Де ж різне? Просто єдного вже засудили,а другий ще чекає...на суд.. Надто багато злочинів..тамтому й не снилось..та й маленький..зі старшим тягатися...
Так різне.... навіть не уявляєте собі як різне. Всюди різне. Чим далі на захід тим різніше. Ось, вийде хтось у такой Франції чи Німеччині зі свастикою на груді на вулицю – вхоплять через квадранс. І правільно. А з червоними зірками, серпом і молотом, чи обліччям “Че”, сотні лазять собі вільно... і ніц. А і в нас, в Польщі. Є собі у площі Ринок (Вроцлав) "ностальгічна" кнаїпа PRL (ПНР), ціла прикрашена різними коммунисттичними емблематами. Цікаво, якщо б там „Das Dritte Reich” влаштували. Так, коли б осудили не вигодувала б Сорбона Поль-Пота.
А потім взагалі знайшли білоруське село зі співзвучною назвою Хатинь, де ніби-то німці знищили всіх мешканців, поширили цю розповідь і навіть тепер коли десь хтось необізнаний почує "Катинь", асоціює це відразу з "Хатинню" - от, мовляв, нацистські злочини.
Війна жахлива була і білоруську Хатынь спалили. Німці винят Черчиля мовляв він придумав Югославії та Польщу бомбить зброєю та вибухівкою. I що cотнику робити якщо цивільні по його сотне штріляють. Ще Гашек пометив чим далі на схід тим більше дано прав фельдфебелю вешати цивільних (по пам'яті).
Йой, Чупаго, чому ви поляків так недоцінюєте... Західні алянті перекинули до Польщі протягом выйни десь 11. тис. шт стрілецької зброі - Це могло бути достатньо для 2 - 3 дивізії АК, а йх було 20. А де йнші структури... Навіть багато зброї у руках польского підлілля було вітчизняного виробницьтва - особливо у Ген.Губерні. Решту переважно доводилось завоювати на німцях, або... від них купувати. Саме фельдфеблі радше продавли ніж вішали і палили... во таке... Підпільні фабрики зброї почали своє виробницбтво майже від разу - ще наприкіньці 1939 р. Ну правда танків і літаків не робили, але мали багато своїх цілком вдалих конструкцій - копія англійского стена мк2 була не гірша ніж оригінал, а пізніша "Блискавіця" набагато краща. Гранатів випродуковали десь 400 тис. А це зовсім не так буво. Не фельдефебель собі зранку думав, яке б тут село до обіду спалити. Це була методична тактика Ваффен СС - рекомендую прочитати на початок німецьку Вікі. чи спогаді таких людей як Вім Хозенфельд. Причому не варто забувати що більшість АК і НСЗ боролась в одностроях з повними війсковими дистинкціямі.
Трохи можна! А то, як зайдешь на сторінку "Нардепи. Недоторканість. Зрада. Маєткарі". Почитаєшь, та ще пригадаєшь те, що по цій темі знаєшь... Одни буквы, и все они в непонятные слова складываются, которых в моем словарном запасе нет... Думаю, что слова эти не очень приличные
Випадково натрапила. І таке було... Запрещенные книги русских писателей и литературоведов 1917-1991. http://www.opentextnn.ru/censorship/russia/sov/libraries/books/blium/ilp/ Список вражає...
а я несчастный читая тут на форуме думал, что только украинские писатели и культура исключительно пострадали. Ошибался и жестоко. За что каюсь.
:-D ні - ви ж майже не читаєте - ви лише пишете та "трактуєте" і десь цілком логічно, що на українському форумі більше цікавляться українськими діячами, що постраждали від того ладу, який ви (іноді мимовільно) відстоюєте
"Romko Я з маленьких літ пам"ятаю розповіді старших про ті роки і,повірте,у мене немає ілюзій.хто є хто. VasMT Шановний Романе! Поясніть, а чого ж Ваші дитячі спогади про розповіді Ваших же малочисельних родичів не канонізують і не візьмуть за основу осуду (звеличення) УПА (КА)? А чому мої дитячі спогади про розповіді не менш малочисельних родичів не канонізують...? І чиї ілюзії ілюзорніші? І хто може зважити хто є хто?" У мене в рiду війни це прокляття, ні би жодного не вбили тільки пані з дітьми одні залишалися ,тому як За горами за лісами Танцювала Малгожатка З Гу-са-ра-ми. От Гусари з німкенямі -малгожаткамі залишалися Може було, і навпаки губени наполеонец з ранцім грабованого майна до хуторянци католічкi прічепівся але то один раз на триста років прібиток рiду від війн вийшов. Narodowe Siły Zbrojne Надцать років поляки воювали поляків ,нехай москвичі дивляться ,може набридне в усьому УПА звинувачувати. 1942-1956 http://www.youtube.com/watch?v=tpi9CdF6TCU&NR=1
Так, поголовне поляків в лавах НКВД і її польського варіянту - міліції і КБВ. Деяки з отих "поляків" вже немали "заслуги" у віїні польсько- більшовицчької у 1919-му мави. Доречі, це не лише NSZ було... та навіть не поголовне Але, Чупаго, ця історія якраз вже не про протістояння поляків і УПА. http://www.youtube.com/watch?v=dTcCtw3126c
60 років тому, закінчилась совецька блокада західнього Берлина. Протягом 9 місяці блокади, американськи і британськи літаки з забезпеченням приземляли кожне декілька хвилин. 12 травня 1949, до західного Берлина знову в*їхали перши вантажіки з харчем.