Всеукраїнське об’єднання Свобода

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем duncan, 11 лют 2012.

1. Orthodox

Orthodox Дуже важлива персона

А якщо людина у зрілому віці почала вивчати українську? [OFFTOP]Наприклад, Юлька Вухаста Паляниця все життя розмовляла на західномонгольській, а зараз на державній белькотить аж гай шумить!... Правда у камері, але то таке...[/OFFTOP]

2. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Вперше про таке чую (це більше подібно на самоуправство вузу). Маю знайомих студентів, що зараз вчаться на економічному, тому відразу перепитала - ділова українська мова була в них на 1 курсі і як підсумок курсу - контрольна.

3. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

А я бачу. А от російськомовними, які ніби "знають", я приводу пишатись не бачу.

4. Orthodox

5. tanna

tanna Дуже важлива персона

Якщо ваші вузи не виконують накази Міносвіти, то це їх особиста справа. І вибачте на слові, але що це за курс у вузі, який завершується контрольною роботою? Так не буває, якщо це не факультатив. В інших випадках - повинен бути хоча би залік. Тому ваші студенти викликають підозру. :pardon:

6. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Саме так - залік, а не курсова чи екзамен.
    Мій син вчиться зараз на 2 курсі (не економіка), а дві його однокласниці якраз на економіці, але на різних напрямах підготовки. Всі троє вчаться в НУ "ЛП"; вчили "Ділову українську мову" на першому курсі один семестр, просто в різних семестрах. Мені було трохи дивно, чому саме на першому курсі, адже перед вступом здавали ЗНО - обов'язково укр.мова

7. Orthodox

8. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

если бы да кабы...
    янукович УЖЕ у власти и многих УЖЕ НЕ СТАЛО в этой стране, а вы все в страшилки верите, жители донбасса.

9. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Навіщо вводити те, що вже введено?))
    :scratch_one-s_head:Как?
    Це фантазії.

Пане Ортодокс, я теж вважаю пані Фаріон хорошим філологом. Це зайвий раз доводить, що кожен має робити свою справу.
    Щодо самоідентифікації за національною ознакою, то мені особисто буде важко. До речі, дуууже великому відсотку наших громадян. Але я українка, я так вважаю. То чи має значення відсотковий склад моєї крові?

10. tanna

Я вам не скажу за всех жителей Донбасса и вам не советую от их имени говорить. :)

11. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

я не могу говорить от их имени, т.к. не имею к ним ни малейшего отношения, а вот то, что вы верите в страшилки и не видите реальности - это факт.
    также факт, что среди "жителей донбасса" таких огромное количество.

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

[OFFTOP]Та то завжди було, що ДУМ - на першому курсі. Ми теж колись вчили на першому курсі.[/OFFTOP]

13. tanna

:)):)):)) Та да.

14. Luna

А ми вчили і ділову, і сучасну українську (так предмет і називався), і методику викладання української мови (хоча спеціальність зовсім не філологічна), і факультативний курс "Український правопис". І це було правильно, російськомовним дітям необхідно поглиблювати знання мови. В нас зараз навпаки...в класах з українською мовою навчання годин мови багато, з російською - 3. Хоча їм варто було б збільшити...

15. Orthodox

я теж вважаю, що я українець...
    переконаний, що ні! ми ж не в Німеччині 30-х...

якщо зробити аналіз складу моєї крові, то висновок буде приблизно такий:
    кошовий отаман (не виключаю, що навіть єрусалимського куреню) у лаптях, з мішком картоплі (а точніше бульби), постійно наспівуючий "єще Польска нє сгінела" та "Дойчланд убер алєс"...:)) скільки нарахували інгридієнтів?:)) переконаний, що я такий не один - кожен з нас у деякому сенсі "котейль Молотова")))
    як Ви вже зрозуміли, мені теж!
    зараз я скажу дуже спірну річ, але я думаю саме так:
    це має бути вольовий вибір! як вибір віри...

16. Luna

Погоджуюсь з цим. Але як тоді розуміти в Програмі Свободи численні пункти щодо етнічного походження?) Лише в одному з них є варіант "враховуючи побажання".

17. Orthodox

На мою думку, усі "перегибы на местах" у програмі Свободи згодом буде виправлено. Ця партія декларує європейську орієнтацію. Погодьтесь, у Європі ніхто не буде розмовляти з людиною, яка, метафорично кажучи, циркулем міряє черепи. І Тягнибок це чудово розуміє. Вже можна констатувати позитивну динаміку змін у його ідеологічних засадах. Достатньо порівняти "знаменитий" виступ пана Олега на Говерлі, від якого у багатьох людей волосся рухалось, і його нинішні виступи - дві великі різниці! Він адекватна людина, здатна до позитивних змін, яка не перетворюється при цьому на конформіста. Звичайно імхо...

18. Luna

Я про ці зміни вже казала...Дійсно, дуже велика різниця. Аж якось не віриться...І казала, що розумний) То ж чи не розум його змушує так змінювати стиль ведення виступів? Бо досить емоційна людина, навіть агресивна часом - а так...зважує кожне слово.

19. Inga

Inga Дуже важлива персона

да вот так. а что вас удивляет? :)
    и даже факультатива нет, а рус.лит. в рамках иностранной литературы

20. Orthodox

Я так розумію, що питання риторичне... :)

а де твій аватар? :)