Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Вроки, забобони, поробляння і інші народні вигадки

Що ж виходить?Усі вірять в Бога,але всі насміхаються над тими "вроками, забобонами, поробляннями і іншими народними вигадками".Що,ніхто навіть не припускає існування світу "видимого і невидимого"?Що світ,таки набагато складніший ніж ми собі уявляєм?
    Все це нагадує мені "щасливу" радянську дійсність,де висміювали подібні речі,в тому числі і саме існування Бога,коли дітям казали,що Гагарін літав в космос і ніякого Бога не бачив,значит його нема.

• Подобається Подобається x 3
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Так воно і є. Мій родич, священник з досить високим духовним саном, розказував випадок, який він бачив в Одесі, коли навчався в духовній семінаріїї. Один священник-екзорцист виганяв злого духа з жінки. Картина була страхітлива: священник казав одне, а біснувата жінка грубим чоловічим голосом говорила інше, вживаючи при цьому страшні слова. Всіляки компромати на священника, які тільки були в його житті і ніразу не сказала неправди, ніби знала все його життя від початку. З чим священник свідомо погоджувався, щоб не зрішити, брешучи. При кінці цього молебню жінка заверещала диким голосом, її підняло щось в повітря і в горизонтальному положенні понесло до церковного порога і викинуло на вулицю. Біля 10-ти чоловік не змогли її зрушити з місця, щоб занести назад до церкви, аж поки священник-екзорцист не прочитав спеціальну молитву. Казав, що так відбувалось десь біля тижня, поки жінка не позбулась лихого і стала цілком нормальною. В минулому вона гадала на картах, ворожила, приворожувала, робила порчу і т.д.. Займаючись цими речами, думала, що робить Божу справу, бо допомагає людям, а на самому ділі шкодила собі і людям, несвідомо спілкуючись з темним силами.
    Ми теж не бачимо Бога, лише можемо його відчувати. Пише в Біблії, що не можливо очами побачити Бога і при цьому залишатись живим.
    Так само електричний струм ніхто з нас не бачить але це не означає, що його нема. Ми бачимо ефект від його наявності і дії і можемо виміряти приладами але побачити його не реально.
    Те саме відносно темних сил. Хто вірить в Бога, той знає, що мусить бути щось протилежне. Сказано: "Вірую в Творця всього видимого і невидимого". Для людини простіше взагалі не думати про щось погане і лихе, а працювати над собою, своєю порядністю і духовністю, незвертаючи ні на кого уваги, починати від себе, лиш не забувати, що ти серед людей і ти з ними одне Тіло Христове.
    Не маючи надійної твердої основи в духовному плані, не можна "шити бурки" з того, чого не бачиш. То ти його не бачиш, зате він бачить все. Нікого не рухай і тебе ніхто не потривожить. Якщо Ти йдеш християнською дорогою і звертаєшся до ворожбитів і різних відьмаків, ти сам собі створюєш проблеми, тому що ти не їх, а просиш в них допомоги. Замість того, щоб тобі допомогти, отримаєш ще більші проблеми. Будеш виглядати ніби сам не знаєш, що хочеш - то до Бога, то до сатани.
    Допомоги потрібно шукати в християн, які є здоровими членами Тіла Христового, а не з болячками, якими ще більше можуть ускладнити твою хворобу. Молитва праведного вздоровить недужого. Не спішіть вірити тим, що виганяють духів... . Одне діло вигнати, інше попросити вийти. Там де був один, може прийти семеро ще сильніших. Хто виганяє духів і не закладає духовну основу в хворого, закликаючи його до Віри, той робить "медвежу послугу" хворому, тому що потім буде набагато гіршеЮ все повернеться на круги своя. В чисту прибрану хату "гості" дуже скоро повернутться, якщо людина не закриє перед ними двері. А закрити двері - це означає відкрити своє серце Богові!

• Подобається Подобається x 7
  3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А де написано що Бог в космосі сидить?

Взагалі совіти хотіли викоренити всі християнсьуі цінності, святкування Різдва замінили на Новий Рік, я і досі не розумію чому тут тішитися що НР прийшов?

• Подобається Подобається x 2
  4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Так власне вони мотивували тим, що там Бога не бачили, значить Його немає. хоч високопосадовці самі вірили, що Він є. Це лиш нижчестоящі рогулі і напівдибіли з партійними квитками патрулювали перед церквою і не пускаючи дітей на Великдень до церкви, щоб прислужитись тим, хто був при владі. В той час, як самі партійні лідери святкували Пасху в Церквах, де їх ніхто не знав... .

5. Kaff

Kaff Well-Known Member

...ПОРОБЛЕНО...

Люди розказують про різні дивні речі, що відбуваються на білому світі. Розумію, як говорить про вроки чергова ясновидиця, що хоче зібрати на тому гроші.
    Але іноді про це серйозно говорять люди, яким не маєш підстави не довіряти. І говорять про себе, або про найближчих родичів...

Вроки існують?
    Ваша думка?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: ...ПОРОБЛЕНО...

існують.

• Подобається Подобається x 4
  7. Kaff

Kaff Well-Known Member

Можете щось розказати?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

та шо тут можна сказати? Є люди, які більш піддаються тому ділу, а є, що менш. Зазвичай, поробити віруючій людині практично неможливо, бо у неї є захист, а невіруючій - зАпросто. Тому, молитви, ходіння до церкви, приймання Євхаристії, сповідь - це є той захист.
    Що стосується тих людей, що займаються поробленням, то це важкий гріх, чув, що людина необізнана в тому, коли щось комусь поробить, то може й сама добряче постраждати, а обізнані просто відсувають свої страждання, бо за все в тому і тамтому світі тре платити.

Додано через 2 хвилини
    а ще особливо незахищені є по-моєму немовлята і дрібні діти....

• Подобається Подобається x 10
  9. Romko

А є люди.які просто подумають...і капєц.
    Без всяких "чари-бари".
    Можливо,навіть не бажаючи зла...
    А ще,на мою думку,якесь значення має час,коли отаке подумалсь...

• Подобається Подобається x 7
  10. Kaff

Kaff Well-Known Member

Віра і позитивний життєвий настрій дійсно роблять чудеса.
    Однак, як я розумію, зурочують і віруючих.
    Іноді мені зовсім дивні речі розказували, у які навіть повірити важко.
    Дещо стосувалося вроків дитині. Навіть казали як народними методами рятувалися від вроків.
    Також розказували про вроки старшим.
    Мені трохи дивно переповідати реальні ситуації, отож і почав так "здалека".

Додано через 2 хвилини
    Мені видається, що частина вроків саме так і виходить - без особливих якихось маніпуляцій.
    Чомусь мені не віриться, що хтось спеціально якій маніпуляції хотів би робити.
    Часу жити є мало, щоби різними дурницями займатися. Нє?

Додано через 4 хвилини
    Знову тоді про віру. Малу дитину хрестять - вона ж тоді теж "під захистом".

• Подобається Подобається x 5
  11. Romko

Я переконаний,що всі ...вроки так і відбуваються..
    Подумав(ла),призавидував(ла) - і все...
    А таких вар’ятів теж не бракує.Тільки щось слабо віриться,що "сушеною жаб’ячою лапкою,вимоченою в крові чорного півня,зарізаного при повному місяці" можна нашкодити...

12. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

я вже писав на іншій гілці що троха характерний. але чесно не зі зла.

от приклад: йду по вулиці. і раптом чомусь дивлюся під чиїсь ноги і людина шпортається.

раз було таке: йду по тротуару в руках коробка (громіздка і незручна) з люстрою. тротуар як не дивно ідеальний гладенький. йду і думаю от тільки щоб не впасти ін розбити люстру. збоку проходить жінка обганяє мене і на рівному місці падає вперед на руки. здається навіть окуляри розбила. а я собі нормально дійшов з коробкою.

я не вважаю, що то я "нашкодив" - просто в мене голова "ретранслювала" те, що мало відбутися.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

залежить від віри, бо віруючих є багато... а справжніх... менше.

Додано через 35 секунд
    то вам так здається....

Додано через 1 хвилину
    під захистом... але той захист ще не досконалий, не опробований...

Додано через 5 хвилин
    я так само... і коли хочу, щоб воно зашпорталосі - так нє, а коли не думаю - шпортаєсі, нє?

• Подобається Подобається x 6
  14. Romko

Ги-ги...
    А во я пив каву і ти на мене дивився.
    І ніц...

• Подобається Подобається x 4
  15. Kaff

Kaff Well-Known Member

Певно, Ви маєте рацію. У когось є робота, інтереси, життя, а хтось має забагато вільного часу і не знає де себе подіти. Тоді, може, від почуття самотності, й приходять нерозумні ідеї комусь нашкодити.

16. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

обережно з тими методами. вони далеко не завжди є добрі. Хоча наче і помічні.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

От для мене то трохи безпечно фото дуже малих дітей виставляти... а може я неправий?

18. Romko

Я то думаю,чо’ Мих своїх фоток не виставляє...

• Подобається Подобається x 10
  19. Kaff

Kaff Well-Known Member

НЕбезпечно, певно...
    ага... зрозумів! Малося на увазі "безпечно поступають ті батьки, що розміщають фотки своїх малих дітей"

Додано через 7 хвилин
    Стосовно розміщення фото - то тут і для дорослих ситуація може бути не дуже радісна.
    Я собі думаю як воно стільки фоток на виборах друкують - висять на кожнім стовпі. Хтось же про ту людину зле може подумати...
    Я вже не говорю про погані місця для такої реклами.
    В одному із громадських туалетів на бачках бачив понаклеювані передвиборні фотки відомого політика.
    Кожен раз про нього "добре думаю" коли облегшую свій шкіряний мішочок :)

Але ж фотки друкують і в газеті.
    Добре, що зараз туалетний папір ширше розповсюджений. А то в радянський час якимось членом політбюро вся країна ..... :)

Трохи я від теми відійшов

20. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

о бачите п. Ромку. не хтів ніц вам зробити і не зробив.

але то значить же не треба ту веб-камеру купувати.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)