Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Відповідь: ...ПОРОБЛЕНО...

Був такий період, коли моя тоді на той час зовсім маленька Настя і вночі зривалась, і чоловіків панічно боялась, навіть свого діда... Тоді ми звернулись до священика (звичайного, не екзорциста :) ), і він над нею відчитав якісь спеціальні молитви, потім дав свячену водичку.
    Молитва тривала дуже довго, можливо і годину. Можете уявити, як верещала весь цей час моя дика дитина! Чужий дядько, в чорному, ще й з бородою!!!! :) Оооо, то було не до описання!!!
    Зате якось дуже скоро після того все минуло, і зараз у чотири роки вона тааака циганка! Не боїться нікого :)

• Подобається Подобається x 6
  2. Ірена

Ірена Well-Known Member

дякую. і то треба. тільки як його в церкву завести...
    великий вже дядько, а як впреться... зазвичай буває так: ти, мама, йди, молися, а я тебе тут почекаю - тут сонечко... дощик... хмарки ... і т.д.

3. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

тепер всі бігом забирати фотки своїх манюнь з "маленьких чуд" ... невже хтось вірить у пороблення або зціленя по фотиГрафії??????:cowboy:

Ну ще можна зрозуміти вроки як енергетичний обмін (Консультант файно описав). Хіба не забирає мама від хворої дитини частину страждань дотиком руки? получаються "добрі" вроки...
    Про вроки дітей.. маленька дитина любить спокій, звичну, комфортну для неї обстановку, знайомі обличчя. Велике скупчення людей для неї стрес, причина страху, та ще й джерело інфекції (хіба хворі на грип не ходять у церкву і магазини?). Це аж ніяк не заклик до ізоляції, все має бути в межу розумного.
    Наприклад Влад добре себе поводить на вечірній службі, хресній дорозі, але нервується і хоче додому на ранковій, коли зазвичай людей більше.

Ще пам"ятаю як казали мені не хвалитися що дитина добре їсть, бо подивують і перестане. :ninja: Якщо дитина хоче їсти, то і ніякі дивування не зашкодять, а як її болять зуби, мучать глисти або ще яка зараза, то і "бабка" не заставить.........
    Українці справді надто бідно живуть, надто велике безробіття і класова різниця, низький рівень самореалізації і духовної культури... от і получається така нездорова ситація... мені корова здохла, то хай ще сусідові здохне

• Подобається Подобається x 6
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

я думаю, то проблема.

5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не плутайте праведне з грішним. Виходячи з Ваших слів, взагалі не потрібно ні лікарів, ні міліції, ні армії... Просто помолився, а Бог все зробив... Не думаєте Ви, що це може бути хулою проти Святого Духа, внаслідок черезмірної надії на Боже милосердя ? Бабці існували ще до прийняття християнства і нікому шкоди не приносили, а навпаки допомагали, я не маю на увазі ворожбитів і відьом. Ми всі одне Тіло Христове, будучи його членами і кожен виконує своє призначення. Допомога від Бога йде через людей і непотрібно її відкидати. Сказано : "Молитва праведного зцілить недужого". Те саме стосується дарів від Святого Духа, чи Ви так само, як СЄ будете казати, що ці дари стосуються тільки апостолів...? Не судіть і судимі не будете...!

• Подобається Подобається x 2
  6. Ірена

Ірена Well-Known Member

хотіла вам написати в приват, але не виходить
    в нас проблми сімейного характеру і я дитину розумію.
    хоча вчу його молитися, вірити у Бога, любити ближніх, бути справедливим...

7. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

так, але є ще діти, які "удару" не чекають, бо цього не розміють
    і у вроки ще не вірять

це означає, що дозволений, наскільки я все розумію

тепер про інше
    ну от не розумію чому чому зливання воску називають ворожінням, гріхом, чаклунством і т.д.
    наскільки я пам’ятаю, при зливанні воску запалюють церковну свічку, зливають віск на свячену воду і при тому читають молитви
    я не бачу в цій процедурі нічого диявольського!!!
    це може робити навіть священик! а чому ні?
    інші схожі обряди є в церкві
    ми запаюємо свічки, нас хрестять водою, там дають на Службу Божу "за здоров’я" і за "всялякі прохання"
    молитви теж є для всіх випадків життя
    то звідки така певність, що зливання воску це гріх?

• Подобається Подобається x 4
  8. Ірена

Ірена Well-Known Member

о-о! а я про що?

9. Locke

Locke невиправний реаліст

Згоден. На цю тему колись чув одну повчальну легенду:
    Один дуже віруючий чоловік потрапив в небезпечну ситуацію де була загроза його життю. І тут перед ним зявився чорт і каже: "Я тебе врятую, але за те ти повинен згрішити".
    Чоловік почав відмовлятися, мовляв я віруючий і не збираюся грішити, хіба якийсь дуже маленький гріх"
    Тоді чорт каже: Вибери собі будь який з гріхів з запропонованого списку:
    1. Вбий когось.
    2. Вкради.
    3. Випий склянку горілки.
    Чоловік погодився випити і чорт його врятував.
    Випивши горілки, він спянівши захотів випити ще, пішов пограбував горілчаний магазин і вбив сторожа, який став йому на заваді.

• Подобається Подобається x 5
  10. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

ну це взагалі!

використання церковного, посвяченого на всілякі бздури. та це ще більший гріх!

• Подобається Подобається x 1
  11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

дозволений, але є небагато священиків, які цей дозвіл мають. Знаю про одного монаха (студита?) на Франківщині.
    Я вище писала, що стикалася з неоднозначним ставленням до того священиків. Правда, питання ще в їхній компетенції...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Колодіївка.

13. Гелена

а ніхто не слухає :)
    кажи не кажи - дехто заперечує очевидне
    нє, я не кажу, що я все знаю, але:
    багато обрядів нагадують поганські, а церква того не визнає
    наприклад, освячення трав і яблук в церкві- це звідки?
    і чому це церква дозволяє?

оці подвійні стандарти мене добивають

• Подобається Подобається x 3
  14. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Ну чому бздури? Ці люди допомагають!!! І при цьому не беручи грошей...це ваша воля віддячитись чи просто сказати дякую! Тому не важаю їх якимись шарлатанами чи здирниками...
    Але усілякі ворожки, цілительниці, які мають свої прейскуранти, то вже інша справа...

15. Гелена

що саме гріх? ви певно краще розумієтеся на гріхах, ніж я
    запалити свічку - гріх?
    злити віск на свячену воду - гріх?
    поки це робиш - читати молитву - гріх?

просити Бога аби вилікував щось - гріх чи бздура?

• Подобається Подобається x 4
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

не в тому гріх, гріх в тому які наміри від того всього.

• Подобається Подобається x 2
  17. Гелена

такі ж як в молитві за здоров’я

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

молитва до Бога за здоровя.
    Гріх вважається у тому, що людина, використовуючи потойбічні сили, хоче досягти здоровя для когось і то вже є зле, бо то надія на добро без Бога.

• Подобається Подобається x 3
  19. Гелена

чому потойбічні?
    моляться до Бога, а не до потойбічних сил
    поясніть інакше, бо я все-таки вас не розумію

20. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

Гелено, для християнина Біблія - основний документ, правда???
    де у Біблії говориться про віск і т.д.??? ніде. а про молитву говориться.

а де твій аватар? :)