Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Відповідь: ...ПОРОБЛЕНО...

а якже... і що я ніц не маю до говорення, бо он до Сповіді ходжу а всеїдно грішу, краще так як він і грішити і до Сповіді не ходити :D

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Щось не віриться... Думаю, коли людина, яка не хапається за порятунок, значить не бачить потреби в житті. Можливо - це просто психічно хвора, чи нерозумна людина...

• Подобається Подобається x 3
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Оце завжди найсумніше: коли бачиш, що близька тобі людина лупиться головою у стовп, а обійти його не хоче, ані твоїх слів не чує, ані помочі прийняти не хоче.
    Мали рацію святі отці, коли казали, що гріх гордості є чи не найважчим гріхом. І мали теж рацію в тому, що гордість треба "лікувати радістю".

• Подобається Подобається x 2
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

В тому то й справа.
    Але згадайте

• Подобається Подобається x 1
  5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Як казав один святий: Христос Воскрес, радосте моя!!! :)

• Подобається Подобається x 6
  6. Liliyah Romanova

Гм... Чи Йов був психічно хворий?
    А Авраам взагалі, мабуть, був пропащий, по-вашому? :)
    Ви читайте ті слова із думкою про те, що людина вірить. Істинно вірить, а не на словах.
    Коли людина приймає страждання і переживає їх у Бозі, а не продається дияволові, то це направду сильна і щаслива людина. І в такій людині ви не знайдете ні краплі жовчі, бо вона вільна від мирських речей. Бо краще тіло най страждає, аніж занечистити свою душу.

7. консультант

Не маю морального права все списувати на Бога...

8. Liliyah Romanova

Постійно ці слова пам"ятаю. Маю в хаті такий хрест на стіні, де ці слова написані.
    ЩО САМЕ ви у ці слова вкладаєте у контексті цієї розмови?

9. консультант

Не Йова та Авраама я мав на увазі. Чи не буде це черезмірна надія на Боже Милосердя...? Невже не простіше звернутись до лікаря, якщо це хвороба і одночасно молитись до Бога...?

10. Liliyah Romanova

А я мала на увазі їх приклад. :)
    А я хіба про це говорила? Ні.
    Наступний приклад: кровоточива.
    На Бога надійся, та й руками махай. :)

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

а чого ви плутаєте праведне з грішним?

звертатись до лікаря і нести хрест з терпеливістю і радістю можна робити одночасно. А що якщо вам лікар приписав жити лише кілька тижнів? Ви будете нарікати? Чи скажете - дякую Боже за те що ти мені дав і будете любити всіх довкола і цінити кожен день вам подарований.

А потім вам скажуть що лікар помилився бо почитав не правильні аналізи, і тут що будете знову нарікати, чи знову подякуєте Богу за це?

• Подобається Подобається x 6
  12. Romko

А те,що я не буду робити вчинків,що суперечать моєму сумлінню...

13. консультант

Все, мовчу. мовчу.....

14. Liliyah Romanova

Богу дякувати.
    Тільки часом бувають моменти, коли мусить бути ще думка когось іншого, священика наприклад, бо людина сама не є дуже сильна. І хтось, а особливо духівник, може швидше побачити ситуацію в об"єктивному світлі, ніж людина у проблемній ситуації.

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Зробила я свого часу одну помилку, за котру буду шкодувати мабуть до кінця життя. Не за вчинок, а за те, що поклалася на власний розум.
    Намовили мене лікарі (та й близькі посприяли) до операції. Виглядало то як конечне і безальтернативне. Спершу мене гризли сумніви, а потім я якось з тим змирилася, зрослася з тією думкою. Вже безпосередньо перед тим я якось за дуже короткий термін отримала купу свідчень того, що все не зовсім так. Не обгрунтувань логічних - всі вони були на стороні медиків, а просто свідчень, знаків, коли хочете. І Я ЇХ ВІДКИНУЛА. Я їх просто проігнорувала, бо воно було нелогічно, ризиковано, та й я ж ЗНАЛА ЩО РОБЛЮ. і лише коли було по всьому, коли я вже не була під тиском отої необхідності, мені прийшло в голову обговорити ситуацію зі священиком. І тільки тоді в один момент спливли й актуалізувалися всі ті знаки. А я, замість того, щоб зважити на них, поклалася на свій розум. А назад же не вернешся.... Далі був розпач, і тільки потім прийшло розуміння, що і та моя сліпота і самодіяність теж була Божим допуском. Скажімо, для того, щоб я зараз могла оце написати, і - головне - усвідомити.

• Подобається Подобається x 5
  16. консультант

Солений лобик може бути у дитини від того, що вона спотіла, а загальна слабкість, блідність, обморок - це сигнал. На перших порах було б добре хоч валідол дати, а потім все інше. Про свячену воду і сірники підтримую 100% але можливо про це писати не варто крім ПП, в нас аудиторія різношерстна, можуть спаплюжити і грішником зробити. Давайте рецепти тільки через ПП.

17. volk

volk Well-Known Member

Поясніть, з чим саме Ви не згідні

Додано через 54 хвилини
    Читаю і дивуюся, чи-то мирянам чогось не дано розуміти, чи-то церква стає такою демократичною... От я колись прочитав в житіях Св. Прп. Серафіма Саровського, що він монашок напутствував, щоб очі не піднімали долу, бо то ознака покірності, а дивитися в очі людині - "дєрзость"! Так само, як і доторкання до іншої людини. Згадайте Новий заповіт, де жінка ДОТОРКНУЛАСЯ в юрбі до Ісуса.
    Але хто такий Серафим Саровський для сучасних людей! Що він там знає!

Додано через 1 годину 19 хвилин
    Шановні! Читайте "Житія святих", "Києво-Печерський патерик", твори отців церкви, - багато речей стане зрозумілішими, і тоді відпаде потреба вести довгу дискусію про забобони і як з ними боротися. Якщо я напишу, що надзвичайно віруюча людина, але ходжу до бабок і всяких інших цілителів, то що мені ще лишиться, як не колупатися в Св Письмі, вишукуючи собі виправдання.
    При цьому на форумі з"явиться можливість подискутувати над моєю непослідовністю чи дурістю.:)

18. консультант

Досить мудро сказано. Сам через це проходив...!

19. volk

volk Well-Known Member

Та не хвилюйтесь Ви так, бо

Для нас, людей, все в цьому світі було і є відносним. Для того й Бог дав Свого Сина, щоб показати людині, що є вічним, і незмінним. І що є вартим того, щоб прожити життя, прагнучи змінити себе для внутрішньої чистоти. А коли є внутрішня чистота, тоді приходить душевний спокій, а коли приходить душевний спокій, тоді Істина відкривається без всяких "книжних наук". Тоді читаєш "науки книжні", і дивуєшся тому, як вони відповідають твоєму внутрішньому стану, а не намагаєшся собі пояснити, - що ж це там за наука така.

20. Romko

В кого як...

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)