Правильно, немає національності американець, але є американська нація як громадянська. Концепція Свободи абсолютно протилежна. Націю вони хочуть будувати на етнічному принципі, сповідуючи принцип етнічного націоналізму. Це як раз підхід, не сумісний з європейським і американським. Я як раз за те, щоб будувати націю на громадянській основі, а не етнічній. ---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ---------- Почитайте гілку, вам чітко вже показали, що слово "фаріон" - запозичення з інших мов.
Справа навіть не в тому, що слово можливо має єврейське походження. Справа в том, що це слово не українського походження. Що обовязково повинні бути євреї з такими прізвищами?
А глибше копнути? Мати - на сто відсотків українка. Батько - з-під Воронежа, тому прийнято вважати, що росіянин. Але звідки серед корінних мешканців Воронежчини росіяни, якщо це етнічні українські землі? Прізвище може походити або від ріки Донець, яка тече винятково етнічними українськими землями, або від села Донець на Харківщині, або від старої самоназви донських козаків (ще з тих часів, коли вони не ідентифікували себе з Росією).
Свободівці засуджують комунізм і все радянське, але самі фактично беруть на озброєння ту ж тактику, яку застосовували "совки" у боротьбі з інакомислячими. Ось витримки із їх конституції Стаття 17. Заборонено будь-яку антиукраїнську діяльність, а також створення антиукраїнських партій, організацій та рухів. Стаття 18. Інформаційний простір є надбанням Української нації і належить до сфери національної безпеки. Українська Держава зобов'язана охороняти національний інформаційний простір та виділяти достатні кошти на його розвиток і функціонування. Цензура в Україні заборонена. Кожен може вільно висловлюватись, писати, друкувати за умови особистої відповідальності за зловживання такою свободою відповідно до норм Українського права. Громадяни мають право на отримання інформації. Заборонено антиукраїнську пропаганду і культивування аморальної і протиправної поведінки, насилля, сексуальних збочень і всього, що суперечить духовності Української нації. Порівняйте з цим (Радянскький карний кодекс): Ст.70. Антисоветская агитация и пропаганда Агитация или пропаганда, проводимая в целях подрыва или ослабления Советской власти либо совершения отдельных сособо опасных государственных преступлений, распространение в тех же целях клеветнических измышлений, порочащих советский государственный и общественный строй, а равно распространение либо изготовление или хранение в тех же целях литературы такого же содержания – Наказывается лишением свободы на срок от шести месяцев до семи лет и со ссылкой на срок от двух до пяти лет. Ті ж яйця, лише в профіль.
Воно й читати не вміє. Тому раджу йому ще раз прочитати слова Донцова про те, що зробило з нього українця.
Пан з Московії може розуміти тільки буквально? Я теж можу сказати, що з мене зробили українця мої тато й мама, а також книги Яворницького, Куліша, Ліни Костенко та інших. Це буде стосуватися усвідомлення мого українства, а не етнічного походження. Вас у вашій Тулі зовсім культури не навчили?
Він хоч уявляє, що за дурню тут публікує?! Тато з мамою не стосуються його етнічного походження. Хлопче, а ти чув про таку науку, як ЛОГІКА?
Та досить вам ображати один одного! Якщо людина хтiла, щоб його знали як українця, то до сраки звiдкiля вiн родом. То ж не Дар'я Донцова, нiчого соромитися
Тато з мамою - стосуються. Але усвідомлення свого українства і етнічне походження від батьків-українців - то різні речі. Не кожен, хто народжується в сімї українця і українки, є свідомим свого українства. Вам імя-прізвище Вадим Колесниченко нічого не говорить? Якось походження від етнічних українців вплинуло на його українство?
так....москалі не мають ні своєї єдиної нації, ні мови, ні культури.....їхня спадщина - це суміш завойованих,загарбаних, закріпачених націй, земель......як казав Корчинський:"Історія Росії - це історія московських наказів"..вони побудували свою імперію на крові..їхня імперія - то тюрма народів....їхня імперія- то приєднані насильницьким способом чужі землі...їхня історія - то вкрадена назва "Русь" і все, що пров'язано з нею, до чого насправді відношення не мають..велика імперія зла....нічого доброго сказати не можу про них....
Тут хтось казав, що навіть , зате визначити національність матері Трясила проблеми для Прокопа з Тули не становить. Є така наука - ЛОГІКА, вам вона не знайома?
різниця в тому, що комунізм від самого початку - то абсурдна, утопічна ідеологія..комунізм побудувати не можна так,як люди від природи не рівні між собою..в кожного різні здібності, таланти, можливості, сила волі, працьовитість, тому і досягають різних висот у житті...зробити усіх людей рівними - то все одно, що поставити як норму, що всі тварини мають бути без виключення травоъдними. наприклад...тобто кара і санкції за нерозуміння і непідтримання цієї абсурдної ідеї - то є злочин послідовників її....комунізм - то не є щось, притаманне людству від самого його зародження..а захист своєї нації, культури, мови, своєї рідної землі. своїх кордонів - це закладено в підсвідомості завжди було у більшості людей від народження..інакше б не відбувалися національно-визвольні війни ще з давніх давен.....не хтось зверху сказав поневоленим народам, що потрібно боротися проти загарбників...це йшло у них з середини, вони то самі відчували....тому заборона антиукраїнської агітації і пропаганди в Україні - це один з способів запобігти знищенню таким чином українського, це захист його.....тому я не розумію,як можна порвнювати комунізм(придуманий Марксом,Енгельсом і купкую хворих на голову його послідовників) та прагнення захистити і зберегти свою національну честь, гідність, свої історичні і культурні надбання, свою мову, свою пісню........