Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: ...ПОРОБЛЕНО...

а ритул чий?

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Які ж наміри можуть бути в матері,яка хоче допомогти своїй дитині?

А ,скажімо, чудесні зцілення - це не результат діянь потойбічних сил?
    Чи,може ці сили можна назвати тойбічними?

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

наприклад призивання потойбічних сил для здоровя....

4. Romko

А,якщо молитва щира.то хіба є різниця,де і яким чином вона молиться?
    Це все - видумана людьми мішура.Зрештою,як і обряди зі свічкою і яйками...
    якщо прислухатися до отих канонів,то всі,хто не МП - єретики і грішники і,молитви католиків не мають сили.
    Майже аналогічно з іншої сторони.
    я вже казав:
    Додано через 1 хвилину

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

потойбічні - то ті сили, які йдуть не від Бога - я так мав на увазі.

6. Romko

А хто уповноважений відрізнити - від Бога.чи не від Бога?
    Може отці?
    Особливо,якщо молитва батьків хворої дитини до Бога йде від щирого серця.
    І зцілення стається?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хороше запитання.
    А якщо у Вас здох телевізор, то хто уповноважений вам його відремонтувати? Майстер? Чи якщо ви самі будете щиро його ремонтувати, ви його відремонтуєте?

Отці і є спеціалісти у питанні шо є добре, а шо є зле, на то вони вчилися у питаннях богословських. Так є різні, так є взагалі неуки, але такі ж неуки є всюди - і в медецині, але ми шукаємо доброго дохтора, доброго майстра, доброго спеціаліста.

Це що до знати що є добре, а що зле.
    А тепер про якість молитви. Є, що молитва простої людини може бути скоріше вислухана, ніж отця. Є таке і нічого дивного в тому не є.

• Подобається Подобається x 5
  8. Romko

Навіяло...
    - Скільки ангелів може вміститися на вістрі одної голки?
    Хороше,добротне богословське питання
    Не потрібно путати Божий дар з яєшнею.І,якщо вже говорити Вашими прикладами є конвеєр,а є ручна робота.
    Зрештою,священників багато,а Вороновський один...
    І ще одне.
    НА ВСЕ БОЖА ВОЛЯ!
    І перед НИМ всі рівні.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

я й не сперечаюся. Рівні у можливостях, але не кожен ті можливості може використати, хочо й від нього то залежить.

10. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

є.

є написано як молитись. і можна тут нічого не вигадувати.

11. Romko

Нема,Маюнко...
    Коли я був прикутий до ліжка,то я навіть не молився...
    Просто просив Бога
    -Припини це!Будь як...
    І сталося чудо...
    По іншому я не можу це назвати...

Є молитва,яка дана нам
    І не потрібно лишніх словес.То мішура...

• Подобається Подобається x 6
  12. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

але ж це і була молитва. розмова з Богом - це і є молитва.
    правильно. а ще є деякі приклади того,як молились "персонажі" Біблії - Ісус, апостоли, їх наступники, пророки, старозаповітні герої.
    я можливо, неясно висловила свою думку. я так само впевнена, що для Бога головне не те, що ми показуємо, а те, що в нашому серці.
    але якщо говорити про молитву , то вона ж буває 2 видів - наша особиста і колективна, там де 2 і більше збираються в ім"я Господнє.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден.

14. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Один монах дав безцінну пораду:
    Якби ти не молився, що б не просив... від "Скинь мені з неба ключі до квартири, завтра до 9-ї ранку" і до "Боже, прошу Тебе, забери в мене частку здоров"я і віддай цій хворій людині..." - в кінці молитви ЗАВЖДИ і без ВИЙНЯТКУ треба промовити "але нехай на все буде свята Твоя воля, Господи".

П.С.: це я не в докір вам, просто передаю пораду...

• Подобається Подобається x 9
  15. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Те що, „лікарі нічого не знаходять”, мабуть означає, що не знаходять органічної природи страждань, це якраз говорить про можливість депресії(хоч може бути інший варіант - погано і неякісно обстежений). Це може бути маскована депресія, тобто коли депресивні симптоми заховані за тілесними стражданнями.
    Я це пишу тому, що більшість речей нібито загадкових, на мій погляд, має цілком просте , раціональне і природне пояснення, в тому числі і так звані вроки. Просто излишняя мнительность:)

16. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Ви вважаєте що "бабця" це те саме що ви перерахували! Вона також на державному забезпечені?

Додано через 4 хвилини
    Я молюся про те що мені потрібно, і надіюся це отримати. Якщо не вірити що Господь тобі це дасть - для чого така молитва? А в кінці промовлю, Нехай буде Твоя воля!!! І якщо те що я прошу може мені нашкодити в майбутньому то не давай це мені.

Відносно поглядів у церкві! Те що багато людей жаліється на те що їх поїдають очима, і це їм неприємно! Одного разу коли я був в церкві на Богослужінні, переді мною стала молода жіночка, в досить відвертому одязі( джинси в "обтяжку", і легенька футболочка. Мені досить важко після цього було зосереджуватись на молитві. Я не є енергетичним вампіром, присягаюся. І ті бабусі що також кидали свої погані погляди на неї не є "вампірами енергетиками". Та дівчина сама спровокувала ті погляди. І після цього може казати: Вони всі дивляться на мене " . До речі щось не помічав щоб жоден чоловік жалівся на такі погляди!!! Так можливо причина зовсім друга?
    п.с. ( пупере, будь-ласка не чіпляйтеся що в католиків до церкви ходять в відвертому одязі. наперед дякую)

• Подобається Подобається x 3
  17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Питання не по суті.

То може варто лягти на диван, помолитись і почекати, може добрий дядя щось принесе Вам поїсти. Чи помолившись Ви будете все таки крім молитви шукати роботу, щоб заробити гроші...?

По-перше, особисто я ніколи в молитві "Отче наш" не вживаю слово "нехай", а навпаки "хай буде Воля Твоя" без заперечної частки "не". По-друге, Ви хитро-мудро кажете /якщо те що я прошу може мені нашкодити в майбутньому то не давай це мені/. Якщо Ви християнин і йдете дорогою Христа, то беріть приклад з нього. Він знав, що чекає Його і все одно казав:"Хай буде Воля Твоя, як на небі, так і на землі..." Я думаю, що якщо вже йде мова про Волю Божу, то для чого ця перестрахівка у Ваших словах...? Не переживайте, Бог поганого Вам нічого не хоче і не зробить, тому вистачає "хай буде Воля Твоя, як на небі, так і на землі"...

Додано через 1 хвилину
    Присягатись потрібно тільки перед Господом, а не на форумі...

18. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

нагадався анекдот:
    Повінь. Сидить чоловік на даху хати, приплили до нього човном, хочуть забрати в більш безпечне місце, він відмовився. Під вечір знов приплили, на ранок втретє, а чоловік все відмовляється, каже "мене Бог спасе!"
    Втопився чоловік, постав перед судом Божим і питає Всевишнього "чому ти мене не спас, я ж так вірив, надіявся на тебе". А Господь чоловікові "я до тебе 3 рази посланця з допомогою посилав, а ти відмовився"

• Подобається Подобається x 6
  19. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

і взагалі я бачу ми всі типічні Галичани любим поговорити. потовкти воду в ступі.

я з радістю пройдуся з вами по всіх церквах основних конфесій - УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ МП, якщо хочете навіть до якихось Протестантів, Баптистів, чи хто там ще, зайдемо (я не хочу) і запитаємося. послухаємо, зробимо висновки.

Додано через 10 хвилин
    Лілю ви хоч пояснюйте за що знамаєте карму? бо неясно.

20. Ірена

Ірена Well-Known Member

ви неправильно мене зрозуміли. проблема не в малому, а в оточенні.

а де твій аватар? :)