Все це було...

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем MARTINI, 25 лис 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ггг... Тепер Польщі "опасаюцця"...:haha:

• Подобається Подобається x 1
  2. Шурави

Шурави Well-Known Member

А ви заодно, не підскажете, хто Польші "опасаєцця"?

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

эх ......................................................................................................... как всегда обосновано, в тему и понятно .....

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А вони завжди когось опасалися. То Польщі, то Грузії, то Естонії...
    Такий собі перпетум мобіле.
    Кажуть, що дурного і в церкві набють.

• Подобається Подобається x 4
  5. terrible

terrible Well-Known Member

давайте поглянемо... схоже, що після приголомшуючої удачі на Заході німці втратили глузд. замість того, щоб розвинути там успіх та висадитись в Британії, вони затіяли безглузду "битву за Англію", яка не призвела ні до чого. завойоване стратегічно вдале підгрунтя було змарновано ОКВ, яке певно не уявляло, що робити далі. План "Маріта" зрештою був програшний, був вимушений та призвів до погіршення відносин з союзниками (Італією) та поставив перед необхідністю утримання великої території (яка була не дуже і потрібна). розумне продовження "Маріти"-атака на Мальту, руйнування британського панування в Середземноморї, неможливість англійців вільно діяти на тому театрі війни та захисту Египту, Гібралатару. далі нвмцям не завадило б перекинути в Африку значних сил (утворення группи армій "Африка":mocking:). АЛЕ-Німеччина на той час вже відмовилась від Середземноморья як від перпективного ТВД. і війна в Югославії та Греції лише завадила підготовці до "Барбаросса".
    далі. план "Барбаросса"... авантюра як на мене. добре, загнали вони Червону армію за Урал і що??? чим вони збиралися руйнувати далі економіку? якими стратегічними авіауларами? стратегічна авіація в них була? "битва за Англію" показала, що люфти не в змозі виконати таке завдання. а аеродромна сітка? а постачяння паливом та боеприпасами?
    це я до того, що німецьке верховне командування втратило лінію здоровогго глузду у подальшому веденні війни.
    далі. політика на окупованих територіях була дуже різною. наприклад в Данії режим був дуже мяким, там навіть довгий час була не скасована данська поліція, і вона продовжувала підтримувати лад. Третій райх був далеко не таким монолітним, як здаеться з першого погляду. візьмемо Схід. яким був режим в райхскомісаріаті Україна, який в Галичині та Білорусі. не секрет, що Вехтер та Кубе, їх політика була гуманніша, ніж в їх колеги Коха.
    мені здаеться, що масовий терор був лише тимчасовим явищем, і не мав би продовження. имхо.

а чи такою вже вірогідною була війна??? з німцями ссср дружив, а з Британією були тертя через Іран, але, але...

ну і ще додам, щоб зрозуміти, наскільки полярною була нациська влада. на окупованій території був сумний бардак. в тилу фронту ще було нормально і ясно-органи урпавління підкорялися управлінню тила, створювались польові комендатури. далі в тилу-кошмар. в теорії, управляло імперське міністерство східних окупованих територій, і йому підкорялися райхскомісари. однак дуже скоро вони почали вирішувати проблеми минаючи свого формального начальника-Розенберга, і в кінці війни взагалі вийшли із свери впливу "східного міністра", підтримані, між іншим, Борманом. крім того, на Сході існувало керівництво СС та поліції, що вели власні справи, не зважаючи на райхскомісарів. і ще...та досить-я так зрозуміло, що бардак мув неймовірний.

Останнє редагування модератором: 31 гру 2008
    • Подобається Подобається x 6
  6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

7. скрудж

скрудж Well-Known Member

Цікава філософія:виходить якщо ви обрвзили мою жінку то я можу з чистою совістю образити вашу?

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ну почему? как раз тот союз был вполне оправдан, во-первых фашизм и коммунизм увы очень схожие идеологии, и еще не известно что хуже (в данном контексте речь только об идеологической составляющей) союз с Германией обеспечивал (по идее) отсутствие угрозы с ее стороны, и возможность совместных действий (Риббентроп-Молотов) ...
    что касается Бандеры - то имел он право с советами воевать и опора на немцев тоже объяснима, на кого еще опираться было?

если мы говорим о правомерности не знаю, но мне после того как я (разумеется чисто теоретически) сделал вам гадость, кричать что вы негодяй получив тоже самое в ответ - как то не удобно .... по моему так ....
    я не оправдываю воинские преступления, я о том что понять это можно ...

Останнє редагування модератором: 1 січ 2009
  9. Шурави

Шурави Well-Known Member

Правда? Тогда передайте ему подарок. :)

• Подобається Подобається x 2
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Эххх...
    Родненькая.
    Ещё Советского образца.
    Чистая кожа, латунь.
    Сказка просто!
    А какой ВОСПИТАТЕЛЬНЫЙ эффект имела!!!!

11. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А спробуйте зняти!

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ага.
    І розмір ТАКий... совєцько-офіцерський, некомпактний...

13. Patrick

Patrick Well-Known Member

А такий , Ви ще памятаєте?
    Ваш батько , не виховував Вас таким?

14. Полковник

Полковник миється в бані

Пустое!
    Не говорит, так думает!

15. Полковник

Полковник миється в бані

Было дело.
    Спасибо.

• Подобається Подобається x 3
  16. Patrick

Ремінь такого образца? BOB- 50ті рр.?

17. Patrick

Це ремінь йшов в придачу до цієї форми

18. Полковник

Полковник миється в бані

У меня был такой.
    Спёрли в полку.
    А в форме такого фасона мой дед ходил и воевал.

19. Patrick

Тут в магазині з військовою формою /символікою такий $80 коштує

Думаю нам потрібна гілка про воєн.форму.Там ми сваритися не будем.

20. Шурави

Шурави Well-Known Member

На вашем фото портупея высшего офицерского состава (генеральская).
    В 1968 году была несколько изменена.

а де твій аватар? :)