Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Kostyk

Kostyk Member

Ок, на хлопський розум так: не мати смертного гріха, сповідатися добре і причащатися, тоді й буде в нас ласка Божа, яка згідно Катехизму Католицької Церкви є конче потрібною для нашого спасіння!
    "Хіба ви не знаєте, що ви - храм Божий, і що Дух Божий у вас перебуває? Коли хтось зруйнує храм Божий, Бог зруйнує того, бо храм Божий святий, а ним є ви". (І Корінтян 3,16-17)

• Подобається Подобається x 1
  2. pravednik

pravednik Well-Known Member

Це наслідки роботи темних сил.
    Через когось з них темні сили намагаються вививести вас з душевної рівноваги.
    Це ознака того, що ви вже частково потрапили на їхній гачок. Вас взагалі це не повинно цікавити. Викиньте ці питання назавжди із своєї голови. Амінь.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

а шо робити з голками? в вогень?

4. pravednik

Друже! Навіщо в вогонь? Ви що маєте настільки страх, що змушені вогонь розпалювати? Просто-напросто викиньте в сміття, як непотріб і не думайте про наслідки. Ніяких наслідків не буде. Ваш сумнів - ваша біда. Бог все бачить. Віддайте все на Волю Божу і жодна волосина з вашої голови без Волі Божої не впаде. Чим більше у вас Божого, тим менше дияволового. Віддасьте себе всього Богові, не матиме що отримати диявол...

• Подобається Подобається x 3
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Вчисі,Миху..вчисі...:scratch_one-s_head:
    І переставай навет думати за тоті...будеш здоровим...
    Бо сказано::preved:
    А ти тоті богопротивні піґулки приймаєш...:ireful1:

6. Зануда

Зануда така зануда

А може просто нові фіранки шили і не всі голки повитягували після того як прострочили?

• Подобається Подобається x 2
  7. Agaton

Agaton Well-Known Member

Зі свого досвіду скажу - я найдальший від жартів з діяльности сил, яких я зрозуміти не встигну, але Вашого ставлення до лікив не розумію.

Це нагадує казьку про людину котра молилася у часі повені до Господа за рятунок, сидучи на криши своїй хати. Підпливає хтось на човні - він відмовился - адже Господь його порятує. Потим ще другий і третьий раз це саме. На кінець потонув.
    Пізніше у небі скражиться - я так молился, а ти мені, Господи, таки не допоміг...?
    Та я тобі 3 рази намагался допомогти...

Є звичайно ціла купа питань про медичну етику - звязаних з лікуванням, є і методи і дослідження недопустими для християн - але так принципяльно відмовлятися від усього ...? :scratch_one-s_head:

Завжди акесь є. Хоча б екологичні. :)
    А так серьозно - це вимагає дару такої міцної віри, який доступний тільки для небагатьох. Не вимагайте такого від загалу... Як сказалось - дар. :dntknw:

• Подобається Подобається x 4
  8. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

так чи інакше багато моїх знайомих і рідних людей звертається до ворожок. В першу чергу щоб злити віск собі чи дитині, зняти ружу... і т.д.
    на жаль, я не знаю таких священиків, які би справляли такий же ефект читанням молитви (зверніть увагу, ворожки також молитви читають).
    Як на мене, наша церква ДУЖЕ багато відразу відкинула, а зараз визнавати існування певних законів не зовсім зручно з різних причин. Для прикладу можна подумати над фактом, коли церква покаялася за інквізицію.
    Ну, відповідно, є ворожки, які не лише віск зливають, а можуть і на смерть зробити... (ну а є ще люди, які "не відають, що творять". то просто мавпи з дробовиком у руках. Знайома розказувала, як на семінари з НЛП та біоенергетики приходять усякі бабульки з не зовсім здоровою психкою. але заплатив - і лектор тобі дає якусь інфу, а потім людина починає експерименти.)
    просто є закони, в яких ми не щаримо, а хтось інтуітивно відчуває їх...
    і тут зовсім не питання віри, бо колись люди вірили, що сонце навколо Землі крутиться, але від того ніц не мінялося.

• Подобається Подобається x 4
  9. Agaton

Agaton Well-Known Member

А чому ж би ні ???
    Та тільки рівнання руху тоді складніше :pardon:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

11. pravednik

То що, Ви пропонуєте, щоб загал ще дальше відходив від Істини і вірив в різні небилиці? "Загал" - це наші брати і сестри, яким потрібно простягнути руки допомоги, а не штовхати в пропасть. Хай вдосконалюються і тягнуться до Бога, а не шукають тимчасового порятунку. Де був один, там може прийти семеро. Тільки віра та діла наші врятують нас...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а нАміри?
    ......................

13. Agaton

Agaton Well-Known Member

Звичайно, що ні.
    Я тут не про віру в небилиці - а про ліки, точніше про відмовлення від них.
    Подивитесь на деяких монахів – котри протягом цілого часу існування своїх орденів розвівають медицину – на боніфратрів, на бенедиктинів – навряд чи усі вони блудят бажаючи допомогти людям у їх захворованнях ...

Чи це не є рука Господней допомоги, за котру просимо молитвою ?

Можливості людськи обмежені, Божі – ні.
    Але у рамках тих обмежені, не порушаючи Божих прерогатив, не може людина допомогати собі самої і йншим ?

Так, тому так колись як і нині, є вчителі, провидникі, і є ті, котрим від них вчитися. Дари і таланти не роздані порівну. Дар ТАК міцної віри теж.

та діла наші ....

14. pravednik

Наміри не завжди підкріплюються праведними ділами.
    Мова не йде про медицину та зцілення молитвою. Мова йде про ворожбитів, чаклунів, магів, екстрасенсів та інших "чудотворців", які на перше місце ставлять будь-що, тільки не Бога.

15. Agaton

Agaton Well-Known Member

Тоді згіден, шахрайство.
    І це теж правда, що мало хто собі уявляє, як небезпечне.

Так на медичному як і на духовому плані :dntknw:

16. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

_Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки_

В забобони я не вірю, а от у вроки і поробляння вірю цілком. Був навіть свідком кількох чудо -зцілень.
    Ходить жінка чорна як смерть і нічого їй не допомагає, ні лікарі з їхніми ліками, ні народна медицина з її травами, одним словом виходу немає.
    І тут пішла до дідка, він на неї трошки поплював, щось там пошептав, спалив кілька сірників і як рукою зняло.
    Але я сумніваюся, що це було здійснено з Божої волі, швидше що за участю чорта.
    Бо з такою ж легкістю як дідки і бабки знімають вроки так же легко буде для них когось проклясти і зруйнувати чиєсь життя.
    Всі ці речі є наслідком втручання сатани і його армії демонів в наше життя.

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

З Божої санкції

18. ABDURAKHMAN

На все Божа Воля...

19. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

все-таки воля й участь - це різні речі...
    Між іншим, колись Ісуса також звинувачували в тому, що не може Він зціляти з Божою допомогою.
    Прошу зрозуміти мене правильно: я нікого з людей до Ісуса не рівняю :))) важливий принцип

20. ABDURAKHMAN

Ну то до слів не чіпляйтесь.
    Я мав надію, що ви зрозумієте...

а де твій аватар? :)