Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

:pardon::haha:

• Подобається Подобається x 1
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Воно то все смішно, звичайно...

А до мене от прийшла колєжанка і каже:"Надька (її сусідка і друга дружина мого бувшого чоловіка) казала, що ти ходиш їм під двєрі сцєти (перепрошую, таких слів з тої пісні не викинути), бо Петро як приворожений ходить!"

Я до сих пір зі сміху плачу, коли згадаю...

• Подобається Подобається x 9
  3. Un.Known

Я не врікаю. Хотячи- не хотячи, не врікаю, та й усе. Принаймі, так казали мої подруги, коли всі ми мали малих дітей.

Зате мене врікти було колись дуже легко. Поки я двадцять років тому не розказала про це одному екзотичному лікарю, котрий попри психологію займався досить екзотичною тоді біоенергетикою. Він мене навчив, як утримувати своє енергетичне поле цілісним.

І з тих пір недоброзичливі погляди не мають щодо мене жодної сили. Моїх дітей врікають тільки коли мене немає поруч.

Розкажу як це робиться.

Вранці, вставши ліжка, прийшовши до тями після сну (це важливо) закрийте очі і уявіть себе під білим ковпаком. Великим білим ковпаком, котрий вас вкриває від голови до п"ят.

Це можна робити і перед виходом на вулицю, в черзі, на роботі за столом - словом, будь-коли, коли згадаєте про це. Огорніться білим ковпаком і коли відчуваєте чийсь погляд. Йдете з дитиною - накрийте своїм ковпаком і її. Побачите, що на дитячому майданчику її хтось розглядає - "накиньте" на неї ковпак.

Але уявляти треба настільки, аби ви його, можна сказти, відчули. Ефекту не буде відразу, але чим довше ви будете так робити, тим ваш "ковпак" буде товстішим і надійнішим.

Цей ковпак - ніщо інше, як енергія вашої власної думки.

• Подобається Подобається x 2
  4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не раджу вдаватись до різних ковпаків, дзеркал і тому подібного. Все це проб"є будь-який екстрасенс, біоенергетик, чи маг. Уявіть собі високо в небі, на синьому або на фіолетовому фоні образ Ісуса Христа та промені тепла і любові, що від нього йдуть, зігріваючи та огортаючи вас. Наблизьтесь до Ісуса і Він завжди допоможе вам! Його захист нікому не здолати, жодному магові, навіть самому сатані.

• Подобається Подобається x 5
  5. Окультист

Окультист Well-Known Member

Це залежить від того, наскільки сильно людина вірить у силу створеного нею образу. Якщо хтось більше вірить у силу ковпака, то допоможе цей метод, а коли хтось вірить у наведений Вами метод, то допоможе він.

• Подобається Подобається x 4
  6. Un.Known

Це мені нагадало рекламу Ґуґля "Бог любіт Вас"...

Я стараюсь бути коло Ісуса так близько, як людина може бути.

Ну, а якщо я вже сама біоенергетик?

Прецінь, якщо людина може навчитись скеровувати своє енергетичне поле на захист, то може його скерувати і як зброю. (Хто на що вчиться...)

Дякую за раду, але я собі свій ковпак залишу... )))

7. консультант

Тим більше Вам більше пасує Ісус Христос, а не ковпак.
    Ви обмежуєте себе.

• Подобається Подобається x 2
  8. Daisy

Daisy Well-Known Member

Якщо людина молотися на місяць, до місяця, розкриває штори і шукає місяць щоб помолитись. Що це, нова мода? Я приставала з запитаннями, вже переводила це в жарт, але відповіді не отримала:sad:
    Пишу в цій темі, бо вона полюбляє всякі забобончики, в кошичку з паскою, святити всякі шнурочки-завязочки і тд.

9. консультант

Смішніше не буває.:)

10. Маланка

Маланка Well-Known Member

усі забобони походять ще від язичницький часів. а ми, як відомо, колись ними і були. тому, напевно, залишилась ще в підсвідомості та віра. от і страдаєм. хоча, якщо людина вірить в Бога і в себе, то вона ніколи не буде забобонна

11. Окультист

Людина просто вірить в силу місяця, вірить щиро. Я не кажу, що це позитивно чи негативно, просто воно, очевидно, дає результат, бо вона в це вірить. Можна зробити куб з глини чи заліза, поклонятися йому, приносити жертви, вірити в його силу і куб одного чудового дня вилікує нас від ангіни чи грипу:) (правда вилікуємо ми самі себе, а куб лише детонує наші енергетичні ресурси). Читав одну притчу: "Буддистський монах заставляв свого учня весь час думати про бика, постійно, вранці і ввечері, під час їжі. І от одного разу цей монах підійшов до дверей свого учня і покликав його на вулицю. "Не можу" - сказав учень, - "Мої роги не пролізуть в двері" Нам допомагає те, у що ми віримо, ми є такими, якими ми самі себе уявляємо.

• Подобається Подобається x 3
  12. консультант

Вона буде просто самовпевнена.
    Мені сподобалось. Шо то за порода биків, шо такі великі роги. Може він про лося думав?:)

13. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

І на цьому етапі рідні і близьки мали б звернутися по допомогу до психіатра,не чекаючи "детонації"ресурсів.

Завжди цікавить мета.Мета цього дикого експерименту?Можливості маніпуляцій?Всесильність цього монаха?Нікчемність людини?
    От тому дуже важливим є власне вибір духовних практик,наскільки вони є корисними для людини у її наближенні до Творця.

14. консультант

Звідси інша проблема, майже кожен 100-ий говорить про іншого Творця. То як їм вибрати справжнього? На чому базувати духовну практику?

15. франц-йосип

нема,але є про людей схильних до спротиву Світлу

19 Суд же состоит в том, что свет пришел в мир; но люди более возлюбили тьму, нежели свет, потому что дела их были злы;
    20 ибо всякий, делающий злое, ненавидит свет и не идет к свету, чтобы не обличились дела его, потому что они злы,

19 Суд же такий, що світло на світ прибуло, люди ж темряву більш полюбили, як світло, лихі бо були їхні вчинки!
    20 Бо кожен, хто робить лихе, ненавидить світло, і не приходить до світла, щоб не зганено вчинків його. Ів.3.19:20

16. Окультист

Я розглядаю суто теоретичний експеримент з кубом, наголос я роблю не на його формі, яка дійсно є дикою, а на результаті. Якщо хочете щось із реального життя, то будь - ласка - одна людина страждала на гіпертонію, вона весь час прислухалася до свого організму, чи її болить голова і т.д., починала через це хвилюватися і артеріальний тиск дійсно підвищувався до 160 - 170. Їй кололи дибазол, інші препарати для зниження тиску, тиск падав, вона вже навіть при малому тску хотіла, щоб її вкололи тископонижуючий. Одного разу при тиску 160 їй вкололи дистильовану воду, а сказали, що вкололи дибазол - через 15 хв. тиск впав до норми, так робили кілька разів і завжди результат був таким, як і в першому разі. Все залежить від віри, а не від того в силу чого ми віримо. А у випадку з биком просто проілюстровано, що людина має величезні можливості для вдосконалення і роботи над собою, а вже в який бік це буде спрямовано, то вже на розсуд самої людини.

17. франц-йосип

Написано: Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх! Мат.7:20 порівняйте "досягнення" язичників ,будистів,мусульман з досягненнями тих,хто "родом" з Ієрусалиму,Риму ,Афін.Зрівняйте іхні "плоди" і зробіть висновки.)))

18. Окультист

Кожна медаль має дві сторони:) Ті, хто "родом з Ієрусалиму,Риму ,Афін" створили ядерну зброю, спалили на вогнищах інквізиції сотні тисяч людей, пройшли 2 Світових війни, у них постійно ідуть конфлікти, їхні священики звинувачуються у педофілії, вони сиплять ракетами по мирному населенню, говорячи про війну з тероризмом, можна написати на кілька сторінок. Суиніваюся, чи Ви закинете таке на рахунок буддистів, чи інших прибічників езотеричних вчень:) Так, дійсно, "по їхніх плодах ви пізнаєте їх"

19. консультант

Досить розумно сказано, але на жаль не збереглось належної інформації про досягнення наших українських козаків в духовній практиці, сама методика духовної практики, їх віра, адже досягнення деяких козаків не міг перевершити жоден самурай, ні римлян.

20. франц-йосип

Все те ж саме стосовно будистів,конфуціанців,і прихільників вуду-війни, голод ворожнеча на майновому і родовому рівнях,нехтування екологічними проблемами та ще й найнижча оцінка вартості людського життя Але це все не від світогляду а від гріховної природи людини.Різниця ж в якості життя на даний момент і цінності життя кожної людини в цих моделях суспільства.Жодної ідеалізації,але не станете заперечувати про вищу якість життя в країнах іудео-християнського світосприйняття.(депресії,Альцгеймер,аутизм-аргумент але не переконливий)Ну і на останок не треба забувати про неможливість ідеального устрою поки світом править "князь світу цього"

а де твій аватар? :)