Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Окультист

Окультист Well-Known Member

Вище описане - це забобони, до пороблянь чи вроків це відношення жодного не має. Все залежить від сили захисту людини і від сили втручання того, хто їй бажає зла. Варто лише сказати, що у нас повним ходом йде торг водою, якою мили покійників у моргах, путами, якими в'язали руки і т.д. (це дані з перевірених джерел, від людей, які там безпосередньо працюють) А такі речі використовують або для інвольтації (пороблення) на смерть або для закріплення якогось попереденього результату певного діяння, яке теж відноситься до "чорної" магії.
    Найгіршим у нашій країні є те, що мало не на кожному кроці можна купити книжки із "приворотами", "порчами" і т.д. Екзальтовані особи начитаються, виконають найпростіші ритуали, які, на жаль, є дієвими, а потім хтось мучиться пів життя. Правда вони не розуміють, що те саме пороблення на смерть може закінчитися летально і для самого виконавця.

• Подобається Подобається x 1
  2. night

night Well-Known Member

Як на мене то ці ритуали пережитки дуже далекого минулого. І ними займаються люди яким більше нема чим зайнятись. Надивились фільмів і думають що вони відьми і чаклуни. В газетах оголошень стільки тих "відьмаків" що якщо б їхні ритуали були дієві то половина країни мала б бути багачами, половина чоловіків імпотентами( адже саме про це мріють зраджені жінки), красиві жінки повимирали б (від заздрості сусідок) і т.д.
    Не спорю. Такої літератури на наших полицях аж очі розбігаються. Але я щось дуже сумніваюсь що поважаюча себе ворожка чи там чаклун чи як вони себе називають будуть ділитись секретами, приворотами, рецептами зіль. Адже по їхніх власних словах це дар спадковий і має використовуватись на добрі справи а не на злі. а як вони будуть знати з якою ціллю їх використає читач..

3. Окультист

Якби ж то так було, як Ви кажете... Фільми тут ні до чого. Те, що фактично всі, хто в газетах є шарлатанами, то це дійсно так. Ну, спробую викласти своє бачення цього питання. Відносно спадковості дару, то спадковими можуть бути знання, які набуває той, кого умовно назвемо словом "відьмак" чи "відьма" (назвати магами таких не можу,маги - це вищий рівень, незважаючи на те на добре чи зле вони свої дії спрямовують). Карпатські мольфари переймали це від своїх предків, від інших мольфарів, хтось мав ті знання дати. Спадковими можуть бути певні екстрасенсорні здібності, певна "аномальна" будова енергетики людини. А знання можна здобути, можна навчитися цьому, це може зробити практично будь - яка людина і справа не в тому, що хтось розкривав свої спадкові таємниці, а втому, що частина інформації, яка стосується окультних практик є останніх років так 100 - 150 доступною. Ставалися витоки, хтось свідомо писав певні принципи, хтось із посвячених в це викидав інформацію, незважаючи на заборони, хтось щиро хотів змінити життя людей і їх ставлення до навколишнього світу в кращу сторону, писав праці, а вийшло навпаки. Інформація є, вона доступна, але біда в тому, що її не хочуть використовувати для власного духовного росту, а лише для досягнення егоїстичних сьогочасних цілей. Знаю чоловіка, який одружився на жінці, що зробила йому приворот, так він і досі не може в Церкві стояти - лише за поріг, а вже погано робиться, при чому не залежно від погоди, кількості людей в церкві і т.д. Я колись мислив так, як і Ви, але я торкнувся цього світу, побачив, що там робиться і стало не по собі мені. Бруд і тління. Поклоніння перед дочасним. Так, частина з цих книжок - сміття, але є частина з уривками давніх ритуалів, заклинань, які потрапляють в злі руки і псують життя іншим. Є люди, які свідомо шукають тих, хто має певні надприродні здібності, є таке у нас, у Львові, а не десь там в племені тумба - юмба. Вони копаються у чужих спогадах. Мають татуювання - у ромбі однією гострою вершиною вверх латинський хрест, на якому висить змія у формі букви "S". Вони ще прикривалися церквою, але один мій знайоми розмовляв із високопоставленим ієрархом церкви, якого він знає і той запевнив його, що вони до них відношення не мають. Довго розповідати. Поки хтось не зіткнеться з подібним, то не вірить в це, і це є нормально. А якщо копнути глибше це, то тоді трохи по - іншому на життя дивишся. Найголовнішого очима не побачиш. Є такі, що видурюють гроші, але і є такі. що дійсно можуть нашкодити людині. Це все впливи на енергетику, на вищі рівні будови. Ось, зовсім недавно, одна сім'я розпалася майже одразу після весілля, дитину вже народили, розійшлися - сварки через дрібниці і т.д. Потім знайшли біля хати чорну хустку з ґудзами на кутах, вінки із цвинтаря, землю. Це поодинокі випадки із всього масиву.

• Подобається Подобається x 2
  4. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

А що Ви можете сказати на такі питання? Щось про це чули? :)
    пи.си. чому знову питаю - те, над чим дуууже багато працювала більше місяця, і що мало фактично 100% перспективи, успішно пішло "коту під хвіст" :sad: і ще такий нюанс - чим ближче я була до результату, тим більше мені в такі моменти ставало фізично гірше.

пи.пи.си. тільки прошу - звичайно, не треба писати якісь "інструкції" як ця вся біда робиться (якщо таки за допомогою блощиць щось можна зробити). Просте питання: так чи ні, чи можна щось погане зробити, і наприклад, що. Якщо Ви про це десь чули, або читали, звісно.

5. Окультист

Можу сказати, що блощиць можна використати лише у прив'язці до крові покусаного ними, як матеріал для для того, щоб дістати з них кров людей, яких вони покусали. Дуже примітивні техніки, щось більше не чув.

6. pukhnastyk

а для чого тоді та кров? може ту кров потім десь використовують?

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

От,не вірю в дієвість всяких ритуалів,на кшталт мертвої води,підвязок від бороди,землі з могили,чи методу,за опис якого удостоївся від Вас "фе"... Ні. Впевнений,що такі речі,як...хм..вроки існують. Кожне слово.кожна думка,вимовлена,чи просто промайнула в голові,знаходить відгук у Всесвіті і,якимсь чином впливає і на нас...але надто багато чинників має мати місце,щоб дійсно реально вплинути. Час,місце,почуття,з яким це сказалось(подумалось). Можливо і розташування зірок(те,що християнство заперечує астрологію абсолютно нічого не значить). Тільки дуже сумніваюсь,що комусь з смертних дано це знати і передбачити...

8. Окультист

Скажу чесно - спектр використання крові надзвичайно широкий - від приворотів до пороблення на смерть. А Ви знаходили якісь речі, що викликали у вас підозру, під порогом, приміром, чи в хаті, або на подвір'ї, якщо у Вас приватний будинок? Кров використовують також у практиках Вуду, але потрібно сказати, що тих блощиць, які, як я зрозумів, є у Вашому помешканні, хтось мав наловити, а це вже ризик бути поміченим. Добувати кров таким методом досить екзотичний спосіб. Можу порадити добрий метод, як "почистити" кімнату, його описала людина, яка дуже добре знається на таких речах: "Дім можна "почистити", наприклад покропивши свяченою водою всі кути, по діагоналі у всіх кімнатах, тобто якщо їх 4, то 1-3, 2-4. У щілину порога можна забити декілька кілочків (2-3 см довжино і 2-4 мм діаметром) з осики." Якщо Ви - християнка, то замовет Службу Божу за всяке прошення, прийдіть на неї, але не просто відстояти, а вникнути у суть всього.

Впливи відбуваються на енергетичному рівні, місце і час мають значення, але подібні методи ще існують з незапам'ятних часів, сучана інформація, загартувавшись методом проб і помилок є більш - менш достовірною. А речі з мертвих просто несуть їх енергетику, негатив, яки вийшов під час смерті, скажімо так, продукти розпаду певних енергетичних тіл, а вода особливо вбирає інформацію. Це навіть наукою доведено. Підливали дві однакових рослини в ідентичних умовах водою, над якою читали молитви і водою, над якою говорили прокляття, одна з рослин загинула, яка, здогадатися не важко, це було повторено неодноразово із тим самим результатом, що вже говрити про померлих. На жаль, це існує.

Останнє редагування модератором: 23 сер 2009
  9. night

night Well-Known Member

Я вірю в силу думки. От що собі подумаєш то і матимеш. Думки матеріалізуються.Находять відгук у всесвіті. Але щоб можна було когось приворожити чи комусь здоров'я зіпсувати якимись лапками жаб'ячими чи павучками чи ще якимись тваринками ну не можу я цього зрозуміти. Науково це можна якось пояснити? Про воду я згідна. Робились експерименти що вода вбирає в себе енергетику. Чула що дзвін церковних дзвонів позитивно впливає на людину.

10. Окультист

Це те саме, що науково доводити і снування Бога. Наука зараз не має методик для реєстрації енергоінформаційних полів людини і ніхто цим не займається. Можливо, колись, з часом, можна буде реєструвати зміни, але не зараз. А щодо приворотів, то це вже фактично буденне явище. От недавно читав скарги жінки, яка звернулася до відьмака, який приворожив до неї чоловіка, який до того навіть уваги не звертав на неї. Наскільки я пригадую, він навіть покинув свою сім'ю, а та дурепа (по іншому так не назвеш) каже, що полюбила іншого, а приворот діє близько року той. Так той приворожений ходить за нею слід в слід і каже що щось з нею і з собою зробить. Та навіть у селі, де родичі живуть мої, нормальний хлопець почав ходити до жіночки з недоброю славою, яка здавна ходила по ворожках. Каже я розумію, що то дурість, що погибель мені з нею, але тягне мене до неї, розум втрачаю, як її бачу, думки плутаються.
    І справ не в лапках чи комашках чи фотографіях - це посередники, наша свідомість вимагає щось, що можна побачити, помацати, це дає їй опору для дій, легше виконати якийсь ритуал, який за посередництвом різних предметів впливає на нашу свідомість, а та, в свою чергу легше матеріалізує думки, як Ви вословилися.

11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ромку, християнство ніколи не заперечувало астролоґії але забороняє нею займатись чи до астрологів звертатись за порадою.

12. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

З точки зору науки - ачтрологыя рыдкысний абсурд.
    Згідно Біблії євреям було суворо заборонено вдаватись до таких практик, християни також сприймали астрологію як оккультизм.
    Але деякі римські Папи мали своїх астрологів

13. Окультист

Наскільки мені відомо, Папи самі спочатку активно зверталися до астрологів і мали їх у своєму, як зараз би сказали "штаті", аж доки хтось не склав гороскоп Ісуса Христа (маразм повний, на мою думку):)

14. pukhnastyk

Це Ваше право - вірити чи не вірити, але мої питання були цілком серйозні і зовсім не з розділу "Анекдоти" :)
    "Фе" за те, що сприйняли мій допис, мабуть, як якусь гумореску, і замість очікуваної поради чи пояснення, я прочитала таке::mocking:
    От якби такий Ваш допис був у якійсь творчій гілці, наприклад, це була б написана Вами казка, то було б +100, маєте хороший письменницький хист ;)
    Але...ця тема - не творча і не комедійна, ще й коли згадаю як мені було зовсім "несмішно", то...тому й мінус :)
    А не про вроки мова.
    Ясно, що це пережитки минулого, але якими люблять користуватися в теперішньому часі саме ті, кому нема чим зайнятись. І, на жаль, таких людей, яким нема чим зайнятись, у нашому суспільстві достатньо. І їх може нервувати, що хтось інший має чим зайнятись і це викликає в них велику злість, яка й породжує такі от дурнуваті ідеї, як почати займатись всякими ритуалами комусь на біду. Якщо Ви таких людей не бачили (охоплених однією лиш злістю), то Слава Богу, вітаю, дай Бог і не бачити, і не стикатись :)
    Та щось багато тепер речей викликають підозру в житті...
    Трошки не так зрозуміли - в моєму помешканні нема блощиць. :) В протилежному випадку ми вже б знайшли місце, де вони "розводяться" і їх би вже можна було вивести якимись хімічними засобами. Наскільки я читала різну літературу (мабуть, більше біологічну), то ці комахи якраз бувають прив'язані до якогось помешкання ("типу" хатомаси), люблять якісь старі речі, наприклад, меблі, де й можуть завестись. На людях не заводяться - то не воші.:nea: Та я як пригадую ті декілька випадків на протязі року, де помічала на собі ту заразу, то це були абсолютно різні приміщення (вдома - тільки раз). Тому таке враження, що вони якісь "підкидні". Але звідки беруться?...
    Так, я християнка і, зазвичай, коли йду до церкви, то намаюсь не просто відстояти, а власне вникати в суть духовного. І навіть коли мені раптово і без причини стає зле, то все що роблю то помолюсь, якщо є поруч образ чи ікона, то подивлюсь на них, вдома можу хіба запалити стрітенську свічку і випити свяченої води, і теж, звісно, помолитись та почитати молитовник, або Новий Завіт. Нічого більше не виробляю. :) Як стає легше і маю час в той день, то після схожого паскудного стану йду до храму.

15. Сергій аспірант

Кожен звісно сам обирає які погляди прийнятні а які ні. Але мені стало цікаво- чому ви впевнені що дії які ви описуєте потрібні Богу чи допомагають наблизитись до нього?

16. pukhnastyk

Тому що християнка і впевнена, що освячена вода на Йордана та освячена свічка на Стрітення в церкві мені допоможуть. Молитва - це складова моєї віри. А віра - найліпший лікар. :)
    але яким чином вони можуть принести кров? :scratch_one-s_head: блощиці що можуть бути "ручними" і повертатись до тих, хто їх, умовно кажучи, "запустив"? :crazy: може таке бути? (питаю на повному серйозі, без анекдотів).

17. Сергій аспірант

а в Новому Завіті ви читали щось про це? Я наприклад про освячення води ы свічки нічого не знаходив. Виникає питання на чому грунтується ваша впевненість?

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

На вірі в Силу Святого Духа, який є Всенаповняючим і Всеоживляючим!

19. Сергій аспірант

тобто святий дух переконав в необхідності освячення води, використання свічок і ому подібних язичеських ритуалів? І те що жодних вказівок на подібні дії в Святому грецькому письмі немає Вас не хвилює? Хоча пряма заборона переймати язичницькі звичаї християнам була дана неодноразово.

20. консультант

консультант Дуже важлива персона

Під час молитви вода та свічки освячується, сповнюючись Святим Духом та наділяються благодатною силою. В Біблії постійно закликається славити Ім"я Господнє - Ісуса Христа, а свідки втікають від цього імені, як дідько від ладану і славлять Єгову...
    Вас це не хвилює?

а де твій аватар? :)