Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А тепер уявіть собі стареньку бабусю біля могили чоловіка, котра розповідає йому про те, що зараз діти роблять, як там онуки в школі, що вона робить і як їй тяжко, відколи він помер...
    Ви певні, що їй чортяка відповість?
    Із чоловіком про це говорили якось. Це нормальна річ для людини, аби отак до померлого часом щось промовити. Або як дитина до померлої мами чи бабусі щось промовляє. Чи теж щось вчепиться?

• Подобається Подобається x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

Та звичайно то є нормально, що людина може так спілкуватися. Я б сказав, то є природно.

3. Angela

Angela New Member

Я переконана, що і вроки, і пороблення існують. Звичайно, можна в це все не вірити, але це не дає ніякого захисту від такого негативу. І знімати порчу і вроки просто неохідно, але, на жаль, не всі вміють, а знайти людину, яка може зняти нелегко. У моєму житті останнім часом з'явилося багато негараздів, невезіння, тому є підозра, що пороблено. Буду дуже вдячна, якщо хтось порекомендує людину, яка займається діагностикою і зніманням такого зла, бажано у Львові або Львівській області.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

та все просто - іспит совісті і до сповіді.

Останнє редагування: 14 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  5. JaguaR

JaguaR щасливий

Хто знiмає вроки? Або вiск зливає? То, часом, не тi, що рiзних таких "рамуватих", з рiнгу вiд Кличкiв волочать? Але певно нi, бо вони воду зливають, а не вiск. :)))

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

О власне. В мому житті така зараз чорна смуга що ніхто і не позаздрить, а я молюсь до Бога і кажу - дякую!!! дякую за все що даєш і забираєш.

• Подобається Подобається x 7
  7. Levko

Levko Well-Known Member

:
    Трохи неправильно висловився.
    Я мав на увазі, що ті духи, котрі приходять у вигляді духів померлих людей є демони.
    Погоджуєтесь?:)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

О тут не можу ніц сказати....

• Подобається Подобається x 1
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Дивіться, Ліля.
    Коли чоловік помирає, значить він уже дух померлий (навіть ящо це дух рідної людини), котрий покинув своє тіло і направляється в пекло, чи до раю.
    А вам відомо як Бог ставиться до людей, котрі тут на землі звертаються до померлих духів

в Старому Завіті:
    Лев.19:31 Не звертайтесь до духів померлих та до ворожбитів, і не доводьте себе до опоганення ними. Я Господь, Бог ваш!
    Лев.20:6 А душа, що звертається до померлих духів та до чарівників, щоб блудити за ними, то Я зверну Своє лице проти тієї душі, і винищу того з-посеред народу його.

І в Новому Завіті Бог говорить як нам християнам ставитися до покійних:
    1Сол.4:13 Не хочу ж я, браття, щоб не відали ви про покійних, щоб ви не сумували, як і інші, що надії не мають. 14 Коли бо ми віруємо, що Ісус був умер і воскрес, так і покійних через Ісуса приведе Бог із Ним.

Погоджуюся, що це нормально і природно для невідродженої від Бога людини.:)

Я вірю в те що вроки, і пороблення існують і що це справа рук диявола.
    Пораджу вам найкращого лікаря.
    Це Ісус Христос!
    Це я говорю вам з повною серйозністю.
    Зверніться до Нього особисто, або попросіть людей, котрі звертаються до Христа особисто, щоб вони помолилися за вас.:)

• Подобається Подобається x 2
  10. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Знаєте, Левку, з Вас би файний бюрократ вийшов. Не думались-те про державну службу? Там файно маються ті, для котрих буква закону важливіша духу, навіть якщо вона (буква) притягнута за вуха із зовсім іншого контексту...

• Подобається Подобається x 4
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви просто не правильно розумієте слова Старого Завіту.

Церква проти спірітизму.
    Хто ж звертається до духів померлих? Так, ми за них молимося, згадуємо померлих рідних, але не більше.

Останнє редагування: 15 січ 2009
    • Подобається Подобається x 5
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви там знаєте....хто від кого....

13. Levko

Levko Well-Known Member

Про молитву за померлих Біблія нічого не пише.
    Немаю нічого проти того, щоб згадувати померлих, це нормально.
    Але ж мова йшла про звертання до померлих. З цим я категорично не є згідний. Це не біблійно.

Я не знаю - Бог знає!:)
    "Я(Ісус) Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої Мене знають." Ів.10.14

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

а говорите від свого імені.

15. Yur

Yur Well-Known Member

Не все так однозначно. Так лише демони можуть вселятися в одухотворені тіла.
    Але душа померлого може приснитися, чи іще якимось іншим образом дати знати про себе.
    Говорити ж про духів котрі приходять у вигляді духів померлих людей взагалі якось не того. Чи ви когсь з таких виділи :crazy:, чи може зазнимкували :)

16. Марусино

Марусино Well-Known Member

що таке "вроки" та "пороблено"? по смислу топіка здогадуюсь, але буквально?

17. Liliyah Romanova

Не завжди.
    Знаєте, є описана техніка розпізнавання духів. Правда, то не всім дано.
    Питання інше, а що коли померлі з'являються у сні самі? ;) А якщо ангели? А як знати, ангел то чи ні? ;)
    Зрештою, раз ви вже прив'язуєтеся до слів "не звертайтесь до духів померлих", то зверніть увагу, що сказано "не звертайтесь", не сказано "не слухайте їх". Відповідно, якщо вони самі вам з'являються у сні (бо наяву навряд), то чому би їх і не послухати.
    Моїй бабці завжди її мама у сні з'являється перед тим, як щось має статися, або як хтось заслабне. Бабця зразу вранці сідає на телефон і обдзвонює дочок та внуків, аби знати, за чиє здоров'я треба посилено молитися, бо вона й так за нас усіх молиться. :)
    Якщо я добре пам'ятаю, то це "порча" і "навести порчу".

Останнє редагування: 15 січ 2009
  18. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Вам як другу, марусь...
    Коли на ЗУ кажуть "Вроки пороблено?" - по вашому це перекладається як "Урокі сдєлал?"

• Подобається Подобається x 10
  19. Liliyah Romanova

о_О
    Не зовсім вас зрозуміла. Ви вважаєте, що християни не можуть так робити? о_О
    Я завжди на могилі бабусі розмовляю з нею, але це не сеас спіритизму. Чому? Бо я її ніколи не бачила, але дуже би хотіла її знати. Думаю, то відчуття солідарності з татом також, бо він мами не пам'ятає, але якось я прочитала його вірш до неї і мені так серце защеміло, що я ще сильніше її полюбила.
    І ще один аргумент "за", який я би привела. Ми просимо живих людей молитися за нас, ми просимо святих молитися за нас. А чи святі не є духами померлих? То чому ми не можемо просити померлих близьких і рідних також за нас молитися? Може, то дитяче пояснення й віра, але отак я думаю. :)

• Подобається Подобається x 4
  20. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

не знаю - я у всю ту мару не вірю. тому вона мене й небере. але! був один випадок який досі памятаю і пояснення логічного не заходжу. коли працював у ЛГ прийшла одна дівчина на практику. а що вже зовнішінсть мала..як би то сказати... виразну таку. важко описати. так от - щось я їй подавав (документи, папери) і доторкнувся до її руки. в той момент думав впаду: сил як не було. тіло ніби з вати стало, в очах чорно. тошнить, голова як важка. то не вигадки, бо ще з одним чоловіком з ЛГ того ж дня через неї ж було те самісісньке (називати його не буду). пройшла та вся мара за кілька годин. от таке. що то таке було дідько го зна

а де твій аватар? :)