Не знаю куди написати. Подивіться, які цікаві фото 20 років тому: http://www.radiosvoboda.org/content/article/24097017.html
Поблизу села Пшеничники Тисменицького району Івано-Франківської області виявили останки більше 220 закатованих НКВС людей. Про це на прес-конференції в Івано-Франківську повідомили учасники розкопок. За словами судмедексперта Омеляна Левицького, "тут треба перекопати 4 тисячі квадратних метрів". "Це не викопати яму, а перелопатити, це велика праця", - сказав судмедексперт. Представники Меморіалу з'ясували, що, згідно з розповідями мешканців, з 1939 по 1941 рік в Пшеничниках дислокувався гарнізон НКВС. Саме в це село звозили вбитих ув'язнених з трьох в'язниць Прикарпаття - Станіславської (Івано-Франківської), Тисменицької та Тлумацької. Місце масових поховань знайшли завдяки геосканеру. Восени минулого року учасники наукової експедиції виявили тіла 170 жертв тортур. Нещодавно розкопки були відновлені. Через два тижні знайдено ще 100 тіл. Кожне п'яте тіло - дитина. За словами експертів, з щелеп видно, що молочні зуби у багатьох щойно прорізалися. За даними судмедекспертів, чоловічої статі було 70 осіб, жіночого - 40, не встановленої статі 20 осіб. "Що особливо вразило дослідників і підтвердило свідчення людей - серед тих знищених людей були навіть діти, - сказав історик, член Меморіалу Василь Тимків. - Учасники розкопок знайшли тіло матері з маленькою дитиною на руках, і вона перед смертю обіймала свою дитину". У тілах загиблих - крюки та інші гострі металеві предмети, що свідчить про жорстокі тортури ув'язнених. Багато тіл жертв були розчленовані. Ще один важливий факт - залишків одягу на більшості тіл не виявили, одяг залишали у в'язницях. За словами Тімківа, коли були відкриті "ці в'язниці, то очевидці побачили величезну кількість, буквально скирти одягу. Нею були забиті цілі кімнати, і навіть на вулицях вона валялася. Серед цього одягу, зокрема, було багато гуцульського національного одягу". Після ретельного аналізу останки тіл перепоховають за християнським обрядом.
Как упоительны в Совдепе вечера, Бушлаты, тельники, водяра, самокрутки, Лесоповал зимой, отбои и побудки, Как упоительны в Совдепе вечера! Чифирь, баланда, вертухаи, фраера, Блатная музыка и лузг савецкой сёмки, Этапы, шмоны, кирзы, бирки, нары, шконки, Как упоительны в Совдепе вечера... ДЕТИ ГУЛАГа Тут і тут документи.
Червень чи то 90, чи то 91-го року. Ще тривала сесія ВР (пардон, ВС УССР). Ще комуняки почувалися досить нахабно. Але при виході їх зустрічали маніфестанти. І хто з депутатів «рилом не вийшов», щоби виходити підземними переходами, той мусив пройти повз маніфестантів. Ну а ми все гнали у прямий ефір. Ввечері того дня на стадіоні «Динамо» (неподалік від ВР) мав виступити російський Бард, колишній в’язень сумління Олександр Новіков (і до речі, дуже сильний поет). Момент виходу депутатів співпав із саундчеком (технічною репетицією) Новікова. Йдуть комуняки крізь свист, вигуки «Геть – Ганьба!», фейси аж перекривлені від злості І раптом – потужні акорди гітари - на межі потужності апаратури; на концерті такі рівні звуку не використовуються; всі перед ВР мимоволі змовкли – і голос Олександра: «...В пятна белые земли, В заколЮченные страны, Где слоняются туманы, Словно трупы на мели... В пятна белые земли — Ожерелья Магадана, В край Великого Обмана Под созвездием... Петли...» Останні два такти Новіков видав такий красивий гармонічний каданс. І в рядах маніфестантів пролунали дружні оплески. Звичайно, Новіков під час концерту не виконував «політику». Але навіть менти, які охороняли періметр поля, були вражені його виконанням і мимоволі розверталися в його бік.
Ромку (і ті, хто додав Ромку плюс) - та поставте в ігнор цього капітана Глупозапойщикова (співзвучне з генералом Грубозабойщиковим, тільки рівень дрібний та провінційний). Нехай веде бесіду "тихо сам с собой".
kjk По-перше - я не люблю ігри, де присутні тролі-гобліни-гремліни. По-друге - якщо я бачу намальований на паркані ***, мені не спадає на думку співставляти розміри.
якщо хтось неправий то це можна довести а тролів можна просто ображати наскільки приємно отримувати мінуси за такі пости:
Предметом моєї гордості на Одеському форумі було отримувати мінуси від опонентів. Їх було приблизно 80% - мінусів на 20% плюсів. З коментами. Правда,до образ я не опускався,давив логікою,документами і фактажом. Навіть опоненти признавали мою толерантність. Зараз,правда,врна зійшла на пси.Толерантність тоїсть...