Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Чомусь замало у вашій версії жертв інквізиції…:mocking:
    http://fil-pinchuk.narod.ru/v_poiskah_istiny-8.html
    Отой доцент краще вас під рахував ... Ківалов відпочиває...:haha::haha::haha:
    Хоча я читав і про сотні мільйонів жертв інквізиції... Так що ваші сотні тисяч – занадто скромно для буйної людської фантазіїї...:crazy:

• Подобається Подобається x 1
  2. Окультист

Окультист Well-Known Member

Я згоден з Вами, що такий самий негатив, як у країнах іудео - християнського світосприйняття є і у країнах, де переважна більшість буддисти і т.д. Але, основна помилка Ваша в тому, що, на мою думку, Ви говорите про КРАЇНИ іудео - християнського світосприйняття, а я говорю про окремих людей, носіїв певного типу світогляду. Якщо в якійсь країні 90% людей назве себе християнами не є фактом, що тих 90% людей будуть жити згідно хритиянських норм. Спитайте но когось із наших політиків чи він християнин, я впевнений що 99,9% будуть бити себе в груди і клястися мало не у своїй святості, а до чого країну довели? Не можна говорити про країну в загальному. Рівень життя країни ще не є доказом правильності чи не правильнсті світосприйняття. Рівень життя - це середнє число, це матеріальні блага, а от як їх здобули ці країни - це окрема тема. Сучасний розвиток цивілізації заходу - це наслідок колишніх загарбницьких воєн, локальних конфліктів. Колись Рим був могутнім, він впав, тепер дехто говорить про те, що він впав, бо там поклонялися ідолам, добре, потім була християнська Візантія, яка нічим не відрізнялася від Риму - там все так само труїли імператорів, спали із сестрами і доньками, вели загарбницькі походи - теж впала. Я веду до того, що добробут країни - це не критерій. Критерій - розгляд окремо взятих індивідів, їхнього життя. А цінність людського життя, якою була, такою і залишилася мізерною - якщо певній державі буде вигідно напасти на сусідську, то вона нападе. От, якщо б тих 90% жили згідно християнських принципів, або, хоча б намагалися жити, але не згідно доктрини Церкви, бо будь - яка релігія, яка набуває структури якоїсь організації, починає обслуговувати інтереси лише певних людей, а згідно свого власного розуміння, тоді можна було б говорити про критерій, який оцінюється рівнем життя. Не звинуватьте мене у вульгаризації, але яке значення має, чи спав чоловік, який врятував чужу дитину із палаючого будинку чи витягнув із ополонки жінку, з кимось до шлюбу чи не робив цього, чи сповідався він раз на 5 років чи кожного місяця? Цінність його вчинку від цього не міняється. Ну, а Князь світу цього, то він є в кожному із нас - це наш егоїзм і прагнення надміру того, що є необхідним для нормального життя. Зрештою, не Тибет хоче поневолити Китай, а навпаки. Якщо б ми могли порівняти життя і вчинки двох окремо взятих людей, але з різними світоглядами, то тоді було б цікаво. А країни - це, по - суті, узагальнення, безлика маса.

• Подобається Подобається x 3
  3. Daisy

Daisy Well-Known Member

Вона ж до церкви ходить :dntknw:

4. Окультист

Окультист Well-Known Member

Судячи з Вашого допису, вона носить всілякі шнурочки до церкви і т.д., очевидно це використовується для наведення порчі, в даному випадку Ви праві - до Церкви їй дорога закрита має бути, бо вона використовує ці предмти, які заряджаються певною енергетикою під час Літургії, для насильства над чиєюсь волею. Але просто моління на місяць, яке є по суті медитацією, нічого поганого в собі не має.

5. Daisy

Daisy Well-Known Member

Ну, з шнурочками я сама зрозуміла що щось не так, бо потім тими шнурочками перев'язуються передачі рідним і навіть синам (це моя свекруха тим займається):crazy:.Після кожної передачі в нас починалась "війна", просто без причин ми сварились, коли поговорили з другою невісткою, виявилось що в них теж саме. Я старалась нічого не брати, але все ж коли вона передавала щось, то я ці шнурочки-зав'язочки палила і сварок між нами не було:dntknw:Незнаю, що там з нею робилось- не робилось, але після цього вона всім говорить що я погана, коли її питають чому, то вона говорить: погана і все.:haha:
    Про місяць. Якщо повний місяць, то мій чоловік стає нервовий, сам це розуміє прекрасно але нічого зробити з собою не може. Може це моя свекруха знов щось придумала, з своїми молитвами на місяць, бо ми далеко від неї, розмовляємо раз в тиждень по телефону, її спроби накрутити чоловіка проти мене, закінчуються поразкою, ще їй дістається за мене і тепер вона так чемно, єхидненько тішиться, що в нас все добре (але ж є родичі з якими ми спілкуємось, так що ми вкурсі всіх собитій)

Останнє редагування: 11 лют 2009
  6. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Ні не обов"язково,але критерієм оцінки -будуть власне норми християнської моралі.
    Приклад-штати країна побудована на християнських засадах,от саме там у Клінтона виникли проблеми,на які у нас та і в багатьох інших країнах дивляться із "розумінням".Смішно собі уявити щоб в Україні у чиновника виникли проблеми через "скоки в гречку".Але в штатах-це реальність.
    Теж важко погодитись-африканськи розборки хуту-тутсі,Судан,Сьєра-Леоне,Ліберія,Афганістан,Південна Корея і так далі-жодної країни яка себе хоча б декларувала християнською.
    А от праведники є в усіх народах,згідно Біблії.

7. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

А ті ж самі Штати, які так по-християнськи обурились скоками Клінтона в гречку, якось зовсім не по-християнськи скидали бомби на дуже багато країн... Чи то як а старому анекдоті: "тут грати, тут не грати, тут рибу загортали"?

• Подобається Подобається x 4
  8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Це не князь, це лише прояви його впливу.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

І ті самі Штати дозволили досліди над ембріонами проводити, ті самі Штати до недавнього часу мали дозвіл на "аборт частково народженого", ті самі Штати дозволяють аборт у будь-який час тривання вагітності.

• Подобається Подобається x 2
  10. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Так бо коли йдеться про таку інституцію як держава то категорії армія,зброя,війна-виносяться за дужки.А от дії кожної окремої людини оцінюються інакше.Так є ,нажаль.Я ж не намагаюсь довести ідеальність такого державного устрою,а тільки порівнюю з іншими існуючими моделями.

11. mark_petro

mark_petro Member

П’ятниця 13-те

П’ятниця тринадцяте....
    Відомо лише одне - не так страшна п’ятниця тринадцятого, як понеділок шістнадцятого…
    А Ви що про це думаєте?

12. Маланка

Маланка Well-Known Member

чи 13-те чи 16-те, п"ятниця чи понеділо....яке значення? якщо чекаєш поганого - прийде, а ні то нічого тобі не страшно. я не забобонна, хоча в містику вірю. п"ятниця 13-те - звичайний день, як захочеш щоб він пройшов так він і пройде:)

• Подобається Подобається x 5
  13. Чупага

Чупага Well-Known Member

Думаю, якщо хто у єврейську нумерологию вірить тому треба єврейським , не папаскім календарем користуватися.

14. nata-k

nata-k Well-Known Member

А у Японії погане число 4. Там навіть немає четвертих поверхів, четвертих вагонів і т.д....

15. Чупага

Чупага Well-Known Member

Квадрат симбол смерті ,якась стародавня символіка спільна для Кореi та Китаю.

16. консультант

Цікаво скільки кутів в їхніх помешканнях? Невже вони всі в юртах сплять?

• Подобається Подобається x 2
  17. Чупага

Чупага Well-Known Member

В архітектурі не суперечить ,тверде ,міцне, постійне= мертве.

18. nata-k

nata-k Well-Known Member

У них фішка в тому, що звучання слів "смерть" і "чотири" однакове. Хоча й позначається на письмі різними ієрогліфами. А от звідки то в них пішло не знаю... Напевно, Чупага має рацію, що то зв"язок з архітектурною асоціацією.

Ну, тобто фантазія і уява людська безмежні :)

19. консультант

Тоді чому не будують будинки на 4 поверхи?

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ви не зрозуміли. Я розмірковувала, про походження слова чотири. Адже це на якомусь етапі розвитку мови було свідомим рішенням - щоб "смерть" і "чотири" звучали однаково.

Там просто після 3 поверху іде 5. Бо на 4 ніхто не купить квартиру.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)