Все що стосується маркетингу. Його значення для суб'єктів господарювання сьогодні

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Dolar, 2 чер 2007.

1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Відповідь: Все що стосується маркетингу. Його значення для суб'єктів господарювання с

Dolar, то все файно і цікаво. А толку?! :rolleyes:
    Знаю у Львові лише 2-3 дійсно добрих продавців, яким хочеться при кожній покупці десятку зверху накидати. За вийняткову профпридатність. Решта, перепрошую, бидло, яке звикло мати справу з бидлом і не годне стаканчик "Пломбіру" по-людськи продати...

2. Десант

Десант миється в бані

Відповідь: Все що стосується маркетингу. Його значення для суб'єктів господарювання с

Ти тут не наїжджай на всіх підряд ок?
    Ато ти noob в маркетинговій справі а хочеш грузити всіз під ряд... Кишка затоненька в тебе. Ще ніхто не загрузив по менеджменту і маркетингу тих кого вчила Ольга Анатоліївна Пробоїв...
    Я не скандаліст я десантник...
    Не ображайся. Я нікого не хотів образити...

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

попрошу - на Ви звертатися - раз.
    Не шарить - це ваша прерогатива, і не треба виливати особистих образ. Вихлюпувати в форум через вінця.
    Права мені качати нідочого. Побачив явну бздуру - заперечив. Ба, навіть не заперечив - задав питання "з абетки". Так би мовити, перед вищою математикою поцікавився про 2+2.
    Таких знань у вас немає? це ваше право - бути дилетантом ;)
    Вузьколобий світогляд неомаркетолога, що прочитав їдну но книжку - абсолютно мене не цікавить.

• Подобається Подобається x 2
  4. andi

andi Well-Known Member

може і так :D
    а що, багато тут на форумі народу, хто шарить в маркетингу? ;)
    як організувати маркетингову роботу, питаєте?
    чи це не пряма особиста реклама?

таки реклама....
    і маркетинг?
    свої знання пропонуєте, панове? :)

• Подобається Подобається x 1
  5. afterstep

по суті питання - відповісти нічого? то біжи в неї поспитай....

6. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ого! Спеціаліста. Адам Сміт... :)
    Супер-бупер-мега коледж економіки і права в Калуш-сіті?! А мо` львівшька комерційна академія, факультет менеджменту?! :D
    Скільки зараз здати сесію коштує?!;)

• Подобається Подобається x 3
  7. afterstep

саме то! навіть одну книжку прочитав і пам'ятає автора...

8. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Погоджуюсь. Вважаєте дану ситуацію нормальною?

9. afterstep

гм... якщо відкинути тему маркетинга в цілому - то ваші міркування стосовно морозива (якщо можна - то з вказанням координат особливо "вдалих" совдепівських прикладів) - було б цікаво вислухати...

10. Dolar

Dolar миється в бані

От не знаю, чи справді я сперечаюся з людиною, яка не робить ніяких помилок! Якщо поглянути краще це аж ніяк не так. Ну ладно, ми тут не освітній рівень обговорюємо.

Стоп, а хто каже до виробничої собівартісь? В кошторис повної собівартості включається, як Ви кажете явно більше одної соівартості, в тому числі і витрати на збут тобто маркетинг.

Що ж ви питаєте?
    Згідно сегментації ніхто не визначає витрати. Які конкретні суми я можу Вам сказати, якщо я вже битий час вам торочу, що тут йде мова не про сегментацію продукції, а про сегментацію споживачів на ринку в відповідності до їх потреб. Ця сегментація продукції по товарних групах, про яку Ви говорите, називається позиціонуванням товару на ринку.
    Ви розумієте, що таке "аналіз". Сегментація, позиціонування, визначення конкурентних переваг та недоліків - це аналіз, дослідження, а про конкретні "вартості" можна вже говорити на етапі розробки комплексу маркетингу куди включається вже і реклама, і сервіс, і організація продажу, і логістика, і ціноутворення.... Якщо вас цікавить частка "мого макетингу" в вартості продукціїї, то потрібно цікавитись саме на цьому етапі (а не чіплятись до сегментаціїї).
    (Почитайте будь ласка ще раз етапи маркетингової діяльності, які я описав на початку теми і ви зрозумієте все, що я вам говорю)
    Ви по суті самі відповідаєте на своє питанняя і знову ж таки запитуєте.
    Звичайно, що для кожного виду товару інші маркетингові витрати (і для хліба, і для унітазів, і для пива, і для м'яса). Про яку продукцію конкретно Ви говорите, коли запитуєте:
    ????????

11. Dolar

Dolar миється в бані

Знаєте, в Львові дуже багато супермаркетів, спеціалізованих крамниць, яким не байдуже який сервіс, який рівень маркетингу. Сервіс тут дійсно європейський, в мене наприклад немає зауважень.

Звичайно, це бидло ніколи не цікавилося перевагами маркетингових прийомів і вважає, що всі покупці - таке ж бидло, як і вони. Але ж ви самі сказали - є витятки і я хочу додати, що не лише 2-3.

12. afterstep

добре. Львівська керамічна фабрика, чи як її там - на Левандівці. Давайте спробуйте свої знання - та до неї застосувати ;)
    В старі часи проблем з зарплатами - видавала платню унітазами ;)
    --

ні - собівартостей є дійсно декілька ;) тобто - планова і фактична ;) але вони не додаються - просто на певному етапі користуються однією, а на іншому - другою.
    Кошторис - то не зовсім собівартість, хояа десь воно ніби й поруч лежало ;)
    Витрати на збут - то не маркетинг зазвичай - це і складування, і доставка ;) і аналізи, та не ті - лабораторні. На темат відповідності гостам ;)

добре - погоджують. Зі всього товарознавства ви добре засвоїли частину, пов'язану з оцінкою потенційного збуту. Тільки от

ут у вас незначна хиба ;) при оцінці переваг/недоліків конкурентних поварів ви ж повинні якось оцінювати ціну? чи ви згодні говорити лише про "вартість розробки комплексу маркетингу"?

Отож - знову повертаємося до абетки. Товари можна поділити на дві великі групи - харчові та нехарчові. А також - побутового чи виробничого призначення. А також - предмети першої необхідності та предмети розкошу.
    І саме для кожної з груп властиві певні межі затрат, що йдуть на розробку тогрової марки та старт реклами, аналіз ринку, рекламну підтримку тощо.
    У ваших підручниках не було таких прикладів? Наприклад, алкоголь, маючи низку собівартість, є товаром "суперприбутковим". Тому податки на нього (в залежності від міцності та якості) можуть досягати до 90% вартості товару. У цьому разі ми отримуємо зниження продаж - оскільки вища ціна збиває попит.
    І тут - вступаєте ви з маркетинговими дослідженнями....

13. Forpost

Forpost Стоїк

то ти сюди прийшов, фільтруй базар і навчання в школі ЦПШ заверш

14. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

На ринку де я купляю продукти є одна панянка вже поважного віку (торгує вона товаром АНАЛОГІЧНИМ як і всі біля неї), в якої ціни є трошки вищі за інших продавців, але купую саме в неї, і інших покупців у неї не бракує. А все завдяки тому що вона до всіх покупців вітається, дякує за покупку, і взагалі дуже привітна. Не знаю чи бачила вона хоч одну книгу по маркетингу, чи її просто життя навчило, але вона ПРОДАЄ АНАЛОГІЧНИЙ ТОВАР іншим способом - як результат покупців в неї більше.
    От такий маркетинг.

• Подобається Подобається x 1
  15. Forpost

Forpost Стоїк

чорного Львівського? чи Першої броварні?

16. Forpost

Forpost Стоїк

в білих тапочках?

17. Forpost

Forpost Стоїк

ми туть обговорюємо Ваш освітній рівень

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Прочитала все, що ви тут всі понаписували і й собі вирішила 5 копійок додати. Я сама філолог за освітою. Працювала ще за цією спеціальністю в Україні, якщо не рахувати 5 років суботньої української школи тут. А от в торговому бізнесі вже 11 років. Життя заставило. :)Два роки працювала на своїх братів. Спочатку просто продавцем, а тоді рік менеджером. Свій власний бізнес вже проваджу 9 років. Ну і думаю, що небезуспішно, бо інакще б стільки не протрималася. :) Не прочитала жодної книжки з маркетингу. Вірніше буде сказано, що тільки недавно дізналася, що це слово означає. :) Але з досвіду скажу вам, що саме найголовніше в торговому бізнесі - якість товару і сервіс. В мене порівняно найдорожчі товари з усіх "руских" магазинів. Тому, що умови такі. В мене найдорожчий за усіх рент, я сама одна працюю зі сім"ї, а решта - наймані працівники, на оплату яких йде немало грошей. Але люди йдуть до мене, бо я пильную свій товар, щоб був свіжим і різноманітним, а також у мене свої відносини з покупцями, тому за стільки років у мене свій, перевірений контингент покупців, які ходять ТІЛЬКИ в мій магазин, тому що знають, що про них дбають і вони завжди знайдуть те, що вони хочуть.

19. Dolar

Dolar миється в бані

Давайте спочатку визначимо деякі неточності:
    Звичайно, що кошторис це не собівартість! Для формування собівартості – формується кошторис – тобто перелік статей, які підсумовуються і получається сума – собівартість. Це перше!
    Друге:

Безпосередньо вартістю розробки комплексу маркетингу є зарплата тим посадовим особам, що її проводять. А вже результат розробки цього комплексу дозволяє, як ви кажете „оцінювати ціну” (по-моєму тавтологія) і не тільки...

У моїх підручниках було, запевняю Вас прикладів не менше, ніж у Ваших. Такий приклад доцільнішим був би для гральних автоматів. Де Ви таке бачили, щоб податок стягували з вартості товару. Мені здається він стягується з прибутку. А вищу ціну дозволяє створити акциз.

Що ж до Львівської Керамічної фабрики – дайте мені її баланс, звіт про фін. результати цієї фірми і я скажу вам які витрати на маркетинг вони проводили і які можливості мали.

А це я взагалі не розумію? Які мої маркетингові дослідження, та ще й щодо алкоголю??????????

20. Оля

Оля Старожилка форуму

У більших бізнесах маркетологи потрібні. Безперечно. А у малих сам власник має бути тим маркетологом, що дбає про успіх бізнесу. Зараз не стою постійно за прилавком, бо маю 3-х продавців, але три рази на тиждень себе ставлю в графік, щоби бути в курсі всього що твориться в магазині, інакше буду так тільки здальша від всіх проблем і потреб. :)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)