Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

дитині дуже помагає, як мама читає молитву тоту... мені на очах ставало легше як мама читала молитву, що їй бабуся сказала і свячену воду давала пити!

• Подобається Подобається x 3
  2. PVol

PVol New Member

Шановна Зорянка, дайте будь-ласка координати тієї бабці. Якщо не хочете світити тут, то в приватне повідомлення або на pvol69@gmail.com. Буду Вам дуже вдячний!!!

3. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

і мені будь-ласка напишіть в ПП,бо якраз стикнулися з тою проблемою,а особливо після вчорашніх гостей,дякую

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ісус, що саме спасав від смерті???
    Ягуаре, ви би краще мовчали часом. А то ляпнете дурницю, ще й намагаєтеся її виправдати. Визнали би, що ляпнули не подумавши і не виставлялися на ще більше посміховисько. Як не маєте поняття про образ і подобу, то краще не пишіть взагалі.

А взагалі, на цю гілку треба заходити, як хочеться щось несусвітнє почитати.
    Вірте люди в небилиці побільше, то й чіпатиметься така зараза, що й у страшному сні не присниться. А дітей з такими батьками, що до "бабок" та іншої мари водять, мені щиро шкода... Хтозна, як воно колись тим дітям відіб'ється все...

• Подобається Подобається x 7
  5. Daisy

Daisy Well-Known Member

Лілю, я теж в ніщо не вірила і з нехрещеною дитиною гуляла, ниточок не в'язала і т.д.:) Дитина спала, їла, був великим і грубим:tongue:. Коли малому було чотири роки, ми були в свекрухи, а за селом був воєнний аеродром. Два літаки йшли на посадку дуже низько, це був такий гуркіт, що всі попригинались, ми були на вулиці. Вночі малий не спав, чого ніколи не було, а розказував нам всякі дурниці, ми і сміялись, і просили, а потім просто злякались.:crazy: Друга ніч була спокійнішою. Вдома подружці все це розказала і її мама злила віск малому. І мені, в це все невірющій, очі чуть на чоло не вилізли, коли з вoску вилився літак:dntknw:. Після цього дитина спала спокійно.
    (а як я була в ворожки, чи як там її, то вже напишу в другий раз)

• Подобається Подобається x 4
  6. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я тут з Лiлею на 100% згiдна. Я НЕ вiрю в те що може бути пороблено, але я вiрю в те що Вiра в Бога i молитву може "зцiлити" i заспокоїти людину. Я завжди молюсь коли, наприклад, менi страшно. Дуже допомагає, розслабляє.
    Моя мама вiрить в "поробляння", чуть шо - ВРЕКЛИ!!!
    Проте... я на своїй шкiрi впевнилась що "закон подлостi" iснує... i то не раз. Однако!

• Подобається Подобається x 5
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ага... ну віск мої бабця також часто моїм дітям виливала але то ніц не помогло бо страхи їхні не від когось чужого, але то менше з тим.
    Я оповім про одного «ясновидячого» до якого мені радили подзвонити.Ну а я як «послушна дитина» все виконую що кажуть, тай дзвонила. Я нічого не буду на нього наговорювати бо я не знаю, але лишень скажу що він мені в одну телефонну розмову сказав що я вагітна з хлопчиком, а коли я його на наступній про це запитала то він сказав що не знає. Одним словом народилась в мене Юліана.
    Мій чоловік і його сестра страшенно вірять в онтаких бабок. Перед від*їздом на Україну він одного разу, коли ми мирно їхали додому, раптом зняв з себе брудну футболку і відіслав бандеролью сестрі на родіну, аби та в свою чергу занесла ту смердючу віщ бабкє на гаданіє. Я з нього спочатку сміялась а потім просто почала сваритись, бо то ЖАХ!!!

8. mavka

mavka Well-Known Member

а я знаю, що вроки існують. і діток треба берегти. деяких дорослих з ослабленим захистом теж. колись ми з моєю бабусею-знахаркою йшли сільською дорогою на другий хутір в гості. мене, причепурену, щойно зі Львова, предалекого міста бабця гордо тримала за руку й наказувала чемно зі всіма зустрічними вітатися. поки ми дойшли до краю села, мені (9-10-літній) стало так погано, що потемніло все навкруги, виникла чудна слабість й усе таке... "Таки врекли!.." - сказала бабця, поклала навхрест руки мені на голову й щось собі там промовляла й інші маніпуляції робила :).
    через 2 хвилини відпустило зовсім.
    ... і я ось недавно дівчинці вроки знімала. перебіг станів треба бачити.

• Подобається Подобається x 6
  9. Liliyah Romanova

Та знаєте, я ж не кажу, що вони то можуть робити. Тільки чиєю силою вони то роблять? А ви певні, що такого хочете?
    Мені зразу пригадуються казки, де батьки дитину обіцяли лісовикові чи ще якомусь домовикові, гномові тощо, а він згодом за дитиною прийшов - коли час настав - і батьки за голову схопилися, бо треба сповняти умови договору.
    Отак і тут.
    У мене прабабуся теж знахаркою була. Розповідають, що людей на ноги ставила. А сільські відьми вічно норовили їй щось наробити, в основному на її дітей насилали щось. Моя бабця теж трохи ту справу знає. І що з того?
    Мене теж врікали. І мого чоловіка. Він досі лице жінки пам'ятає, котра на нього подивилася, а йому стало слабо-слабо, ледь не впав. Дивовижна річ, що йому та шалена раптова слабість перейшла, як він з'їв шоколадку з горіхами. І ніяких нашіптувань не було. ;)
    Ну, тойво... Я не про те. Пороблено бути може, бо нечистий цілковито реальний, але мені йдеться про те, що треба добре думати, до кого йти по допомогу. А то такого можна надопомагати.
    Я ще розумію своїй мамі чи бабусі довіряти, аби вони помолилися над своєю дитиною чи онукою, але чужій людині??? Краще самій з вірою помолитися і перейде... Але ж для того треба мати хоч краплю певності в собі, своїй вірі й любові.
    Супер!!! "пишу з-під столу" (с) Іспанка

Останнє редагування: 10 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

та я со, я ніцо:blush:

11. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Наскільки я знаю, то такі, або декілька з цих бабусь, кожної неділі повинні по-сповідатися і прийняти причастя. Ця бабця і мені так само казала робити, якщо я буду зачитувати молитву. Казала, що я на себе забираю усю цю негативну енергію. Правда я її рідко зачитую, тільки коли малому погано.

12. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

А де ваша віра, шановні мамочки? В дітей це часто буває і проходить без ніяких наслідків, боятися не потрібно, а от похід до „бабки” – це вже гріх... Ну якщо вам вже так страшно за дитину, запричащайтеся самі Святих Христових Таїнств, запричащайте дитя, вкінці кінців, для чогось Церква освячує воду, зілля, навчіться церковних молитов, наприклад, молитва Чесному Хресту... Я б цього не говорив, якби в мене не було дітей, я стикався з такими явищами десятки разів, але воно швидко минає, і чим менше звертати увагу, тим швидше це минає. Та й не пороблення це... А взагалі страх перед всілякими побленнями в Галичині дуже великий, як і любов до „бабок”, що нібито рятують.”Хоч би і ім”я Святої Тройці закликалось, чи святі споминались, чи хресне знамення накладалось – тікати належить від таких” – так писав Іоанн Златоуст. Дякувати Богу, моя дружина-галичанка в ці байки про пороблення ніколи не вірила, незважаючи на оточення, то й діти уникнули походів до „бабок”, розбивання яєць, чи виливання воску, чи придуманих бабками молитов, чи ще яких дурниць. Вибачте, це не нотація, я не хочу повчати, але багато знайомих бігають з дітьми до тих бабок, а ні миру, ні здоров”я не мають...:nea:

13. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

В мене вже був критичний стан. І куди я тільки не зверталася, дитина була здорова. До церкви так само, думаєте я не молилася, чи не приймала святе причастя? І дитину купала у свяченій воді... нічого не допомагало, дитина все рівно кричала, особливо ввечері, несамовитими голосами. Не спала вночі, і так тривало півтора року.

14. Liliyah Romanova

Це таке де сказано? У церковних приписах? :)))
    Таке щось священики називають "магія-гіпноз", чим воно і є.
    Чому там фігурки із воску виливаються, бо нечистий тим і бере - ефектністю. Бог так не діє, він не фокусник і фокусами не займається.
    Ісус каже "встань і ходи", він же не каже, що "встань і роби акробатичні трюки"? Чи каже? У Бога все просто і скромно, а диявол любить різні ефектні штучки-дрючки. І недаремно, бо люди на них дуже легко ловляться.

Вибачте, що різко, але ще треба було вірити. Сильно вірити.
    Вам помогло те, у що вам легко було повірили. Так що вибачте, то не критерій. Треба дуже добре подумати, чиєю силою вашу дитину зцілюють. Зрештою, ваша дитина, вам і вибирати, чим ви її душу збагачуєте чи занапащуєте. До речі, із походу до такої бабки треба сповідатися, ви про це знаєте?
    І ще. Подивіться, як було із кровоточивою жінкою. Вона й не сподівалася, що одужає, а також перепробувала все, що могла. Вона вже дійшла до ручки, пробувала все підряд. І в той дотик до Христа вклала всю свою віру й отримала зцілення.
    У мене різні проблеми були з дитиною. І врікали його також. Собаки колись налякався сильно. Але я не ходила до знахарок ні разу. І знаєте, Бог беріг і допомагав. Просто я знаю, що то не стільки моя дитина, скільки Божа і Він завжди її захистить.
    Треба сварити й треба вичитувати.
    Ті люди (знахарі й ті, хто їм кланяються), може, й добре живуть... але ЯК вони помирають, в яких муках...

Останнє редагування: 11 січ 2009
    • Подобається Подобається x 5
  15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Доречі, наші діти кожної неділі приймають Причастя і найменша також.

16. Yur

Yur Well-Known Member

Не що, а кого -- ЛЮДИНУ.

Атас. Чужим значиться недовіряємо. Вречуть :crazy:

А хтось тут гілку "Прохання про молитву" відкривав http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=27677
    Пощо?..

• Подобається Подобається x 1
  17. Liliyah Romanova

Та із тих дописів узагалі не було зрозуміло...
    Та бачте, мавка ж не християнка.
    У мене хоч бабця те все знає, я ніколи не давалася на ті всі речі. Я вважаю, що то не є від Бога.
    Це я намагалася толерантно написати. :)))

18. Yur

Yur Well-Known Member

За такі намагання можна тільки похвалити. :good:

А що є від Бога, а що нє, можна розпізнати у Святій Євангелії.

І закликав Він дванадцятьох Своїх учнів, і владу їм дав над нечистими духами, щоб їх виганяли вони, і щоб уздоровляли всіляку недугу та неміч всіляку. (Матвія 10:1)
    і щоб мали вони владу вздоровляти недуги й вигонити демонів. (Марка 3:15)

• Подобається Подобається x 1
  19. Liliyah Romanova

Та можна, але не треба.

20. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

До речі, коли моїй малій був рочок, її від переляку відмолював священик просто у церкві. Та молитва була дуже довга, а що вже мала наверещалася (вона якраз боялася чоловіків, а тут чужий бородатий дядько в чорному :) )! Потім нам видали свячену воду, дитина її пила кожного дня, і за місяць-другий поступово страх перейшов. Можливо, Ліля знає, що це за обряд.
    А такі симптоми, як тут описували вище - головний біль, нудота і сонливість - часто бували у мого чоловіка, та й у мене також, у нього - після спілкування з деякими людьми, у мене - після нервового перенапруження. Також думали, що вроки, поки на медогляді дотошні лікарі не виявили у нього якісь проблеми із судинами. Так що "вроки" можуть бути просто спазмами судин. Он я від позавчора, відколи наш улюблений кіт став зовсім слабеньким і ми чекали на вирок ветеринара, такими "вроками" страждала! Рятувала таблетка нурофену і сон. Причому краще все перехоплювати на стадії, коли голова тільки починає боліти, тоді може взагалі обійтися. Я не буду стверджувати, що вроків не існує, але у моєму випадку їм знайшлося таке пояснення.
    Недавно набрела на один сайт, у якому розписано про всякі замовляння, гадання та цілителів: http://zagovor.ru/

а де твій аватар? :)