Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Я знаю, що треба після такого походу до бабки сповідатися. Я так і зробила, і дитину посповідав священник. Можливо я не правильно зробила. Але я була в даній ситуації сама. Сама з дитиною, яка кричить, і ніщо її не може заспокоїти, коли тобі ніхто не може допомогти, бо всі на роботі, сестра у школі... просто іншого виходу не було. Та ще й дитина була мала, це тепер він скаже, що його болить, а тоді...

• Подобається Подобається x 3
  2. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Дійсно, коли з маленькою дитиною погано, важко себе контролювати, особливо жінці після пологів, у якої це перша дитина.
    Я сама у такому випадку сірники спалювала, чим, звичайно, не горджуся... Чесно кажучи, все-одно не допомогло.
    Хоча, хто знає, може щось у такому є, але аж ніяк не містичне. Ну, наприклад, моя мама вміє спалювати рожу (хто не в курсі - така виразка на нозі, накривається червоною шерстяною тканиною, на неї кладуться кульки з паклі і якось хитро підпалюються), причому ніяких замовлянь вона не бубнить. У мене так не виходить, вічно як не шмату підпалю, то попід від паклі по всій хаті :). Думаю, весь ефект у прогріванні ноги шерстю при горінні льону. А одного разу у нас гостювала родичка, то їй рожу лікували в лікарні обкурюванням якоюсь хитромудрою сигарою.
    Або кажуть при вроках обтиратися виворотом сорочки. Я такого раніше не знала, але чомусь завжди після школи лізла у ванну і протирала лице теплим рушником, навіть зараз люблю таку процедуру. Якось воно напруження знімає, і думаю, магія тут ні до чого.
    А от вже якщо ліплять святих до язичницьких замовлянь, ворожать чи там виливають віск і кажуть нести викидати на перехрестя, і т.д., то вже інша справа.

Останнє редагування: 11 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  3. mavka

mavka Well-Known Member

:haha: не бачу тут християн на форумі. навіть юдо-християн не бачу - кутю на Різдво їли-сте? а це ритуальна страва нехристиянська :)

розкажіть тоді як вони помирають, будь-ласка, - власну статистику :)

Останнє редагування модератором: 11 січ 2009
    • Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

християнська віра не у їді, чи питті, Мавко.

• Подобається Подобається x 8
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

о_О Це яким чином? Ваш малий і зараз до сповіді замалий, а тоді як це відбулося??? о_О
    Мавко, навіть не робила-м. І що далі?

Може, колись і самі довідаєтеся, хто то знає. ;)
    Миху, ви що? Мавка ж краще знає. :))) Віра у ВСЬОМУ, ви хіба не знали? :haha:

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

відчуваю, зараз знову якийсь папірус Мавка процитує з 4 століття до н.е.

7. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Коли я посповідалася у цього священника, він мені сказав, щоб я і дитину взяла. І по-сповідав нас разом. Я сама вперше про таке чую.

8. mavka

mavka Well-Known Member

;) чого б я тратила час на серйозні дискусії ? мені ось дуже цікаво, як Лілія викрутиться :

Юр запитав Вас, й мені дивно, :tongue: навіщо Ви відкривали гілку про молитву й мали зі мною стільки flaws , коли ось пишете подібне і насправді не вірите в силу молитви чужих ?

:) то Ви, Миху, не ходите до причастя, кров Христова й тіло Христове для Вас - порожні змісту церемонії, які ви ігноруєте.

невже хтось може подумати, що наші пращури були дурніші, чи менш духовніші, й для них кутя уособлювала віру ! одна тисяча років - остання, а так вправила людям мізки :scratch_one-s_head:

Останнє редагування модератором: 12 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

але... без віри яка від того користь?

дурніші - ні, але рухались не у тому напрямку і тисячна історія про те засвідчила.

10. mavka

mavka Well-Known Member

:) - власне! відколи були поставлені на коліна й примушені підставляти другу щоку, стали рухатися не в тому напрямку (па - біжу на виставу "Попелюшка" )

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ой,Миху не сказав би...
    Мільйонні гекатомби...гулаги,війни,терор...кров,страх...лєніни,сталіни,гітлєри...то тільки в останньому столітті..
    А до того?
    Хрестові походи,інквізиція...брехня,злочини во ім’я Бога...Аллаха...
    це - правильний напрямок?

• Подобається Подобається x 7
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а хто сказав, що буде легко? Тай чи можна міряти правильність 60-річним життям на землі? І якщо притримуватись тези, що за все тре платити, то певно проходячи через сталіна, гітлера й була та платня, за попереднє.

13. Romko

Не думаю..
    Стільки крові,що було пролито за цих два тисячоліття..то жах...
    хрещення вогнем і мечем.. релігійні війни...
    війни...війни..
    ні...
    ще раз переконуюсь...
    що...таки мав рацію...

• Подобається Подобається x 5
  14. Max_

Max_ кл. москаль

А этот способ всегда действует ? :) Какой производитель (фабрика) лучше ? :)

15. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Народ, та перестаньте. Роман, ну ви тим більше?!
    Інквізиція - зовсім не така страшна, як її малюють. ЗОВСІМ.
    Сучасна поширена і розрекламована думка про страшну інквізицію - на процентів 80 домисли, казки і перекручування.
    І взагалі, середньовіччя, - ніяке воно не було темне і мракобісне, як нам всім втирають з самого малку.

• Подобається Подобається x 2
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

війни є тоді, коли гомосапієнс вибирає не Божий шлях, а свій власний. Звідти війни і пролиття крові, сталіни та гітлери. Так було і так є.

17. Romko

Те,що було після того.набагато страшніше..
    особливо у 20-му столітті...

18. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

розказала б, та не можу...
    Тяжко, Мавко, ох тяжко...
    Не приведи Боже нікому...

А ще мучаться тяжко, коли чин екзорцизму над їх "клієнтами" здійснюють. Хоч і за пів сотні кілометрів...

• Подобається Подобається x 4
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Недавно бачив фільм про інквізицію в Англії. Почалося з того, що король хотів одружитися вдруге, а церква не давала другого шлюбу.(15хх рік). Забув Імя короля, нажаль. Так от, тоді він знайшов протестантську церкву, яка погодилась дати повторно йому шлюб, почалися гоніння католиків, а після того короля прийшов його наслідник, який виховувався у дядька-католика, почалися гоніння протестантів, але той хлопчина довго не потягув - струїли і до влади прийшла племінниця - яра протестантка - почвся зворотній процес. Так воно доооовго тривало і при тому палили, катували і нищили "носіїв єресі". Там було мало церкви, там була боротьба за владу.

Ех, Мавко.... і багато ви бачили тих, хто підставляє другу щоку?

20. Romko

Зараз її стало більше?

а де твій аватар? :)