Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. zet

zet Дуже важлива персона

Вообще-то, это очень удачная отмазка может быть (я о ПОРОБЛЕНО....)
    У меня родственники загуляли, а затем заявили, что им было ПОРОБЛЕНО...
    Сходили ОДРОБИЛИ и снова в семью вернулись, типа никто и не виноват... :)

• Подобається Подобається x 11
  2. mavka

mavka Well-Known Member

:)))

й до того ж , - Зет, Ви , як завжди :good: , маєте рацію.

• Подобається Подобається x 1
  3. zet

zet Дуже важлива персона

Так помогло ж! Тихо-мирно в семью назад... (Честно, то сама смеялась, но втихаря, что б не помешать процессу...)

• Подобається Подобається x 8
  4. Окультист

Окультист Well-Known Member

Я можу Вам навести приклади, коли життя людей, які не вірили в існування магії, не мали жодного відношення до ніяких ворожок, ні з того ні з сього починало руйнуватися, при чому, погано було як в особистому житті, так і на роботі і зі здоров'ям. Якщо інвольтація (вплив) сильна, то не має значення вірите Ви в магію чи ні. Є випадки, коли офіційна медицина безсила. Знаю одного чоловіка, якого його майбутня дружина тримала коло себе, завдяки привороту, він про це не знав, та і взагалі з подібних речей насміхався, але до церкви він ще досі зайти не може - одразу непритомніє.

• Подобається Подобається x 2
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Так, без сумніву, що такі речі і снують і мають надзвичайно руйнівний вплив для людини, незалежно, чи вона знає про те, що її пороблено, чи ні.
    Диявол же ж і снує- це факт, і більше того його названо "князем світу цього". Як що він "князь", то робить що хоче.

Але, хотів би уточнити, що впливають такі речі тільки на людей, котрі живуть під його диявольською владою, на неспасенних людей.

Коли людина приймає в своє серце іншого господаря Ісуса Христа, вона
    автоматично, через послух стає під його владу, стає Його рабом. А рабові нема чого турбуватися про свою безпеку- він знає що Пан його про все попіклується.:)

"Коли за нас Бог, то хто проти нас?"Рим.8:31

6. Окультист

Такі речі впливали і на людей, що були дуже добрими і за своє життя нікому не зробили зла. Дівчина, яка є альтруїстом, яка є віруючою людиною, яка допомагає оточуючими, хіба винна в тому, що її наречений колись залишив якусь дівчину і тепер та наводить порчу на неї і її нареченого, ця дівчина через що опинилася під "диявольською владою"? Уточніть, що Ви маєте на увазі під фразою "диявольська влада".

7. Levko

Levko Well-Known Member

Роблення добрих діл, не роблення зла, альтруїзм, це добрі і Божі чесноти, але вони ніяким чином не звільняють людини від влади диявола над нею!!!!! Бо ділами не можливо спастися ніяк.

Тільки тоді, коли людина визнає, що її праведність на від неї самої, а що вона праведна, через те, що Ісус Христос уже заплатив за неї Своєю смертю і цим визволив її від рабства диявола, людина звільняється від диявольської влади над нею.

Розумієте, що відбулося 2000 років тому!!
    Нас людей було куплено! Коли ти щось купляєш в магазині- ти ходиш, роздивляєшся на товар, але це все не твоє. Але як тільки ти витягуєш гаманець і платиш за якусь річ, яка тобі сподобалася, суму, вказану на ній- ти стаєш в той момент власником купленої речі. Ти можеш з нею робити все що хочеш- ти заплатив за неї ціну, ти її купив- вона твоя. І в той момент коли продавець брав в тебе гроші за цю річ,то він і відразу і втрачав владу над нею, а вся влада переходила до покупця.

Нас було куплено!!!!
    Але якщо неживу річ, ти купив і вона від тебе нікуди не дінеться, то, якщо купити наприклад, якусь тварину, то вона може вернутись до свого старого господаря.

Так само і людина, не усвідомлює Яким Великим і Люблячим є її новий Господар, а повертається до старого злого, господаря-садюги, в котрого одна мета- це погубити її.

Він уже купив для тебе волю, заплативши надзвичайно, велику ціну- життя Свого Сина. ЯКОГО ГОСПОДАРЯ ТИ ВИБЕРЕШ ДЛЯ СЕБЕ ЗАРАЗ ЗАЛЕЖИТЬ ЯК, ДЕ І З КИМ ТИ ПРОВЕДЕШ ВІЧНІСТЬ- АБО У ВІЧНОМУ ВОГНІ - В ПЕКЛІ, АБО У ВІЧНОМУ БЛАЖЕНСТВІ- В РАЮ З ГОСПОДОМ!!!!!!!!!!!! !:)

8. Окультист

Якщо я не помиляюся, то в Біблії сказано, що нас "будуть судити по ділах наших". Я ще раз хочу наголосити на тому, що віра потрібна перш за все нам, для нас вона є необхідною. Як ти вважаєш, візьмемо теоретичний випадок - атеїст, який все своє життя пожертвував на служіння людям, всього себе віддав цій цілі, допомагав обездоленим, попаде в те місце, що називають "пеклом" лише через те, що він не вірив в існування Бога? Я не буду в цій темі полемізувати про диявола - це окрема тема, досить цікава і неоднозначна, але термін "диявольска влада" вигаданий в своїй більшості священнослужителями для залякування людей. Під цю владу ми потрапляємо через наші вучинки - не стриманвсть, розпуста, вбивство заради наживи та інш. - от "диявольська влада"

9. Levko

Levko Well-Known Member

Це все, що ви перерахували, це уже плоди того гріха, з котрим народжується кожна людина, через те що перша людина Адам не захотіла бути під Божим покровом, забажала бути вище від Нього, стати самій богом, за що поплатилася дуже тяжко.

Це був перший Адам, через якого усі люди є грішними, і приречені на вічну смерть. Але слава Богу, що прйшов Останній Адам Ісус Христос, через котрого ми можемо мати праведність і вічне життя:

Бо коли за переступ одного смерть панувала через одного, то тим більше ті, хто приймає рясноту благодаті й дар праведности, запанують у житті через одного Ісуса Христа.Рим.5:17

Ось тому, як через переступ одного на всіх людей прийшов осуд, так і через праведність Одного прийшло виправдання для життя на всіх людей.Рим.5:18

Бо як через непослух одного чоловіка багато-хто стали грішними, так і через послух Одного багато-хто стануть праведними.Рим.5:19

10. JaguaR

JaguaR щасливий

Та й тепер моляться. В кожній церкві (я про Антимінс).

11. Я во всё это не верю. Дурость и выдумки. Только запугивают людей. Тем более, христианство не признаёт вообще все эти суеверия.

12. Фесько

Фесько Well-Known Member

Маєчня, марення, нісенітниця, хвороба, тощо.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Угу, християнство не признає.... шкода, що не вчили у школі християнство, тоді може б таке не говорили.

14. Хм. А где это вы в Библии вычитали, что если дорогу перебежала чёрная кошка, это плохая примета?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha::haha:

Ех, рибко, рибко....

А де ви таке бачили, що християнство вірить у чорну кішку? Самі придумали?
    :haha:

16. Мих, так я о том и говорю, что христианство все эти суеверия не признаёт.

17. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

І про вроки і пороблення в Біблії нема, я такого не зустрічав...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

чорна кішка - то є забобони, але магія існує і християнство цього не заперечує.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну ше б не вистарчало......

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Шо ти дитині голову морочиш...:nea:
    Забобони то всьо..
    Плюнути три рази через ліве плече..і ніц не буде...:sorry:
    Я вже колись то пояснював...

• Подобається Подобається x 3