Да беда вся в том, что я вижу как раз совок... Это выпячиваем, это - прячем...Тут играем - тут рыбу заворачивали... Я - сыт по самое горло совковыми мифами и совковыми героями, чтобы снова получить тоже самое... И как только решишь, что не надо, И хватит ждать катастроф от земли и небес. На тебя уже движется новое стадо С новым Лениным наперевес. А. Макаревич Сумно.... ---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 17:05 ---------- 20 лет назад - я был председателем поселковой избирательной комиссии - и дожаловался до центризбиркома - и добился снятия с выборов председателя районного народного контроля - которого нам "насунул" райком - с явным нарушением выдвижения... Кто помнит, что ТАКое было - народный контроль - в руках райкома - тот поймет... Вот ТАК, молодой человек. Не надо всех по себе мерять.
Партійний сленг зараз не в моді, давайте поменше "комів" у тексті, Щербицький вас би оцінив може, але не я.
Я Макаревича ніколи не поважав. Спершу було відчуття, що "Машина" - "дозволений згори проект випускання пара". Наприкінці 80-х чи то телеведучий, чи то музичний критик сказав "цей хлопець закінчить тим, що буде рекламувати продукти харчування". Було. А тепер - це ручний "консультант" Путіна.
Что касается самого Макаревича - я с вами согласен. Но есть одна заковыка - талант и автор - разные вещи. Даже на примере Макаревича это хорошо видно - то, что делает он - и что выходит из-под его пера... Мне мало интересны его политические пристрастия и личностные взгляды - а вот под приведенным мной четверостишием готов безоговорочно подписаться - поскольку - ТАК и есть... У меня на этот счет есть своя теория даже... Вот - водит дружбу с пу... А пишет? Черни в золоте, тесно в комнате, Тесно в городе, Мир – большая тюрьма. Кутерьма. Лето в холоде, танцы в холоде, Кто на проводе? На проводе тьма. Тишина. И не склеить осколки, И не вытравить мрак, Видишь, как плодятся волки Из бездомных собак. Вставь башку в телевизор, Протри кушетку до дыр, Ты уже посмертно вписан в этот Брошенный, брошенный, брошенный Богом мир... Как-то безрадостно... Не в струю путинскому "одобрямс".... Он, чтобы не говорили - талантлив. А талант - не подвластен голосу разума... Впрочем - это уже сильно off top....
Та мені все не дає спокою та дивізія... Або є дивізія, нема Шухевича, є Шухевич, нема Олійника, є Олійник - 46-й рік... Щось мутно...
Мій дід загинув 24-го січня 1945-го року.Шухевич в 1950-му. На тій конференції обговорювались плани подальшої боротьби в глибокім піпіллі. На Шухевича,як на всю верхівку велось полювання.А про "героїзм" енкаведистів зараз не знає хіба лінивий. Героїчно вони могли хіба знущатись над жертвами,над тілами загиблих упівців.І над їх родинами. Я був на тім місці,де це відбулось,розмовляв з тим,хто ще пам'ятає. Облави завжди проводились великими силами.Враховуючи,що там були окружні провідники і сам Шухевич,то енкаведе перестрахувалось. Про дивізію я сказав приблизно,та враховуючи аналогічні операції енкаведистів,та їх панічний страх,та й спогади очевидців...мяса нагнали багато.
В Літописі УПА, Ви якось згадували, є два спомини про цю операцію. Підкажіть в якому томі. Я мушу ту дивізію порахувати...
В 11-му згадується. Хочете зробити з мене брехуна? Не вийде,Василю. Хоча б тому,що я обстоюю позицію Героїв цієї землі. І йдеться про мого рідного діда і мою ррдину. А Ви - на стороні бандюг і злодіїв. Навіть в маленькій спільноті,під назвою ЛФ - багато у Вас однодумців? Хіба з числа нащадків отих зайд і бандюг. А,зрештою,не збираюсь когось у чомусь переконувати. Якщо,навіть тепер є такі,хто молиться на комуняцьку смердячу мерззь...і донині розмахуютт червоними шматами...мабуть,мій дід віддав життя даремно.
Прошу дуже. Полегшувати задачу не збираюсь. На мої численні запити в СБУ прийло лиш дві відповіді. Може Вам дадуть більше. Зараз ж ваша влада. Кумовських.
Хто б сумнівався... Щира українська вдача... Наша, Ромку, наша... Моя і Ваша... При чім тут СБУ? Ви ж не вірити їхньому жодному слову. Я шукаю в документах ОУН. Вони ж бо правдиві... Тільки щось із дивізією не клеїться... ---------- Додано в 16:23 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ---------- А до того ким був? ---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:23 ---------- Щож, Романе, перші цифри... Петро Мірчук. Українська Повстанська Армія 1942-1952. та Наказ НКВД СССР і НКГБ СССР № 001240/00380 "О мероприятиях по усилению борьбы с оуновским подпольем и ликвидации вооруженных банд ОУН в западных областях Украинской ССР", від 9 жовтня 1944 року. Продовжую...
Референтом господарчим. ---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ---------- Ваша,Василю.
Не я співаю їм дифірамби. Щодо Шухевича. Коли я шукав все про діда і його загибель,то не знайшов документів про присутність Шухевича на тій конференції. СБ даремно хліб не їло. Разом з тим,багато очевидців,з ким я розмовляв, пояснюють небувалу активність чекістів в тих подіях саме тим.