Втома за кермом

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Un.Known, 17 лип 2013.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

то називається, шо немцу хорошо, то рускому смерть :)
    хтось розказкував історію, купив хлоп в німцях мерседес, жене в Україну. Пів Європи приїхав на ура, а вже коли лишилось додому 50 км після нашого кордону, мерседес ні з того ні з сього став блимати червоними лямпками, висвічувати на табло по німецьки якийсь алярм, і шо головне, не хоче їхати, хіба зі швидкістю пішохода. Погрузили мерс на евакуатор, завезли на сервіс. Діагност пояснив, що то по німецьки пише "з"їдьте з узбіччя". Мудра машина розпізнає дорожнє покриття, і коли з"їжджаєш на узбіччя не вмикаючи поворотів та не збавляючи швидкості, вона думає, що ти заснув! А після європейських доріг, мерседес нашу українську дорогу сприйняв за узбіччя. Не знаю, чи то байка, чи реальна історія, але шось в тому є :)

• Подобається Подобається x 9
  2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

673 км :)
    За цим щось криється?:mocking:

3. coolzak

coolzak Well-Known Member

Мій ліміт десь 1500 км без сну.якщо чую що змучився і тягне спати то іду швидше,адреналін тоді не дає заснути.останній раз вночі гнав через дощ,олені скачуть напоперек хайвею.навіть після 12 годин за кермом заснути неможливо.

• Подобається Подобається x 4
  4. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Екстрим!

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Мені "не пощастило" бачити скачучих, але одного разу стояв прямо за відбійником - з виглядом "добре, я вам дозволяю тут проїхати". Мені вистачило. )

• Подобається Подобається x 1
  6. coolzak

В нас тут оленів повно.якщо ночами гнати то лосі і олені весь час бачиш.олені більш небезпечні бо дурні.

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Страшенно не люблю їздити по ночах. І майже не їжджу. Шукаю мотель, якщо вже треба їхати довго і ніч застає. Але часом замучена і вдень. Тому сходжу на rest area і сплю хоча би пів години. А ще кажуть добре лузати насіння ( сємочки). :)

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Власне, ми плануємо дорогу таким чином, щоб можна було комбінувати прогулянки-екскурсії, а частину шляху, де нема нічого цікавого - проїжджати. А я люблю їздити вночі, бо магістралі практично порожні (може це і присипляє).

Коли їду в Стрий і виїжджаю в другій-третій ранку, то дорога для мене безпроблемова (я жайвір), гірше, коли їду після роботи - опівночі хоч сірки в очі вставляй.

• Подобається Подобається x 2
  9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Оленів кажєте багато? Тю, та в нас ше більше, правда їздять на ровЕрах і слухают музику в навушниках, від чого стают ше небезпечнішими. А, їх ше в дзеркалах не видно.

• Подобається Подобається x 4
  10. Оля

Оля Старожилка форуму

То я й за це мала на увазі. Надранок виїжджати то ще півбіди. А їхати наніч, а ще коли коло тебе всі сплять і храплять - то самовбивство для мене. :sad: Хоча в Інтернеті висіти і не спати, то я можу і до 3-4-ї і спати не хочеться. :)

• Подобається Подобається x 3
  11. coolzak

Тут далеко іхати легше ніж в Украіні,віддалі між містечками 50-150 км та і то обіздні всюди,можна йти 130 без приторможування

12. varjatuvaty

varjatuvaty New Member

Я колись також відрубився в полтавській області, слава Богу були кущі обабіч дороги вони і врятували мене, але лівий бік машини був повністю змятий. До цього я частенько вживав ацетони і сідав за руль, після цього випадку їжу тіко тверезий а зараз взагалі не вживаю, за то дякую Богу.

13. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

угу, і світлоповертачів часом нема, байдуже, що темно. Вигулькне таке раптово, після того точно не заснеш.

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Мої методи прості:
    1 - часто чергувати тепло-холод у салоні
    2 - чергувати солодкі цукерки і таблетки аскорбінки
    3 - оптимальна музика. Відчувши втому - виймаю диск із блюзами та баладами і ставлю старий шотландський поп - Middle of the Road.

Буквально днями, під час дощу, примірюючись обганяти численні фури, впіймав себе на тому, що "туплю" - кручу важілець заднього склоочисника замість того, щоби перемкнути режим передніх. Стоп. Зірвав мокрі гілочки з листями, помасував ними фейс (як віником) - і вперед!

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

P.S. А ще корисно за кермом займатися "арифметикою" - наприклад, переводити в умі швидкість км/год на секунди між кілометровими стовпами. Або тицькати клавішу бортового компа і перераховувати в умі витрати пального і залишок. Або ловити момент, коли "автомат" заблокує гідротрансформатор (оберти/швидкість).
    Або (якщо їду з дружиною) - НЕ давати їй щось розповідати (в її манері - "складно-підрядних речень" з поверненнями-уточненнями). А також не допускати, щоби вона розповідала щось "геометрично-топографічне" про місця, не пов"язані з дорогою.
    Краще її трохи подражнити - придумувати якісь дурні асоціативні ряди від назв річок та населених пунктів.
    Типу - "ось Летичів. Батьківщина усіх ЛетичЕвських. Була у мого приятеля коханка ЛетичЕвська на прізвисько Лужа..." :)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Точно! На маяке лёгкая музыка....:hang1:

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:52 ----------

поки є цукерки який сон може бути?

16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Листочки, арифметика....
    Жiнку збоку найкраще мати, i щоб вона тобi руку в штани запустила i в тонусi тримала. Або просто потилицю i шию рукою пестила i гладила.

• Подобається Подобається x 5
  17. Boris_Kiev

Ніколи не слухаю FM за кермом. (І поза кермом-теж :) )
    Дратує. "Не мої жанри"; так званий "радіомастеринг"; реклама/новини; діджейські перебивки з прокруткою та тональним бібіканням.
    Коли я їду пасажиром - терплю, оскільки моє життя залежить від стану водія.

18. - не знаю, какая там музыка :)
    Несколько гигов тщательно отобранных любимых песен мне хватает, на крайний случай включаю "Рок ФМ", "Наше Радио" или "Максимум" (если на первых двух реклама).

Но в данной ветке любая музыка - лучше, чем ничего. Хоть шансон (пока плюёшься, не заснёшь) :)))

Особенно тяжело, когда пассажир(ка) рядом дремлет. Тут без музыки вообще труба...

19. Boris_Kiev

Пам"ятаю літо 1999. Поїхали з техдиректором до містечка Дніпропетровської області на "Ниві". Він кермує, я ззаду підтримую апаратуру, щоби не стрибала.
    Бачу - летимо по зустрічній, наближається вантажівка. Перегнувся, рвонув кермо направо, вилаяв колегу, змусив вмитися газованою мінералкою.
    На місці призначення я мав інсталювати залізо з 01 до 05 ночі, а колега замість поспати - мовчки "співпереживав".
    Дорогою додому найважче для мене було - НЕ заснути навіть на задньому сидінні. Через кожні 30 хвилин я командував - Стоп - перекур (кава, кущики). Техдиректору це мало допомагало. Тоді я заводив розмови на теми, які його дратували (відкати, ліві замовлення) - ого, він ставав дуже бадьорим. Так і доїхали до Києва. Шкода, що пропустили повне сонячне затемнення. Небо було затягнуте хмарами, світло було якимось жовтим.

20. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

а де твій аватар? :)