Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Чупага

Чупага Well-Known Member

До квадрату - симбол стихії земля.
    У здоровой людини стихії збалансовані вогонь, вода, повітря ,земля ....
    У трупа залишається тільки земля ,гасне вогонь, йде повітря ,витікає вода.
    То таке по пам'яті, східні мудрості. У тибетській книзі мертвих процес опісан.Мені попсова розповіли спортсмени.

• Подобається Подобається x 2
  2. Gelena

Gelena New Member

Добрий вечір! Порадьте мені будь-ласка когось у Львові, що зливає віск.

3. Окультист

Окультист Well-Known Member

Злиття воску не завжди є панацеєю. Віск - субстанція, яка вбирає в себе негативні енергії, що виникли внаслідок певних дій. Якщо це прото сильний переляк, то це допоможе, якщо причини глибші, то ні.

• Подобається Подобається x 1
  4. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Ну та й взагалі, вірити в таке, на думку різних служителів церкви - гріх!
    Моя думка - це маячня. Ні, ну звичайно в тому щось може і є. Пам"ятаю в дитинстві тітка в селі завжди "знімала вроки" на воді чи т.п... і людині насправді ставало легше... (або вона вірила, що їй стало легше)
    Моя думка - " в те, що ти віриш, те з тобою і відбувається". Якщо ви вірите в це все, значить воно є. А, взагалі, це все - пережитки язичниства і з християнством нічого спільного не мають !!!

• Подобається Подобається x 2
  5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я вже колись писав, але Ви це ще не прочитали, тому нагадаю. З Ваших слів можна подумати, якщо людина не повірить, що електричний струм може вбити, то він ніколи її не вб"є.:) Гарантую 100%, що пороблення діють, але діють лише на тих, в кого хромає духовність. Чим вища духовність, тим надійніший захист. Чим більше душою та тілом людина віддана Богові, тим менша в неї можливість потрапити під сторонній біоенергетично-парапсихологічний вплив. Жертвами пороблень можуть стати всі як живі так і неживі об"єкти, незалежно вірити ви в це, чи ні.

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не сприймайте серйозно.
    Працював з нами один товариш, назвемо його Юра.
    Якось вечором закортіло нам з ще одним колегою, назвем його Петро, такби мовити хильнути. Пляшка була в Петра. Щось вкусити було в мене. Лишилось знайти третього і де би сісти. Тут виходить Юра. Ми до нього:- Юра, ходи до тебе, в тебе тихо і безпечно. Юра почухав потилицю та й каже: - Ходіть, попробуєм. Спочатку ми не звернули на це ПОПРОБУЄМ уваги. Коли пляшка закінчилась, зазбирались домів. По дорозі, як водиться, на пиво. Потім на каву. Добрались до ночлЄгів десь опівночі. На слідуючий ранок при привітанні Юра каже: - НЕ ПОДІЯЛО!
    Виявляється. Теща напередодні віднесла його фотопортрет і щось там з особистих речей до "бабки", би вна щось зробила аби не пив!
    Щоб стримати лемент нашіх чарівних панянок зауважу, Юра зараз зразковий сім"янин, випиває по святах. Все в міру.

• Подобається Подобається x 5
  7. консультант

Стосовно боротьби з алкоголізмом нетрадиційним методом шанс теж є, все залежить від спеціаліста, але це рідкісні випадки позитивного результату. Тут без бажання та сили волі самого алкоголіка нічого не вийде. Я чув по радіо раніше про якогось чудака, що виводить із запою, але попередньо за тиждень до сеансу не можна вживати алкоголь. Виникає питання. для чого це виведення. якщо чоловік вже сам вийшов із запою?:)

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Дюдина яка пє повинна усвідомити шкоду яку приносить собі та оточуючим. Лише тоді на успіх можна сподіватись.
    Щодо обраного методу вирішення даної проблеми думаю недарма Бог забороняє звертатись до ворожок гіпнотизерів тощо.

9. консультант

Стосовно ворожок згоден, прошу навести для прикладу цитату з Біблії стосовно гіпнотизерів.:)

10. Lents

Lents Well-Known Member

Я цитати не знаю, але гіпноз позбавляє людину її волі і нав"язує волю гіпнотизера. Тобто людина погоджується віддати свою душу на деякий час. Божий план для людини - щоб вона несла відповідальність за себе в кожний момент життя, а не списувати - а то я був під гіпнозом, а то я був в стані аффекту...

11. Сергій аспірант

во Второзаконии 18:10, 11: «Не должен находиться у тебя... обаятель [«заклинатель», «Танах», Д. Йосифон]»

12. Oddly

Oddly Well-Known Member

до "пороблено" ставлюся скептично. може,й дарма. але, коли дитина постійно хворіла, то наша ЛІКАР-ПЕДІАТР (!) на повному серйозі диктувала рецепт зняття вроків! я з ввічливості записала, але того не робила - треба було вдосвіта кудись нести якесь яйце і т.п. - довіри це не викликало. і я собі тільки уявляю, як би хтось на то збоку дивився (сусіди, наприклад).
    а лікарка мабуть просто не знала, як лікувати грамотно! чогось сумніви маю щодо того, що їх таке в медінституті вчили

13. консультант

А при чому тут гіпнотизери?

14. Сергій аспірант

в українському перекладі- той хто нашіптує- що є відповідником терміну гіпнотизер.

15. консультант

Залежно, що нашіптує. Мама нашіптує дитині, лікар /гіпнотизер зокрема/ нашіптує хворому, хворий щось нашіптує собі, хлопець нашіптує щось на вухо дівчині, то хіба вони відносяться до ворожбитів?

• Подобається Подобається x 1
  16. Vodoliy

Vodoliy Member

Я ніколи серйозно неставилась до вроків, пороблянь і т.п. Навіть ниточки червоної не зав'язувала донечці, коли та народилась. І як не дивно дитину ніхто ніколи не врікав, всьому знаходилось логічне пояснення. Та був у нас такий випадок: коли Роксолянці було трохи більше року, перестрашившись чогось вона не могла спати вночі, зривалась, плакала - то був кошмар... Вдень те саме. Ми (за настоянням моєї мами) пішли зливати дитині віск, прийшовши з "процедури" мала спокійно заснула.

• Подобається Подобається x 3
  17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ми в свій час надивились на багатьох гм...цілителів...
    Я вже колись висловлював свою думку...
    Зараз можу висловитись ще виразніше...
    Марення хорої кобили...не вроки..а те..що хтось може на то вплинути...

• Подобається Подобається x 4
  18. грішна

грішна Well-Known Member

якщо ви в це вірите,то не знайдете дорогу до спасіння!

19. Bear

Bear Well-Known Member

а Ви в сатану вірите? чи тільки в Бога?

20. грішна

грішна Well-Known Member

Як можна не вірити в сатану,адже в кінці світу переможе або Бог,або сатана,і доречі саме атеїсти на тому добре знаються,адже вони вірять,що в кінці світу переможе сатана!

а де твій аватар? :)