Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Вроки, забобони, поробляння і інші народні вигадки

Зараз перешлю це своїй подрузi у якої невилiковна арахнофобiя :) Думаю що павуки їй приносять одне розстройство :sad:

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ех, Андрію... Невже не помічав, ЯК у нашій церкві цитати шанують?
    Я от проповіді єзуїтів люблю та протестантів. Ніколи не почуєш "я не пам"ятаю де, але в Біблії написано..." :)

• Подобається Подобається x 3
  3. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

та всяке буває Лілю. сама знаєш я таким грішу :) то все від ліні

4. Liliyah Romanova

Тобі можна.
    Їм - зась!

5. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

ви знаєте, я теж боюсь темноти ще з дитинства, але якось в різні дні по-різному. а до того, як меніт той віск "злили", то я дуже боялась сама в хаті навіть в білий день залишатись. забивалась в кут на дивані і великими широко розплющеними придивлялась до всього і прислухалась до кожного шороху. Боялась поворухнутись, так сиділа,доки батьки не приходили. Дуже сильно серце билось від страху. А зараз коли виключаю світло і йду до ліжка, то хрещусь по дорозі. Отак. Так що я теж боюсь сама бути в хаті, точніше спати.

Додано через 5 хвилин
    так, я теж чула таку історію. а ще чула, що павуки снують павутину, якщо в хаті багато поганої енергії, коли крики часто. тому в кутках завжди павутина. Це по СТБ показували і навіть проводили експеримент. Ця павутина нібито на собі ту енергію збирає.

• Подобається Подобається x 4
  6. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я сама мешкала в квартирі кілька років, і знала що в ній колись вбили людину. І нічого підозрілого не відбувалося там.

Ви ж коли купуєте чи винаймаєте квартиру незнаєте її історії. Потім хіба сусіди розскажуть

7. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

велика річ-наші страхи,навіть якщо нічого не відбувається підозрілого,сам собі можна таке "накрутити",що потім ночами спати не будеш!
    а от у мене є дивна штука така-буває,приходиться ночувати в когось.і сниться сон.буває сниться таке жахливе, що не може прокинутися і вісні відчуваю як нема голосу,чомусь завжди (у таких снах) хочу прокинутися,а не можу(підсвідомо усні намагаюсь прокинутися,бо розумію,шо якщо не прокинусь,то вже мене не стане),немає голосу щоб кричати про допомогу і крізь сон намагаюсь кричати і прокидаюсь сама від того,що я кричу.і от ,якщо в хаті чийсь приснився той сон-то я вже знаю,то не є добре і з цими людьми мені не подорозі,і ще так не було,щоб я не посварилася з тими,в кого таке приснилося.то було разів 6-7 в житті мому,а чому то сниться - не знаю! та навіть то не сварки з тими людьми,а просто дороги наші розходяться не по-доброму.

• Подобається Подобається x 6
  8. сотник

сотник Well-Known Member

Відповідь: ...ПОРОБЛЕНО...

Необходима предельная вера.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: ...ПОРОБЛЕНО...

Більша, ніж 220В? ніж 380В?

• Подобається Подобається x 2
  10. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

я якраз і винаймаю.

Додано через 2 хвилини
    у мене теж такі сни були, що було страшно,хотіла кричати,а голосу не було. але потім від страху прокидалась.

• Подобається Подобається x 1
  11. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

зазвичай хату святять на новосілля. Божа опіка і покров.

хм... я звичайно розумію що в кожного свої житлово-комунальні умови... але ви просто дома не пробували ночувати?

• Подобається Подобається x 8
  12. Масік

Масік Well-Known Member

Мені аналогічне сниться, і дуже часто , правда сниться власне у моїй кімнаті, тоді це до чого?...

13. Liliyah Romanova

Як мені шось дурне сниться, то я собі пригадую, як мій тато каже: "дурне спить, дурному дурне сниться..." :ninja:

• Подобається Подобається x 11
  14. invisible

invisible New Member

люди, прошу вашої поради... не ладиться зовсім одна річ в житті, вже усякі пояснення думали, але єдине що напрошується то вроки... знаю, це можлио фігня, сама ніколи не вірила в такі речі, але просто вже не знаю що думати!!!
    можливо хтось дійсно знає, був можливо колись хтось, хотілося б піти до хорошої народної цілительки, людини яка справді має дар від Бога, читає моливти, направляє, скеровує в церкву, каже які можливо треба молитви читати... десь в районі Львіської області... буду щиро вдячна!!!!!!

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ага...
    Бабуся казала
    - Дурне лягло,дурне спить,дурному сі дурне снить...

• Подобається Подобається x 3
  16. Protskiv

Protskiv Member

Ні, дурному дурне може і сі снить, але от я помітила дивну особливіть: як тільки побачу уві сні море або якусь воду - обов"язково хворіємо, чи я, чи малий, чи чоловік.
    Ще одне спостереження: якщо обмітаю малого (коли замітаю), або мию підлогу ганчіркою навколо себе чи когось - обов"язково та людина хворіє.
    І ще одне. Колись поставила біля спальні на тумбочку вазонок - плющ. Стали з чоловіком дуже гавкатися. Так тривало 3 дні, доки я не переставила плюща у вітальню. А потім комусь подарувала. Не знаю, як там справи в тої людини, кому подарувала, але з чоловіком відтоді живу дуже мирно.
    От і не вірте забобонам!

17. Дана

Дана Well-Known Member

А може вам варто зразу йти до священика і поговоріть и з ним по душам, розкажіть доброму священику що вас турбує і що не ладиться, послухайте його поради. А ще – ви не задумувалися над тим, що може вам і не треба того що ніяк не заладиться? Можливо так вас боженька оберігає від чогось гіршого?
    Розкажу чого так кажу – хотів один чоловік машину, і ніяк тільки грошей підзбирає, машина подорожчає, або якісь непередбачені витрати, і так рокі з 5 поки він таки купив ту злощасну машину, їздив на ній раптом 2 тижні –вкрали, а людина щей на неї гроші позичала.:no:

• Подобається Подобається x 5
  18. invisible

invisible New Member

дякую, та от не знаю, маю так багато сумнівів відносно релігії, що просто ніяково йти до священника, не відчуваючи повної віри в душі... та й не знаю я хороших священників, якщо чесно...:sad:
    справа справді важлива, не в мене, а в близької людини.. не ладиться більше року, не може зовсім знайти роботи, хоча людина дуже толкова, але щось постійно заважає, зривається на останніх моментах.. через це серйозні фінансові проблеми, ну і психологічні звісно... не знаю що думати, оскільки логічного пояснення нема, то приходять на думку лише якісь вроки.... просто я в це також раніше не вірила, але останнім часом наслухалася історій про те, що негативна енергетика таки існує, і що отакі народні, справді знаючі цілителі людям допомагають........

19. Дана

Дана Well-Known Member

[Народні справжні цілителі допомагають хвороби позбутися і то травами постом і молитвою, а хто позбавляє «вроків», «вінця безшлюбності» і т.п шарлатани, проблема вашого знайомого сидить в його голові, йому треба зрозуміти що не хтось винен в проблемі, а він сам не хоче розібратися в ній, не хочете священика, нехай сходить до психолога грамотного, щоб він розібрався у чому проблема. Це моя особиста думка.

• Подобається Подобається x 4
  20. Багіра

Багіра Well-Known Member

...і то ще таке може бути, що добре, що вкрали... може загроза життю була, (все-таки машина - обєкт підвищеної небезпеки), а людина про те і не знала...

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)