Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

та мені що? мені всеїдно. добре що висловлюватись дають можливість, а де, шо - то окрема тема...

насправді на мене так вплинули ваші суперечки і погляди щодо того всього, що мені аж снилося, що я була в гостях у дальшої родини, сама дома і прийшла бабуся якась і понаворожувала в хаті, а я потім наводила лад.. то треба йти у тему снів:) але просто найцікавіше, що я цілий сон ходила з твердим переконанням що ніяка магія не може нашкодити, варто лише звернутися по допомогу до Бога!

Тому припиняйте свої суперечки з образами і лити отруту один на одного... диспути є диспути, а якщо кортить так дуже, то краще вибирати політичні теми...

• Подобається Подобається x 4
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Підтримую!

• Подобається Подобається x 1
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не думаю, що "молитва" бабусі є справжньою молитвою, яку почує Бог. Це швидше заклинання, свого роду шаманство. До речі, в Африці шаманські заклинання лікують хвороби. Але чи це "лікування" від Бога?
    А зрештою, для чого йти до бабусі? Що Бог не так само почує молитву будь кого, якщо вона з вірою?
    Я згідний що молитва священника (пастора) дуже важлива. Але чи кожен священник вірить в те про що (і до кого) молиться? Кілька тижнів тому в нас жінка пішла до православного священника щоб помолився.
    Відповідь була - а скільки заплатиш?
    Зрештою, згадайте притчу про те як митар і фарисей зайшли до храму. Фарисей не переставав молитися і дякувати який він праведний і т.д.
    Митар лише сказав - Боже змилуйся наді мною, грішником...
    Чия молитва була почута?

• Подобається Подобається x 2
  4. Yur

Yur Well-Known Member

Якщо завідомо вважати це "молитвою" в лапках, то й не потрібно звертатися ні до бабусів, дідусів і до всіх інших.

Але коли людина просить молитви, про людське око, сама ж не вірячи в силу молитви, оце вже зле.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дозвольте не погодитися.
    Кожна молитва є вислухана... та що там говорити... у Біблії є повно місць, де людина звертається до Бога і отримує. Сказано: стукайте і вам відчинять. Чому молитва бабусі не може бути вислухана, звідки така ненависть до бабусь? що вони вам зробили? чим бабуся гірша дідуся?

6. Levko

Levko Well-Known Member

Як.5:13-16
    "13 Чи страждає хто з вас? Нехай молиться! Чи тішиться хтось? Хай співає псалми!
    14 Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє Ім'я,
    15 і молитва віри вздоровить недужого, і Господь його підійме, а коли він гріхи був учинив, то вони йому простяться.
    16 Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного!"

Мені здається, що з цих уривків все зрозуміло стає, хто, як,коли, за кого може молитися.

Я, наприклад, ніколи не звернуся до незнайомої людини з проханням про молитву,тому, що якщо людина грішник, то її Бог і так не послухає:

("Та ми знаємо, що грішників Бог не послухає; хто ж богобійний, і виконує волю Його, того слухає Він"Iван.9:31)

а подивлюся на її плоди спочатку:

(Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їхМатв.7:20 )

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я це не говорила серйозно. Про перенесення. Просто продублюйте сюди. :)
    Буває, що про молитву просить людина знесилена, розбита, в стані кризи, напівістерики, людина, яка не знає, що з нею діється і що її чекає... і в той момент вона ні в що не вірить... а тоді на власному досвіді переконується, що сила молитви навіть більша, ніж раніше здавалося.
    Принаймні я через таке перейшла і саме таке досвідчила. І я вважаю, що то було чудо!

Миху, йшлося про замовляння знахарів. Тому це і було написано, як "молитва", в лапках. Бо то не молитва, а зашіптування до нечистого. Читайте бабуся, як знахарка. І саме в тому світлі наступні слова
    Я власне про те саме писала, але мені це щось не дуже вдалося, так виглядає.
    А чому Ісус слухав?

Останнє редагування: 14 січ 2009
    • Подобається Подобається x 5
  8. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Левку, а Ви знаєте безгрішних? Як там було? "Хто без гріха, нехай перший кине камінь". Даруйте, але тоді всі наші молитви не будуть вислуханими.

Щсь мені видається, що не ті цитати, і не так ви їх зрозуміли...

• Подобається Подобається x 4
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага... тепер зрозумів.....

10. Levko

Levko Well-Known Member

Я мав на увазі, що якщо та людина, котра претендує на те, щоб молитися за грішника, чи хворого, сама буде грішною, то її Бог не послухає.

Ісус молився за хворих, за грішників і Його молитви Батько вислуховував і відповідав на них, тому що Ісус Сам був праведним перед Ним.:)

11. Liliyah Romanova

Я не про те казала. А про те, що грішники Ісуса кликали, аби їх оздоровив, зцілив, врятував... І він їх слухав. На Ісуса ж пальцями тицяли, що він із грішниками ходить.
    Власне, те саме хотіла сказати, що метою цих слів не є понизити грішників, а вони виглядають як свого роду старахалочка для віруючих. ;)

Навмисне знайшла цитату про ворожбитів у Біблії. Я була переконана, що там це є, але ніяк не могла знайти. Так що наші отці цієї заборони не придумали. :)

Не звертайтесь до духів померлих та до ворожбитів, і не доводьте себе до опоганення ними. Я Господь, Бог ваш!
    (Лев.19:31)
    Бо непокірливість як гріх ворожбитства, а свавільство як провина та служба бовванам. Через те, що ти відкинув Господні слова, то Він відкинув тебе, щоб не був ти царем.
    (1Сам.15:23)

І ще таке:
    Був один чоловік, на ім'я йому Симон, що до того в цім місті займавсь ворожбитством та дурив самарійський народ, видаючи себе за якогось великого.
    (Дiї.8:9)
    Про цього чоловіка написано так, що
    Його ж слухалися, бо він їх довший час дивував ворожбитством.
    (Дiї.8:11)
    Але він потому навернувся.

Ну, і взагалі найкраща ситуація до опису того, про що ми говоримо. Бо якраз говориться про тих, хто ворожать, закликаючи ім"я Ісуса.

13 Дехто ж із мандрівних ворожбитів юдейських зачали закликати Ім'я Господа Ісуса над тими, хто мав злих духів, проказуючи: Заклинаємо вас Ісусом, Якого Павло проповідує!
    14 Це ж робили якісь сім синів юдейського первосвященика Скеви.
    15 Відповів же злий дух і сказав їм: Я знаю Ісуса, і знаю Павла, а ви хто такі?
    16 І скочив на них чоловік, що в ньому злий дух був, і, перемігши обох, подужав їх так, що втекли вони з дому нагі та поранені.
    17 І це стало відоме юдеям та гелленам, усім, що в Ефесі замешкують, і острах напав на всіх їх, і славилося Ім'я Господа Ісуса.
    18 І багато-хто з тих, що ввірували, приходили, визнаваючи та відкриваючи вчинки свої.
    19 І багато-хто з тих, що займалися чарами, позносили книги свої та й перед усіма попалили. І злічили ціну їх, і вийшло на срібло п'ятдесят тисяч драхм.
    20 Так могуче росло та зміцнялося Божеє Слово!
    (Дiї.19:13-20)

12. Vetta

Vetta Well-Known Member

Допис від Levko Переглянути допис
    Я, наприклад, ніколи не звернуся до незнайомої людини з проханням про молитву,тому, що якщо людина грішник, то її Бог і так не послухає
    --------------------------------------------------------------------
    Як то?? хто безгрішний хай підніме руку? Ви знаєте таких особисто??о_О
    Навіть Петро говорив в своїх листах про те шоб за ньго молились.

Levko
    Я мав на увазі, що якщо та людина, котра претендує на те, щоб молитися за грішника, чи хворого, сама буде грішною, то її Бог не послухає.

Ісус молився за хворих, за грішників і Його молитви Батько вислуховував і відповідав на них, тому що Ісус Сам був праведним перед Ним.
    --------------------------------------------------------------------
    Дурниці!!!!
    Що таке молитва?
    цЕ ж не обовязково прохання, а й подяка,це і признак віри людини... А тим паче коли молиться не за себе, а за когось?? Як можна говорити шо Бог не послухає???

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

а щодо того поконкретніше... мається на увазі взивання до духів померлих(типу спіритичного сеансу)...
    бо наприклад родичі, друзі часто приходячи на могили до своїх близьких, можна сказати "спілкуються" з ними...

14. Liliyah Romanova

Ця дискусія вже тут була на форумі.
    Почуті були обидві молитви, Педро. ;)
    Там сказано чітко: 14 Говорю вам, що цей повернувся до дому свого більш виправданий, аніж той. Бо кожен, хто підноситься, буде понижений, хто ж понижається, той піднесеться.
    (Лук.18:14)
    Більш виправданий, не значить, що інший не виправданий, тільки що тому менше простилося, а тому більше.

Думаю, що то про викликання духів. Розмова з рідними над могилою, коли ви знаєте, що відповіді не буде й не чекаєте її не несе нічого страшного. Гірше, якщо дух померлого невідомо нащо викликають.

Останнє редагування: 14 січ 2009
  15. Levko

Levko Well-Known Member

Кожен, хто родився від Бога, не чинить гріха, бо в нім пробуває насіння Його. І не може грішити, бо від Бога народжений він. 1Ів.3.9

Ми знаємо, що кожен, хто народився від Бога, не грішить, бо хто народився від Бога, той себе береже, і лукавий його не торкається. 1Ів.5.18

Як ви думаєте, хіба ті люди котрі тримали каміння, щоб кинути в блудницю були народженими від Бога?:)

16. Locke

Locke невиправний реаліст

На рахунок цілителів.
    Ще раз уважно пошукав в Біблії на цю тему, і ось що знайшов:
    Івана 10
    20. І багато-хто з них говорили: Він демона має, і несамовитий. Чого слухаєте ви Його?
    21. Інші казали: Ці слова не того, хто демона має. Хіба демон може очі сліпим відкривати?...
    Луки, 9
    49. А Іван відповів і сказав: Учителю, ми бачили одного чоловіка, що Ім'ям Твоїм демонів виганяв, і ми заборонили йому, бо він з нами не ходить.
    50. Ісус же йому відказав: Не забороняйте, бо хто не проти вас, той за вас!
    Луки, 11
    14. Раз вигонив Він демона, який був німий. І коли демон вийшов, німий заговорив. А народ дивувався.
    15. А деякі з них гомоніли: Виганяє Він демонів силою Вельзевула, князя демонів...
    16. А інші, випробовуючи, хотіли від Нього ознаки із неба.
    17. Він же знав думки їхні, і промовив до них: Кожне царство, само проти себе поділене, запустіє, і дім на дім упаде.
    18. А коли й сатана поділився сам супроти себе, як стоятиме царство його? А ви кажете, що Вельзевулом вигоню Я демонів.

Виходить, що це може бути і від Бога. Чи може я щось невірно зрозумів?

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

а як відділити хто народився від Бога, а хто ні? Якщо ми будемо оцінювати, то перетворимовся в ту толпу, що закидала блудницю камінням...

18. Levko

Levko Well-Known Member

Знаю таких особисто і то багато.
    Праведні також потребують, щоб за них молилися, а не тільки грішники. Сам Ісус просив підтримки в Гетсиманському саду від своїх учнів.

Дуже просто, Багіро:

"Кожен, хто вірує, що Ісус то Христос, той родився від Бога. І кожен, хто любить Того, Хто породив, любить і Того, Хто народився від Нього."1-е Iвана 5.1:)

З грішниками ходив, але ви ж знаєте, що грішником Він Сам не був.

Зараз ми також можемо ходити, спілкуватись з грішниками, але в той же час бути святими перед Богом.:)

Я думаю, ви знаєте, що духи померлих- це демони, котрі приходять у вигляді духів померлих людей.

І думаю, що живим взагалі краще уникати розмови з померлими рідними над їхніми могилами, а то ще дійсно якийсь чортяка відповість вам замість померлого родича.:)

Останнє редагування модератором: 14 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  19. Багіра

Багіра Well-Known Member

як була малою в мене була ситуація подавленості через певні обставини... і я часто ходила на могилу друга, і виходило що мій сум поєднувався і з преживанням життєвих проблем... то все було щиро, хоч може і неправильно з моєї сторони... але ж була ще надто мала і не розуміла... і від того "спілкування" мені завжди ставало легше, тепліше на душі, а проблеми самі собою вирішилися... і коли туди приходила вже дорослою, то завжди там дуже позитивна аура...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, не демони. Духи - є духи, а демони - є домони, то різні речі.

а де твій аватар? :)