Але таких, нажаль, не бачу.... :cry:
    Оскільки мене вже практично признали отим 1 відсотком (жидом!) - зустрічне питання - "А ви засуджуєте чи схвалюєте українизацію росіян?" Ваша відповідь і буде відповіддю на Ваше-ж запитання....:pardon:

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

................

---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ----------

1. Я ніде вас ніким не визнавала.
    2. Я проти українізації росіян в Росії, як і проти багатовікової русифікації українців в Україні.

18. андрей-25

А 100 лет назад во Львове на каком разговаривало большинство населения? :)

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Знов за рибу гроші.... Видавайте! Де видавці? до Європи позбігали? По схоронах поховались? Хто, скажить. не дає видавати? Тільки без оціх міфічних " 5-х колон" будь ласка!
    Понятно.Русских в Украине украинизировать, выходит, можно. Поскольку - это Übermensch?
    Даже еще 70!!!! И это был - польский....Вот как руссифицировали.... :)

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та я вже відповідала на це питання. Доморощені москалі при владі.
    Це всеодно, що протестувати проти русифікації В РОСІЇ.
    А я хіба писала, що ополячення краще за русифікацію? От лише, зважаючи на результати, поляки очевидно тут менше "постарались".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)