Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Приветливая

Приветливая Well-Known Member

Никогда не отделяла одно от другого. Просто потому, что мне казалось, что если человек сам светел (хороший, одним словом, чистый душой), то как к нему может "прилипнуть" чье-то "проклятье", как на него могут повлиять какие-то "темные силы". Существование таких сил не отрицаю, потому что не знаю как оно там на самом деле. Но не верю, если честно. Дьявол для меня - злой человек, а не что-то там еще с рогами и копытами... И "порча" - просто вполне земное злое намеренье, вполне конкретное преступление. Что-то как-то сумбурно все прозвучало, мдемс.

• Подобається Подобається x 5
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А книгу Йова ви читали? Не впливали на нього темні сили? А святець був, чи не так?
    Він ангел, а не людина. Але без людини ніц не може зробити, то правда.

• Подобається Подобається x 1
  3. Порча существует! Это когда легко внушаемому человеку какая-то ... говорит, что на него (обычно неё) "наслана порча", что все его/её беды были именно из-за этого, и будут несчастья преследовать его/её пока не сделает то-то и то-то, в такое-то время, предварительно заплатив по таксе, и при этом ни за что, ни разу нельзя представить себе "желтую обезьяну, показывающую язык" (с) и т.д. - сколько так людей засохло реально! И сколько ... ... ... этим пользуются, вытягивая из "клиентов" деньги, а то и просто, "бескорыстно", из подружек - соки!

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

кокі сокі?

5. Приветливая

Приветливая Well-Known Member

Увы мне, но прочитала в детстве только "Библию для детей", а позднее только отдельные отрывки из Нового Завета по интересу:sad:

Примерно такое я и имею в виду. Из безобидных банальных примеров: идешь ты по улице и видишь ты на дороге кошелек, а в нем приличная сумма денег и кредитка владельца. И тут варианты: ты можешь позвонить в банк и вернуть кошелек владельцу, ты можешь оставить его себе. Ты можешь понимать, что для кого-то это были последние деньги, но проигнорировать это, украв их, а можешь поступить иначе. Вот в таком отношении я бы могла говорить о влиянии светлого или темного на человека. Но решаешь всегда только ты сам. И тут кто бы и что не нашептывал - и добро и зло абсолютно беззащитны перед твоей волей.

ЗЫ Забавно, всю жизнь считала себя верующей христианкой, а выходит, что в человека я верю гораздо сильнее, чем в Бога. :dntknw:

6. eugensedko

eugensedko Member

Есть такая книга, "Иллюстрированная энциклопедия суеверий и волшебства, от древности до наших дней", написанная неким датчанином д-ром Леманном. Основной акцент там делается на том, как из неправильных представлений о мире возникают суеверия. Разборки в сути дела приводят нас не столько к мистике, сколько к непониманию сути явлений и к психологии, когда человек заморачивается и придумывает себе пугалки.

Хорошая фраза из одного куваевского мультика... "А чего они боятся? - Так ведь не знают, чего бояться, вот и боятся".

• Подобається Подобається x 3
  7. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Даремно Ви не слухаєте маму – ніколи не довіряй нікому. Тільки Душі своїй.

Окультні феномені існували, є, і будуть існувати. Але лякатися особливо не варто. Головне самій бути Світлою людиною, якщо потрібно спокійно помститися, але слід пам’ятати – це слід робити без емоцій, бо єдиний гріх – це ненависть.

• Подобається Подобається x 2
  8. Levko

Levko Well-Known Member

І як то перше в"яжеться з другим?:)

9. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Елементарно - якщо, скажемо, ворог винищює вашу країну, родину - Ви змушені, забов'язані прийняти відповідні дії проти зробленого ворогом зла, в противному випадку зло розповсюджується, отже ваша бездіяльність сприяє відтворювання нового зла.

10. ULANA

ULANA New Member

А я вірю в це!!!бо вже стикалася з таким,отакі то є погані люди...:sad:

11. Бабуся розповідала. Було це років 25 тому. Прийшла вона додому і бачить: усі вікна обсіли здоровенні чорні мухи. Їх було безліч. Звідки вони взялися - загадка. Продуктів, які б їх привабили, в домі не було. Це вперше в житті вона таке зустріла. Повиганяла мух, та й якось забулося. А наступного дня їй повідомляють, що її племінник загинув в аварії...

• Подобається Подобається x 4
  12. Levko

Levko Well-Known Member

То це , ніби, називається захистом, а не помстою...

Бездіяльність Ісуса Христа на хресті посприяла відтворенню нового зла, чи, навпаки, перемогла зло добром???

13. Kostyk

Kostyk Member

о.Габріель Аморт - "Нове визнання екзорциста" -- тут багато знайдете відповідей на питання, над якими сперечаєтесь.

14. surma

surma Well-Known Member

Чим більше читаєш різної маячні, тим більше вона тебе переслідую в твоїй же голові, тому я не вірю в ці всі забобони. Я вірю в Бога і Бог мене захистить.

15. Стався зі мною нещодавно дивний випадок. Без усяких причин мене охопило дуже сильне хвилювання, закололо в серці, тряслися руки. Такого в мене ще ніколи не було. Через хвилин 15 пройшло та й забулося. А потім зустріла свою кращу подругу. Виявилося, що в той день і приблизно в той час на неї напали і сильно побили. :sad:

• Подобається Подобається x 7
  16. Kostyk

Kostyk Member

Ой я б так не казав впевнено на вашому місці... Неа.
    Те що ви виріте в Бога - це дуже добре, я підтримую вас, бо й сам вірю. Але... Бог може допустити на нас різні випробування з різною метою: 1) щоб навернути людину в такий спосіб до Себе, бо відомо, що як тільки біда, то зразу до Бога! 2) як наслідок нашого грішного життя; 3) як випробування нашої віри в різних скорботах, в т.ч. вроки, пороби і т.д.
    Але тут слід пам*ятати, що без Бога нічого не стається.
    А ще хочу сказати, що вірити в Бога замало, треба завжди бути в ласці Божій, щоб ніхто тобі не нашкодив в різний спосіб, часто сповідатись і приймати св.Причастя!!!
    о.Габріель Аморт - дуже відомий екзорцист, який багато років вів боротьбу із злими духами, і Бог через нього багатьох людей звільнив...

• Подобається Подобається x 5
  17. Levko

Levko Well-Known Member

Розумію і погоджуюся з Вами, що вірити в Бога замало, бо "...й демони вірують, і тремтять."Як.2:19 Потрібно ще й поступати по вірі.

Розумію також що таке сповідатися і причащатися.

А от "завжди бути в ласці Божій" не розумію що то таке і з чим його їдять... Можливо, я знаю, що це таке, тільки по-іншому це називаю...? Поясніть, якщо можете, на хлопський розум що означає "завжди бути в ласці Божій". Можливо, наведете якісь приклади з Біблії людей, котрі перебували в ласці Божій, а котрі в ній не були.

18. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

Погоджуюсь! без "візи" Бога рогатий ніц зробити не може!
    але бути в ЛАСЦІ БОЖІЙ - то також на практиці дуже важко зробити, і коли сам будеш чистий, то нічого до тої чистоти не причепиться.
    АЛЕ: сповідь і причастя - також замало, потрібно ще позбуватися поганих звичок, відмовлятися від гріхів (каяття), пізнавати, як правильно діяти в житті ну і звичайно ж добрі, благі справи.

як на мене, то це означає діяти відповідно до Його заповідей, думати і робити так, як учив Він. таким чином ми наближаємося до Нього, а Він звертає на нас особливу увагу.
    приклад з Біблії: Содом і Гомора. на 2 міста виявилася лише 1 сім"я, яка "була в ласці Божій", вони і спаслися. Зрештою, наскільки я пригадую, все ж одна людина в кінці обернулася, подивилася на покарання міст, за що і була позбавлена "ласки".

Останнє редагування модератором: 7 жов 2009
  19. victorys

victorys позитивчик :)

де такі візи видають?:scratch_one-s_head:

20. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

ну звичайно ж у "Божій канцелярії" ::crazy:

але якщо серйозно, то я мав на увазі без дозволу Бога. Гарний приклад - притча про Йова.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)