Вхід в Латинський кафедральний собор - платний!

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Ghostbu, 11 вер 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Люди різні бувають, правда про Латинський собор, але все ж...

на жаль....

• Подобається Подобається x 1
  2. Зануда

Зануда така зануда

Не хочу далі сперечатись. Не бачу сенсу. Kółko Macieja.

П.С. Катедра і Латинський собор - одне і те ж місце.

3. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Дійсно, не потрібно цього робити надалі. :pardon: Якщо я розповідаю про свої життєві ситуації, а Ви кажете:
    Так, Вас зі мною тоді точно не було, тому як Вам повірити у цьому випадку - не знаю :dntknw:
    А ЧОМУ мають брати гроші? Якщо наводити в приклад закордонні храми, то там вхід для всіх однаковий і якщо він платний, то теж для всіх. І як визначити для чого людина зайшла у храм? Помолитись чи подивитись на ікони? А якщо і те, й інше? :)

• Подобається Подобається x 2
  4. budiak

budiak Well-Known Member

Сорі за офтоп але не знаю куди! У Суботу та Неділю буду у Львові то мушу на відправі бути тому питання о котрій Служби Божі у Катедрі у ці дні. Дуже дякую!!!

5. Mythabor

Mythabor Well-Known Member

А чому не повірите...??? Якщо людина зайшла, просто в храм, щоб там постояти, я наприклад молитись не вмію, але до церкви, собору, храму заходжу. Бо щось у тому є, як на мене. І як мають розрізняти, туриста, від не туриста...??? :sad:

6. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

А я наприклад обома руками ЗА платний вхід з туристів, і не тільки в Латинську Катедру, але й в інші собори, що належать до пам)яток архітектури,
    тільки так можна назбирати кошти на реставрацію і утримання ... імхо

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Тобто з львів'ян гроші не брати? Тоді по логіці ми - туристи у всіх інших храмах країни, то що маємо всюди за вхід платити?
    На мою думку, якщо вже і брати гроші, то з туристичних груп. І заборонити їм розповідати про храми в середиці, це можна і на вулиці робити, а в середині люди ж моляться і відволікаються на шум від туристів.

8. Зануда

Зануда така зануда

Я з таким не зтикалась. Якщо приходили, як туристи платили гроші, а коли прийшли на літургію, то нас пустили безкоштовно.

я мала на увазі, що вас очевидно прийняли за туристів по якихось причинах, тому казали платити за вхід.
    А як ви на вулиці бачите чи то туристи чи то місцеві?

9. pukhnastyk

Не завжди можна вгадати. Наприклад, мене декілька раз на вулиці у Львові сприймали за туристку і пропонували купити туристичну літературу. :) Бо іноді люблю походити по місту і пофотографувати в своє задоволення львівську архітектуру. Або теж можу зайти в храм і роздивлятися іконопис, фрески, вітражі - мене такі речі цікавлять і тоді, вочевидь, я виглядаю як турист, але ж не турист. :pardon:

10. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Привозили ми своїх східняків до Львова. Були у Вірменьскому соборі, заплатили за вхід, хоча цього насправді ніхто не вимагав. ПРосто висіла табличка про ціну. Також заходили в катедру. Оскільки була служба, то ніхто оплати не вимагав, та і не було кому платити.

11. shaleiko

shaleiko Member

ПІСЛЯВЧОРА БУЛИ В КАТЕДРІ. НА ВХОДІ ЗАПРОСИЛИ 5 ГРН. ХОЧ І Я Є ЛЬВІВЯНИНОМ, ТА БУВ З ГОСТЯМИ З НІМЕЧЧИНИ. ДОВЕЛОСЬ ПЛАТИТИ. ГРОШІ ТАКИ НЕ ВЕЛИКІ, ПРОТЕ ПРО НОВОВЕДЕННЯ 5 ГРН Я ВПЕРШЕ ДІЗНАВСЯ.

12. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Взагалі в катедрі вхід 2 грн, а не 5.
    Щось здається мені, що вас розвели :)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаєте.... пора закривати ту гіляку.... ті суперечки про 2 гривні... даруйте... немають сенсу.

14. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

підтримую....

15. pukhnastyk

Або просто припинити обговорювати, бо дискусія вже вичерпалась. :)

16. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Минулої неділі їхав на службу до Преображенки автом і вчасно загальмував на переході: вулицю долав найколоритніший львівський екскурсовод Петро Радковець у чорному капелюсі з ціпком і компактною групкою туристів.
    Відчув вищу ступінь відповідальности за дисципліну на дорозі

17. А якби там був не Радковець, то не відчули б? :)))

а де твій аватар? :)