Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. anka

anka Well-Known Member

Відповідь: Вроки, забобони, поробляння і інші народні вигадки

то тільки в нас таке буває- гуцули після відвідин Храму в неділю біжать до мольфарів передбачати погоду.
    і ми коли хочемо захиститися, то спочатку звертаємося до всяких запасних методів- бабок, цьоток, червоних стрічок, графок, а вже потім до Бога. хоча, може і не потім, а, про всяк випадок одночасно:) веселий ми нарід.

• Подобається Подобається x 2
  2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

може то буде ше смішніше,але я до сих пір боюся сама спати в пустій хаті! знаю,що все то йде з дитинства,памятаю настрашилась була собаки сильно,в садочку чогось злякаласбь і не сказала нікому(найперший мій спогад про себе то страх перед чимось в дитсадку),а ще маленькими брали нас страші діти в кіно"хижак"-то все докупки збиралося і назбиралося і не минає!не боюся лише тоді,коли зі мною є хтось з менших і знаю що він покладається на те,що я з ним,тоді зявляється якесь відчуття,що мусиш захистити і оберегти і страх затупляється.але повністю його позбутися не вдається. до бабків маю ще більший страх ходити,тому щоб вони(бабки) той страх відробили не дамся.

3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Так це немає нiякого вiдношення до бабок. Це суто психологiчний стан, який можна перебороти. Я наприклад, стара цьотка, а боюсь темноти як дитина, але коли менi треба то йду i в темнiй квартирi i в темному де небудь.
    Страх до чогось може ще бути у нашiй пiдсвiдомостi пiд впливом якоїсь подiї яку ми не пам'ятаємо.
    Я жила у Львовi в дев'ятиповерховому будинку, i коли пiднiмалась вище свого третього поверху то мене обiймав панiчний страх, чим вище тим страшнiше, з кожним поверхом мене майже ноги вростали в сходи. Але за братом меншим аж на 9й поверх прийшлось пертись до його товариша. I аж роки по тому, я якось з мамою про це говорила а вона вiзьми й скажи що напевно у мене в головi закарбувався випадок як знайшли мертву дiвчину у нас на даху, то я й боялась. Тепер все зрозумiле, страх був у пiдсвiдомостi, бо чого б ще я боялась iти вище своєї зони комфорту? Так i з темнотою, i з бути одним в хатi. Безлiч прикладiв, бабки не поможуть треба працювати над свiдомiстю своєю.

• Подобається Подобається x 3
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я вам скажу так, що не дай Бог зустрітись і дізнатись що таке злі сили.
    Я маю велику надію і віру в Бога, але он такий випадок. Коли мій брат проходив розвідний процес то ми ніяк не могли з хати вивести павуків. Вони просто лізли в хату страшенно... ніяка хімія не допомагала. А як лишень завершилось все - тут все і зникло. Його бувша жінка належить до секти і вони щось дуже моляться але якось дивні молитви аби на людей хвороби сходили.

5. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

а що в павуках поганого. ото я кожного вечора з душу павучка викидаю бо снує павутинку.
    але павуків бити неможна - так мене з дитинства навчили. напевно всі чули про те, що коли Матінка Божа втікала з маленьким Ісусиком - павуки заснували дорогу павутиною і переслідувачі непішли тією дорогою бо подумали що вона неходжена. отаке то.

• Подобається Подобається x 3
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Там печерка була.
    А ще в апокрифах говорять про бабку повитуху, котра своїм пальцем перевірила (йой, най не кажу як), жи дійсно Марія дівицтва по породі не позбулася... Добре, що до того ніяких забобонів не прив"язали...

7. lotr_an

Медальйон св. Бенедикта у нас продається. купіть собі люди, посвятіть і вірте у Божий захист.

http://www.promin-lubovi.narod.ru/public/6/pub6st8.htm

8. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а де він продається? прочитала Вашу ссилку пр нього-не чувала раніше про такий медальон,але оберіг хороший!

9. lotr_an

питайтеся по церквах. мені колєга показував його - то сказав що у нас куплений, я ж думав з Риму привезений.

цікава штука, як тепер памятаю мені саме про дорогу розказували (ніто монахиня перед першим причастям, а може бабуся) :)

10. Liliyah Romanova

Угу, і Павло з коня падав...

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Може тепер продається, бо мені колись у Львові в 1999 році просто так дали на всіх в родині.

12. lotr_an

Ліль, ну от чо ти прікалуєшся. мені ж так розказали :)

13. Liliyah Romanova

А своя голова є? ;)
    Мало хто що розкаже...

14. lotr_an

ну так я ВІРЮ - мені ж не на вулиці розказували!

• Подобається Подобається x 1
  15. Liliyah Romanova

Ех, таки наївний. Не прикидаєшся. ;)

16. lotr_an

ну я ж казав :)

17. Liliyah Romanova

Найшла я тобі, Андрійку, твою казочку...

Существует такая легенда о пауке, защитившем младенца Иисуса. Во время бегства в Египет семейство пряталось в пещере, и паук сплел паутину, а голубка свила там гнездышко, и снесла яичко. Когда преследователи подошли к пещере, они заметили, что пещера вся овита паутиной, значит, никто давно туда не заходил, ну и, естественно, не стали ее обыскивать.

Ну, і як додаток до неї. Бо такі казочки самі не ходять...

Паук в доме - к процветанию и богатству. Если на вас неожиданно свалится паук - это к большим деньгам или наследству. А если вы встретите маленького паучка - положите его себе в кошелек, если это "правильный паучок", то он сможет принести денежку в то место, куда вы его положили.

• Подобається Подобається x 4
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
    А я наївний ґарую зранку - до вечора

• Подобається Подобається x 11
  19. lotr_an

дякую тобі Лілю, за МОЮ казочку :)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

а згадайте того вуйка на костилях, шо казав настоячи неможна.....

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)