Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зараз людство стало більш поляризованим. Всі читають Біблію, всі все знають і роблять висновки. А боротьба загострюється, що в принципі очікувано. Наприкінці віків протистояння буде зростати між Добром і злом.

• Подобається Подобається x 1
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Стид і позор. Власне через того самого короля і почалась відмова від Католицької церкви в Англії. Henry IV. Він мав вкупі взято 4-ро жінок і після смерті так і не залишив по-собі наслідника і королевою стала його дочка Єлизавета, яка остаточно винищила Католицизм в Англії. Це вона постаралась про отруєння королеви Марії Шотландської.
    Найгірша інквізиція була в Іспанії і Франції. Там люди були просто подуріли в ті часи і виробляли несусвітні речі. Але то вже історія і ми тут її не будемо розбирати.

ЄСТЬ ТАКОЄ ЛІЦО!!!

Останнє редагування модератором: 12 січ 2009
    • Подобається Подобається x 4
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

чого це?
    ніби в Англії знають хто такий Мазепа....

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та тому, що це ваше внутрішнє багатство. А Англія тут ні до чого, я говорила про вас особисто.
    Ну мені наприклад історія дуже цікава тому такі речі пам*ятаю. Але то лишень я, іншим то може бути пусте.

• Подобається Подобається x 2
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А Ліля не збирається викручуватися.
    Я вам вже відповідала на це в пп. Я вірю в силу молитви, бо вже в ній купу разів переконалася. Вочевидь, ви мене тоді неуважно читали, коли я вам пояснила.
    Чого наші не придумають. :8: Не буду казати, що я про це думаю.

Ромку, невже Старий Завіт не читали? Там крові ще більше.
    Та я про те, що врокам менше значення придавати треба, а люди полошаться невідомо чого. Роман тоді "снікерси" обожнював. Може і ще комусь допоможе. :)))
    Та і релігії вони не признавали. Гітлер узяв на форму кельтські символи. Сталін нищив Православ'я. І ті, і ті казали, що Бога нема. До чого тут християнство?
    А думаєте мавка повірить? :)))
    Ромку, а треба, щоби її було багато?
    Миху, так це ж позитивно, бо тоді Церква не буде лінивою, матиме стимул до праці й розвитку. Як на мене, то це лише плюс.

Останнє редагування: 12 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  6. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Та всілякі чудеса тепер трапляються. Якщо б не чув на свої вуха... Одного разу зайшов в одну з церков, не пригадую, чи то УАПЦ чи КП, закінчувалось Богослужіння, і священник оголосив про прийом хворих, в яких невстановлений діагноз, нібито він буде накладати руки на хворих і таким чином встановлювати правильний діагноз.о_О Екстрасенс чи хто?:russian_ru:

7. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

думаю, що ні. Я теж дуже іронічно то слухала від бабусі, поки сама не переконалася

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

та позитивно.

9. Максим

Максим Well-Known Member

Щодо вроків і пороблення.
    Насправді вроки і пороблення не такі часті. В більшості випадків (раптова слабість, потемніння в очах тощо) маємо справу не з вроками, але гіпоглікемією або гіпоксією. Допоможе відпочинок, чоколядка, свіже повітря, прохолодна водичка чи інші, специфічніші засоби. Варто також порадитися з фахівцем, особливо, якщо "пороблення" стаються часто - причиною можуть бути якісь розлади, наприклад судинні, які треба виявити і усунути.

Щодо бабок, які зцілюють молитвою.
    Тут вже не до жартів. Цілителі молитвою - представники так званої білої магії - дійсно можуть використовувати християнську атрибутику і ритуальні предмети, читати молитви тощо, більше того, навіть вони самі можуть не розуміти, що насправді роблять своїм клієнтам ведмежу послугу.

Особа, котра вважає себе християнином, при ознаках хвороби мала б звертатися до лікаря, при якихось сумнівах а також при потребі духовної чи іншої поради - до священика. Але в жодному разі не довіряти свою душу так званому "цілителю". Окрім решти ризиків, така людина своїми діями зневажує Бога і демонструє недовіру до Нього - виходить так, що людина, вважаючи себе християнином, водночас вірить не у всемогутність Творця, але в якісь ритуали, заклинання і т.п.

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

я не розумію чим погана тота молитва? я наприклад не вірю в те, що одна молитва мені поможе, а інша - ні... я вірю в те, що мені поможе Бог!

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Підписуюсь під кожним словом. Молитва,то звертання до Бога,і,нехай вона буде промовлена своїми словами...просто подумки - Бог її почує...

• Подобається Подобається x 5
  12. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Стид і позор, кажете? )))Не Генріх Четвертий, а Генріх Восьмий. І Марія Шотландська була не отруєна, а страчена. Їй відрубали голову.
    А що значить "вкупі взято"? Всіх нараз? :)

13. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Ну, це може бути швидше не молитва, а замовляння, а тут вже нічого доброго нема. Вплітають Ісуса, Богородицю і святих до язичницьких духів. Пошукайте у гуглі "заговор от порчи", там під виглядом молитви такого намішано, що волосся дибки встає, якщо вчитатись.

14. Liliyah Romanova

Так то ваша молитва. І тоді ви маєте рацію. Але прив'язуючи до цитати, на яку ви це написали, я з вами цілковито не погоджуюся. Не можна так бездумно до речей підходити.
    Чари - то не молитва. То навмисне так називається, аби люди довіряли.
    Це теж одна із тактик нечистого: вдати із себе щось близьке, рідне, звичне, бо тоді людину заарканити легше.

15. Locke

Locke невиправний реаліст

Щось Ви в цей раз мабуть написали не подумавши. Якщо так вважати, як Ви пишете, то не приведи Господи через пару десятків років можна буде договоритися до того, що сталінізм і фашизм теж не були такі страшні, як про них пишуть.

• Подобається Подобається x 3
  16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ну...
    Якщо песиміст каже,що гірше бути не може,то треба робитися оптимістом...і казати...буде-буде...
    А йде до того,що сталінізм здасться тим,чим зараз видається інквізиція в порівнянні з тим же сталінізмом...
    нехай увигляді фарсу...
    але.це нічим не легше...

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

я розумію щодо порчі, замовляння, заговори... а от чим погана молитва від хворіб, страху і тп...? поясність, хто в тому розбирається, бо може я не знаю чогось...
    знаю, що мої знайомі бували в одної ї бабусі, яка молиться, бо має вона таку силу, що від її молитви практично на очах людині стає легше... то то є погано?

• Подобається Подобається x 1
  18. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Нє, якраз подумав прошу пана. І на цьому наполягаю, і в цьому переконаний.
    Жахалочки про страшну інквізицію - цілеспрямована війна не лише проти католицизму, а й всього християнства.
    Цікавий факт, до-речі: жодні суди за всю історію не виносили стільки виправдовувальних вироків, як суди інквізиції.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пригадую, як в радянській школі любили обсосолювати цю тему на історії. О! То було щось з чимось. Насправді, то була просто війна з Римом.

20. Liliyah Romanova

Залежить, хто її промовляє. Якщо знахарки, то це не молитва, то замовляння.
    Моя прабабуся була така сама. Не знаю. Я би до неї по лікування не пішла.
    Прийнято вважати за святців пустельників. Молитви над хворими читають священики.
    Решта - не від Бога й не до Бога.
    Не справа в тому, чи людині раптом чудесно стане добре. Згадайте всі історії про те, як люди продавали свою душу дияволові...
    І згадайте історію про праведного Йова.
    Так що чудесне зцілення - то не критерій, то може бути і силами та молитвами до нечистого зробленого. І так, то є зле.

а де твій аватар? :)