Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Наталя

Наталя Well-Known Member

Відповідь: ...ПОРОБЛЕНО...

І все-таки всі ті викатування яєць, виливання воску та інші дивні ритуали явно не від Бога. Я не беруся засуджувати тих, хто вважав це останнім порятунком і використав такий засіб. Але дивно мені, що хтось ще знаходить якісь підстави стверджувати, що це не є гріхом. Та гріх це, тут і думати нема чого! І в Біблії про це ясно написано, та і священник ваш це підтвердить.
    І ще скажу, що особисто я ніколи б такий метод для лікування б не використала, оскільки дуууже боюсь всяких містичних речей, а такий вчинок - угода з дияволом... страшно це все... і ніколи себе не виправдає.

• Подобається Подобається x 4
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Цікаво в якій Біблії Ви читали про віск, яйця і про угоду з дияволом...? Прошу назвати мені рік цього видання, бо я вже починаю панікувати...

• Подобається Подобається x 1
  3. Наталя

Наталя Well-Known Member

Дивний якийсь тон вашої відповіді. Якого року видання біблія пише про вроки? і про засоби боротьби з ними?
    Якщо магічні ритуали не використовували, то можете так не панікувати ;) інакше, щоб стало легше, мабуть, до церкви, до сповіді і причастя...

4. консультант

Так це Ви пишете, що в Біблії сказано і про віск, і про яйця. і що це угода з дияволом. То ж прошу підкріпити свої слова цитатами з Біблії, інакше це все просто Ваші здогадки...

• Подобається Подобається x 3
  5. Наталя

Наталя Well-Known Member

Так ви спочатку визначтеся, що саме вас цікавить, рік видання, чи цитати?

Додано через 8 хвилин
    Я писала, що виконання магічних ритулалів (будь-яких) є угодою з дияволом. Ви в цьому сумніваєтесь?
    Може я і неідеальний знаток Біблії, щоб зараз вам цитати наводити, але я її принаймі читала, чого про вас, судячи з ваших дописів, сказати не можу. Але більш досвідчені в плані Святого Письма форумчани (Ліля, наприклад, ще є Гуцулянка), вам мої слова підтвердять, ще й з цитатами. Ліля, до речі, вже навіть кілька цитат вам наводила.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Чому зразу не згідна? Мені ваш допис не сподобався. Тільки й всього.
    Я мала на увазі зовсім інше, а ви це перекрутили на свій лад. Повне нерозуміння. Того й мінус.

7. консультант

Мене цікавлять цитати з Біблії на рахунок яєць та воску. І не потрібно згадувати Лілю, вчіться відповідати за свої слова !!!:bazar:

8. Наталя

Наталя Well-Known Member

Та не треба за слова чіплятись, та і я не писала, що в біблії про яйця написано, а що заборонені магічні ритуали. Чи я маю цитатами з Біблії до вас говорити, бо інакше скажете, що там такого нема?

„Не будете ворожити й не будете чарувати З М. 19. 26. „Не звертайтесь до духів померлих та до ворожбитів, і не шукайте їх" З М. 19. 31, 20. 6, 27. Усі Пророки сильно виступали проти всяких ворожбитів, сновидців, знахорів, чаклунів, і т. ін., напр. Єремія 27. 9.
    І вже Книга Вихід 22. 17 наказує вигубляти чарівниць: „Чарівниці не позоставиш при житті!" Так само З М. 20.27: „А чоловік або жінка, коли в них буде дух померлий або дух ворожбитства, — будуть конче забиті вони, Камінням закидають їх!"

"Не должен находиться у тебя проводящий сына своего или дочь свою чрез огонь, прорицатель, гадатель, ворожея, чародей, обаятель, вызывающий духов, волшебник и вопрошающий мертвых; ибо мерзок пред Господом всякий, делающий это... будь непорочен пред Господом Богом твоим" (Второзаконие, 18:10-13)

Тільки не треба тепер казати, що викатування яєць і виливання воску не з тої опери :D Невже в Біблії має бути опис кожного магічого ритуалу? То можуть бути хоч танці з бубнами, а суті справи це не міняє. Якщо людські дії спрямовані на використання незрозумілої сили, допомоги, то не є від Бога.

• Подобається Подобається x 3
  9. консультант

Не бачу, де це ясно написано про яйця та віск. Діючи Вашим методом, так можна і багато чого дописати... А наведені Вами цитати я знаю ще з 80-тих років ! Перш ніж критикувати щось, необхідно вивчити питання пов"язані з ним. Принцип дії воску та яєць можна елементарно пояснити, базуючись на законах фізики, біології, фізіології та елементарної анатомії, а не жити з поняттями середньовіччя, вбачаючи у всьому лише прояв нечистої сили. Як тільки Бог допускає стільки ворогів на голову людини...? Майже всі хто хоче допомогти людині- одні слуги диявола. На 10 нечистивих - 1 праведний. І Вам не страшно жити з такими думками...?

10. Наталя

Наталя Well-Known Member

А якщо, шановний, сумніваєтесь, що ці цитати прямо стосуються нашої теми обговорення, то ще раз вам кажу - я не теолог! маєте церкву, маєте священника, нехай вам пояснить те, чого не розумієте. Це не я придумала.

Додано через 4 хвилини
    І ще я ніяк не можу зрозуміти, ну як то можна закривати очі на правду і сповідувати те, що вигідно, чи те, що хочеться?

Додано через 9 хвилин
    Та "цо ма пєрнік до вітрака"? Так може казати тільки людина, яка не знає нічого з переліченого :D

Додано через 11 хвилин
    І ще попрошу, будьте такі ласкаві, пане консультант, раз ви вже заговорили про закони наук, то вже відповідайте за свої слова і наведіть ці закони ;)

11. консультант

Ви знаєте, я дуже давно закінчив школу і боюсь щось не так написати...
    З роками потрохи забувається але колись знав, що то дійсно так є, як я пишу тепер...

12. Наталя

Наталя Well-Known Member

Так, це залізний аргумент на доказ вашої правоти :)

13. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

+

ееееееееех. все частіше пригадую історію про те, як апостол ішов до Ісуса по воді.
    невірство, невірство... сумніви і страх.:sad:

14. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

а як же не вбий? То не стільки до вас, Наталю, як радше риторичне запитання...

15. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Це не повністю схоже на цю ситуацію. Петро просто не довірився словам Ісуса. А в цьому випадку більше схоже на те якби Петро ступивши з човна обмотався мотузкою і пішов До Христа примовляючи. Так Господи я Тобі вірю і йду до Тебе, але через мотузку не подумай що я недовіряю вона ж створена Твоїм Батьком. Тому не є гріхом проти Тебе!
    Намагаються вірити Господеві і в ту саму мить залишають шнурівочки на випадок якщо щось буде не так як вони бажають.

• Подобається Подобається x 4
  16. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

але ж він йшов! а потім злякався. не повірив до кінця.
    а мені здається, що схоже...:)

17. Zonder_ofecir

Це ваша думка!!! Маєте право.:clapping: :)

18. Kaff

Kaff Well-Known Member

Мені видавалося, що більшість речей, пов'язаних із різними вроками поведуть обговорення до теми села. Тут же з'ясувалося, що сучасне місто також активно живе із цим явищем.
    Єдине, що можна сказати - арсенал засобів, якими боряться із вроками у місті значно, ЗНАЧНО!!!! бідніший, від того, що відбувається у селах.
    І мишей ловлять - очі їм вибирають, і якій чародійські предмети на дерева вішають, і мертву воду з покійників збирають, і шнурки, якими їм ноги обв'язують...
    Звиняйте, надто мало знаю такого, але, певно, й не дуже хочу знати.

А що стосовно людей, що чинять ці всілякі вроки. Навіщо це їм?!
    Вони що - "енергетичні вампіри"?
    А самі вони знають, що вони чинять? Чи це, переважно, спонтанне явище? Чи це так, як 100 грам для алкоголіка. (І чого це я нині пиво пив?!:) )
    Ото життя цікава штука!!!!!!!

А ще!
    У "Звичаях нашого народу" прочитав, колись, що гуцульська дівчина після весілля йшла закопати штани свого обранця під ялицю - щоби не гуляв із чужими дівчатами. Це також чародійство, правда??????
    Коли якось сказав це на роботі всі жінки як кинуться - ЧОГО Ж ТИ ЦЕ РАНІШЕ НЕ КАЗАВ???!!!
    Певно були б закопали:)

19. Zonder_ofecir

Краще вже закопати самого обранця. Тоді вже точно не буде гуляти:D

• Подобається Подобається x 6
  20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Мені дивно одне: чому я про таке взагалі не чую ніде, окрім України. Невже то лише в нас так сильно закорінилося? Чи то люди такі: одні - дуже злі, інші - дуже наївні. Хто ще чув про таке щось в інших країнах? Чи просто я не цікавлюся, то й не чіпається?

Додано через 2 хвилини
    Це чародійство з одного боку, але що ж то дасть. Хоча, вона таки мусила щось там над тими штанами примовити. Не позаздриш хлопцеві, коротше.
    Гуцульські дівчата (пишуть українські письменники) ще й часник на поясі носили - контрацепція в них така була.

а де твій аватар? :)