Все сказане вище говорить про те, що він не був бандитом - відмова від захоплення ТБ означає відмову від подушення свободи слова, тобто цінності, прописаної у всіх конституціях світу. Так правду ж казав ніби... Хіба ні? Взагалі не аргумент, не написано хто, де, коли ітд. Та і навіть якби було написано, нічого не змінює - в кожного генерала є вороги. Ну так, не бандитом же і самозванцем, а президентом... Може в когось є аргументи?
Переконливий аргумент. Дякую. Тільки більше не наводьте, бо у флуді можуть загубитися корисні дописи.
Пробачте, але я не зовсім зрозумів яку статтю, у Ваших дописах немає лінків А щодо конституції, то хіба там немає права на інформацію?
Дійсно, лопухнувся. http://www.peoples.ru/state/statesmen/dudaev/ Я мав на увазі: "Статья 4 1. Суверенитет Российской Федерации распространяется на всю ее территорию. 2. Конституция Российской Федерации и федеральные законы имеют верховенство на всей территории Российской Федерации. 3. Российская Федерация обеспечивает целостность и неприкосновенность своей территории. http://www.constitution.ru/10003000/10003000-3.htm
Гм... Степаничу... що ж Ви Радянську владу так хаєте??? Вона ж Дудаєву не за глазкі дала звання генерала... грамотний чоловік він був.....
Власне почитав матеріал, що його навів Степанич. Власне знову переконався, що цей чоловік мабуть таки гідний для назви вулиці. Цитата звідти: Ну так, він порушник російського законодавства, не сперечаюся. Але колись Росія так само зброєю а не законом завойовувала територію Чечні, порушуючи закони цієї колишньої країни. То чи вартує його називати за це бандитом? Може це звичайне подовження старої війни а не бандитизм? Якщо, звичайно, не вважати саму війну бандитизмом, але тоді бандитами доцільно буде назвати дві сторони... Цитата з історії Чечні, що її вчать російські студенти:
Мені оті нападки на перейменування вулиць нагадує одну..гм загадку.. На стелі висить,на Х називається...
Таким чином можна виправдати все. Росія завоювала Чечню (що не зовсім так). Але ж Дудаєв жив у 20-му сторіччі! А якщо продовжувати "старі війни", то далеко можна зайти. ЗІ: Взагалі незрозуміло, чому "...цей чоловік мабуть таки гідний для назви вулиці"???
не можуть вже львів"яни перейменувати Дудаєва назад,як це зробили в Естонії,ну здуру емоційно в пику раші назвали,але ж потім зрозуміли,що троха не той во "герой" і тихенько по розумному перейменували.А ми??!!! Ми що?? Москві догождати будемо-НІКАГДА.так що жити нам із Дудаєвим.....доки не порозумнішаємо.
ну реферати за запитом гугля кажуть що так. Згода, але військові дії почала саме Росія, Дудаєв на неї не нападав. І це у цьому ж20-му сторіччі, яке, як я розумію, ми називаємо віком дипломатії... Дякую усім решта, тема знову перетворилася в відро флуду. Хоч би один аргумент за чи проти... Ну тут про назви тема, якщо вулиця так названа, а багато хто з тим незгоден, то мають на то бути причини мабуть. Власне їх мені і цікаво дізнатися. Це ви мене маєте на увазі?
То одна з наших бід, шо часто робимо на зло Росії, що інколи не те ж саме, що на добро Україні. Замість думати, що такого поганого в Росії, краще на себе увагу звернути і у вулицях возвеличити всіх, хто поляг за Україну, навіть і на боці Красної Арміі, простих солдат.
Та то може і так, але я пропоную абстрагуватися від причин називання, маємо те, що маємо. Але давайте не відходити від теми, може тут народиться якась істина?