Все це було...

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем MARTINI, 25 лис 2007.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А що трапилось з "борцями" - якi як щури збiгли з Галичини до нiмецької зони окупацiї Польщi? Чому не стали чинити опiр сталiну - а ошивалися по Iталiях? Чекали, поки нiмцi їх своїми штиками пiдсадять на державнiсть?
    Навіть якщо допустити малоймовірне - що "загнали" в ЧА половину - це все одно на два порядки більше.

• Подобається Подобається x 2
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ваші біологічні батьки за кого воювали? Де сиділи? Який термін відбували? За якою статтею?
    Чи всі оті балачки про "всяродина" не більше, аніж вигадки?
    Один дід з 41-го, другий з 44-го.

Я вже давно порахував оте УПа. Але крім мене, це зробили фахові історики. Я ще завищив їх клькість. Так то від 20 до 35 тисяч.

Я не знаю, але гадаю багато.
    Варто хоча б глянути на інші цифри, щоби зрозуміти, із ким боровся український народ у своїй масі, -
    КОСТЕНКО Ю.
    БОЙОВІ ДІЇ ОПОЛЧЕНСЬКИХ ЗБРОЙНИХ ФОРМУВАНЬ В ОБОРОННИХ ОПЕРАЦІЯХ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ
    (ЧЕРВЕНЬ 1941 – ЛИПЕНЬ 1942 РОКІВ)

Як бачимо і в народному ополчені, зформованого з українців, і у винищувальних батальйонах, зформованих із українців, кількість українців на порядки вищі, аніж в УПА, яка до 43-го року взагалді не існувала...

3. Dred

Dred Well-Known Member

Бігають це ваші[​IMG]
    Якщо ви не чули про діяльність націоналістичного підпілля з жовтня 1939 по травень 1941 р. це ваша проблема.

Ну це вже взагалі все міняє:haha:

• Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

Чули... Комарині укуси, не варті статистики...
    І про загородзагони.. Брешете, націоналісте, як завжди. Розформували загородзагони осінню 1944-го...

5. Dred

Dred Well-Known Member

А я що перед вами відчитуватися маю?

Одного в армію запнули швидше.
    А чого так пізно з 44, чекали поки в армію загонять.

:haha::haha::haha: Фахові історики це хто Бузина?

А потім вся ця маса дружно здавалася сотнями тисяч:haha::haha::haha:
    І з них німці формували шуцполіцію.

6. VasMT

Ні, не маєте.
    Але чи це не Ваші слова:
    А так як мова йшла про Ваших батьків, а не "всіхродичів", то я і хотів взнати за якими статтями і на які терміни були ув'язнені славні борці із комуністичним режимом.
    Щоби віддати їм шану, як одним, з небагатьох, хто не зкорився і боровся до 91-го року, а не був прадставником
    Ну то до якої групи відносяться Ваші батько і мати?
    Може і чекав, а може і не чекав...
    Ні. Це С. Кульчицький (керівник робочої групи), Ю Шаповал, А Кентій, Г Касьянов. І. Ілюшин та інші...
    І дружно здавалась, і в шуцполіцію йшли, і гинули, вкривши свої імена вічною славою...
    Але їх було на порядки більше, аніж тих, хто йшов в УПА, воЯки з якого дружно тисячами здавались на милість совєтам, тисячами ставало на лижі і тікало геть із України, співпрацювало із НКВД, здаючи своїх недавніх побратимів...

• Подобається Подобається x 3
  7. Dred

Dred Well-Known Member

Очі розуйте мова йшла про родичів а не про батьків.

Може чекав поки загонять в ЧА?

Тицьніть пальцем де вони таке пишуть:)

В шуцполіції своє ім'я сильно вкриєш славою.:)
    І скільки тисяч здалося повстанців?
    Скільки тисяч втекло з України?
    І скільки співпрацювало з окупантом?:mocking:

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Брешете,як завжди,Василю.
    Хоча б тому,що на території,де діяла УПА,їх завжди вважали Героями.
    І в час совєцької окупації,коли їх поливала. багном пропаганда плюгавого серсеру,теж.
    А,щодо життя під совєтами.
    Василю,на зоні я теж жив непогано.
    Бо вмів за себе постояти
    І на БУРі був не раз.
    Але мені в голову не прийде співати хвалу кумчасті і ностальгувати за "рідним " бараком.
    Я ж не збоченець.

9. VasMT

А батьки у Вас не рідні?
    Тю...
    Коротка ж у Вас пам'ять... :)))
    Нате, -
    Головній команді не вдалося перетворити повстанську армію в регулярну збройну силу. Не маючи важкої зброї, повстанці не могли провадити відкриті бої і застосовували переважно партизанську тактику. Чисельність УПА досягла максимуму в 1944 р. (до 30 тис. бійців). І раніше, і пізніше вона була істотно меншою.
    ФАХОВИЙ ВИСНОВОК РОБОЧОЇ ГРУПИ ІСТОРИКІВ ПРИ УРЯДОВІЙ КОМІСІЇ З ВИВЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОУН І УПА

Якщо вірити Свободі, то більше 50-ть тисяч.
    Але ж брешуть націоналісти, як завжди, нє? :mocking:

---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:52 ----------

Чергова брехня.
    От як відносяться до цих вояків на території, де вони "діяли"...
    Отак було

Отак стало

Видно не зовсім героями були оті вояки...

• Подобається Подобається x 3
  10. Dred

Dred Well-Known Member

Батьки в мене не такі старі, щоб брати участь в національно-визвольних змаганнях. І за Союзу вони не були стукачами і членами партії.

Пане Василь скажіть ви розумієте різницю між тим скільки було в УПА в один конкретний період. І між тим скільки людей пройшло через УПА за весь її період існування?
    :haha::haha::haha:
    Цікава штука було 30 тис. Здалося 50 тис.

---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

Совкодрочери в ночі тихенько щоб ніхто не бачив знищили пам'ятник.

11. VasMT

Невже, щоби боротись за Волю України треба бути старим? :mocking:
    Значить були тими, хто вірно служив...

Чудово розумію. Але варто увімкнути мозок і зрозуміти, що створена УПа була в 43-му. Пік в 44-му. За час німецької окупації особливо нічим бойовим не займались, бо такий був курс партії. А в 44-му ,з приходом ЧА чисельність різко зменшується, і вся УПа переходить на дрібнозагонну структуру.
    От і рахуйте, хто там і де "пройшов" за весь дворічний період існування, перший рік з якого ніхто нічим толком так і не займався...

Це не я, це Свобода... Брешуть, як водиться, націоналісти... :)))

---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

Ні. Не вночі. А в білий день.
    Ще й по рішенню влади...

12. Dred

Dred Well-Known Member

Я ж написав не були стукачами і партійцями. А от за що вашого родича вбили питання?

Тобто з нову ваші пусті слова. І нічого толкового ви сказати не можете. Хоч вам мозок включай:haha:
    І сказати скільки людей пройшло через УПА ви не можете.

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:22 ----------

Де хто конкретно?

13. VasMT

У-гу...
    Ставлю сто проти одного, що були в ВЛКСМ і чесно працювали, виконуючи план і приймаючи участь у соціалістичному змаганні. Тобто вірно служили.
    Немає ніякого питання.
    Він не захотів іти в ліс, воювати. Пройшовши війну від України, до Німеччини...

Можу.
    Але сумніваюсь, що до Вас дійде хоч один доказ.
    Це ж треба мізки вмикати, а не гаслами думати...
    - літо 43-го - не більше 10 тис. повстанців.
    - осінь 44-го - до 30 тис.
    - літо 45-го - до 8-10 тис.
    Тобто за час формування кількісь збільшилась на 20 тис., а в період розпаду зменшилась на ті ж 20 тис.
    Враховуючи те, що програма партії ОУН була направлена на уникнення збройних контактів із військами гітлерівців, то кількість "пройшовших" через УПа так і залишається в районі 40 тисяч.
    Так що запийте холодною водою всеукраїнкість націоналістів...

---------- Додано в 17:39 ---------- Попередній допис був написаний в 17:38 ----------

Там, де в 44-му -45 рр діяло УПА.

14. Dred

Dred Well-Known Member

Організація в якій нічим не займалися.:haha::haha:
    Під час першої совкової окупації цілі організації комуністичні в ЗУ складалися із ОУнівців:mocking: і в міліції Оунівці були.
    Але від того вони не стали зрадниками чи почали служити совку. Вони просто проникли в їх лави.

Через те, що не йшов до лісу не вбивали це казочка яку ви будете своїм дітям розказувати. Вбивали за інше, за співпрацю із окупантом.

Я бачу ви мізки так і не увімкнули:haha:
    Чисельність УПА ніукли не була ствлою і постійно змінювалася тим більше ви не врахували втарти УПА в боях із німцями і їх союзниками, червоними партизаниами і ЧА польськими партизанами і післявоєнним військом польським.

Число вояків, що перебували в УПА у конкретний момент, слід помножити в декілька разів, аби вирахувати загальну кількість тих, хто пройшли через армію за весь час її існування.

Я же знайшов хитровимахані пшеки зруйшували.
    А в Україні совкодрочери тільки тихо і вночі бо за це можна від місцевих получити.

15. VasMT

Тим не менше Ваші не були ні в одній підпільній організації, натомість ревносно працювали на радість режиму.
    Прості люди не брехатимуть. А прості люди живі дотепер. Це і односельці, і родина...
    А от ОУНівська брехня шириться і Вашими зусиллями...

Давайте і їх врахуємо.
    Давайте цифри, порахуємо.
    А чо не зводити в третю степінь? І цифри були б серйозніші... :)))
    Натомість фахова комісія мовчить...

Але факт лишається фактом. Не всюди, де діяла УПа їх вважають героями...

16. Dred

Dred Well-Known Member

Ревносно працювали, ви можете це довести? Чи ви знову збрехали.

І в якому селі відбулися ці події?
    Я ширю правду про ОУН і УПА я ж не ви.

Проти німців і їх союзників - повстанців втратили близько 13 000.
    Радянські партизани - повстанців втратили близько 4 - 5 тис.
    Проти поляків - повстанців втратили близько 5 - 6 тис.

Фахова коміся не мовчить, вона подає втрати ОУН і УПА з 1944 по 1956 рю. але ви як брехун вирішили на них не зважати.
    Бо вони вам дуже не вигідні.:))):))):)))

Факт той що на місці бою війська польського проти поранених повстанців (шпиталька УПА) був встановлений хрест.
    А пшеки його знесли. Напевне пшеви вважають великим геройством напасти на шпиталь.

17. kjk

kjk Дуже важлива персона

Вороги не вважають.
    Всяке падло совкове, яке боїться прямо визнати що воно ворог України теж не вважає.
    Українці вважають.
    (йдеться про західну Україну звісно, на сході в умовах тотальної радянської пропаганди іншої думки і не могло бути)

18. VasMT

Та легко.
    Всі, хто не працював, саботував, заважав працювати вншим - переслідувались органами.
    Як я зрозумів, Ваші батьки владою не переслідувались. Значить ревносно працювали.
    Логіка проста.

І джерело беззаперечне... :mocking:
    Брехня. Це дані не фахової комісії, а четвертого управління КДБ при Раді міністрів УРСР.
    Тобто ми або віримо радянським джерелам, або не віримо. І вигода тут ні до чого.

19. kjk

kjk Дуже важлива персона

Радянські чиновники і державні діячі в тил не тікали?
    Назвіть мені посадовців Української РСР які не втекли від німців.

20. VasMT

Брехня.
    І я вже наводив цифри опитувань.
    Навіть на заході України за визнання УПа борцями за незалежність проголосувало 60 відсотків громадян.
    Так що не все так просто.

а де твій аватар? :)